Книга 23

Из Дневник 131.2

17.III.131(1995)г., Бургас. Писмо от малката И. от Р., която се бе разплакала пред цветния портрет на Учителя (оригинала от Цветана Щилянова). Тук няма защо да се разказва подробно – ще се разкаже пред евентуално осияние за нея. Истински страдалите, истински близките намират път към духа и душата ни и през нощта: ние сме заедно и в сънищата си. А дали това при нея е било само сън, може да каже само Някой по-компетентен...

18.III.131(1995)г., Бургас. Вечерта – на гости при Същество, което може само да се обожава. Въплътена хармония и благородство; почивка и блаженство за душата! Едно котараче там усети нещо в едни чехли и си държеше дълго време и двете лапички, а после и главата в единия от тях. Припомних си и други случаи – напр. котето на М.и Ц., което ми беше влязло в крачола на панталона и се промъкна чак до коляното, а иначе бяга от всички непознати... А К. в предишен живот е живяла в Америка и е спасила там цяло индианско племе от изтребване, с цената на лични жертви. Затова сега й се дават безплатни пътувания по целия свят. Разглеждаме много снимки. За довиждане, дланите ни се срещнаха сами с върха нагоре, много странно. Нежно преливане на душите и знак за вечно приятелство.

18.III.131(1995)г., Бургас. Събуждам се с усещането, че на гърба ми има едно мече коала. Заспивам и пак се събуждам - този път с ясното име в съзнанието ми на малайския град Куала Лумпур... Какво може да значи това и значи ли въобще нещо? Коалата е официален символ на Queensland, Australia. Дали се очаква запознанство с хора от там или от Куала Лумпур?  Или това са местата, където са живели някога някои нови приятели, с които сега се запознаваме? – На тия знаци винаги трябва да се обръща внимание. Желателно е всеки път да се прави хороскоп на момента, когато се е явил даден символ – в случая този сън и идването на това име. Има случаи, когато след време се запознаваме с човек от това място и се оказва, че този миг има точен астрологически аспект към първия миг, когато е бил даден символът. Значи, завръзката е станала много преди физическата среща. В други случаи това може да значи, че на това място имаме сродна душа от Вери-гата, и дори никога да не се срещнем в даден живот с нея, дава ни се за знаем къде е. Тогава търсим изображения от този град или място и така правим връзка с него.  А понякога даден символ се дава като метод за разрешаване на някой проблем – имали сме много случаи. Коалата, например, минава за символ на мощта, на концентрацията и дълбоката релаксация.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.