Книга 8

30.03.122(1986)г.,22ч.
София-Изгрев

ПЪРВО ТЯЛОТО - ПОСЛЕ КЪЩАТА!
Сергей Рукавишников - "Мистично слънце"

Половината се премина, но има още. "Поморинът" не беше достатъчно и редовно. При най-малкия признак, трябва да прилагате достатъчно Поморин на инфектираното място и по 7 чаши вода, не по-малко. Може и повече, но съвсем горещи - не изстинали.
- По колко?
- Различно. Най-много до 12 чаши наведнъж. С ядене на суров лук също може да се помогне.
Ти слагаш ли краката си в гореща вода? Времето е дадено първо за тялото, а после за къщата! Първо тялото ви до бъде наред, после бельото, после останалите дрехи, а къщата - на четвърто място.
Трябва да клекнеш 100 пъти; ако не отпуши носът - още 100; ако не се отпуши пак - още 100. Все пак, с това страдание помагаш на Новото да дойде по-скоро. Лекувай го, но и търпи. Прави също и инхалации с лайка; защо ти е лайка, ако не я използваш?  
(Един американски лекар напоследък бил излекувал десетки хиляди хора с хрема и даже синузит чрез едно много просто устройство - чайниче с маркуч 1 метър. Водата ври, но маркучът я охлажда до търпима температура. Струята така бие направо вътре в носа, докато при обикновените инхалации е много по-слабо - б.п.

Относно М. Пуснах я тук, за да усети хубавото на новия живот, но ти си върши работата и не ú се подчинявай! Ако сгреши пак сериозно, от егоизъм или хитрост, измяна, не я пускай отново дълго време, за да си направи нужните изводи. Ако иска, нека използва благата, но това не те задължава да правиш неща, които и тя може да направи. И когато си навие нещо, прави се на глуха, върши си работата. Тя също иска и може да помогне по подреждането и чистенето тук, но трябва да ú определиш точно работата.
Пускай я в къщи, обаче понякога ú обяснявай кротко какви са условията ти: при спазване на тия условия, може да общувате; ако не - всеки по пътя си. Предупреди я, че си силно, заразно болна, и ако остане на едно легло с теб, рискува. Това е временно положение. Постави ú, например, за задача да преписва нещо на машината, когато Т. си отиде. Това ще е полезно и за нея, и за приятелите. Ако не ú се подчиняваш на прищевките, а си вършиш спокойно работата, нека остане при теб.
 Правя го като опит, понеже, ако замените единия апартамент, ще се наложи да живеете заедно. Ако спазва тия условия и ако ти не ú обръщаш внимание, а си вършиш работата, не се бой! Например: като искаш да останеш сама, се заключвай в стаята си и я предупреди, че не трябва да те безпокои от еди-колко си до еди-колко си. Нарушава ли това драстично, повече кредит няма да има.

   

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.