Книга 11


6.VІІ.124(1988)г.
София-Изгрев

ЩЕ ПРЕКРОИ
КАРТАТА НА ЗЕМЯТА!


Сега всичко зависи от вкуса и избора на Новата Ева и Новата
Евридика, за да слязат нови същества на Земята


Предварителни думи:

Елма и последователите Му абсолютно не приемат нечисти мисли по отношение на инициативи като тази, за която става дума по-долу. Всеки е взел участие със свещено чувство и доброволно, всяка двойка и без това е била интимна и преди, някои и досега са семейни и имат деца. Когато става дума за приближаване на Мъжа и Жената, за обмяна на енергии или зачеване на поколение с монада, Божественото препоръчва най-чисти места в планините. То разкрива най-подходящото космично време за това. Останалите хора се удоволстват и размножават в най-ниски астрални, битови и кармични условия и нямат никакъв друг критерий, освен принизения вкус, “тръпката” и съображенията. Това, което си мислят за “любов”, не прекроява светове и вселени.

 Ето какво каза Елма:

10,45ч.

            - Досегашният състав е крайно подходящ, при условие, че всички приемат мисията с голяма вяра и вдъхновение и че подсигурят присъствието си със сто процента сигурност. В случай, че се явят още кандидати, задачата ще се удвои по сила, но само при положение, че се намерят още четири двойки, а не по-малко – иначе ще се получи дебаланс. Човекът при Окото трябва да е сам. Той може да има дубльор, но само ако е възпрепятстван, а не да са двама на разстояние, както може при двойките. (Тук мисълта на Диктуващия иска доизясняване или допълване, понеже бе казал, че близостта при двойките в случая е решаваща – б.п.)
          Най-могъщо ще протекат токовете, ако двойките са без дрехи, с изключение на тая на Шестото езеро, която е свободна – или както другите, или Розата  в розова дреха, а Небесният  в синя дреха – ако не изцяло, поне с част от дрехата. По възможност, останалите участници да дойдат с бели дрехи. Любимата на Шестото езеро - изцяло в розово или с розова горница и бяла пола или обратно (не може с панталон); а Любимият – или изцяло в светлосини, или светлосиня риза и бял панталон (може и къси панталони и др.). Възможно е и дори желателно, момичето да е с розов бански или розово бельо, а момчето - със синьо.
          Не давам никакви конкретни формули за извършване на тайнството. Единственото нещо, което се изисква, е абсолютната вътрешна свобода, пълната спонтанност и всеотдайност на Всемира и един другиму. Независимо от това, дали сте единствените сродни души или сте сродни в някаква степен, в тази свещена нощ призовете в сърцето си Любовта и я отдайте един другиму и на Бога с безусловна сила, нежност и внимание. Едно само не допускайте – прозаични разговори и реплики. Препоръчвам тайнството на пълното мълчание – да говорят само душите, сърцата, ръцете, телата. Няма нищо непозволено в безграничието от ласки между души и тела (или от разстояние, ако така стоят нещата при влюбените на Шестото езеро). С този първи акт на колективната бяла любовна магия, открехвам първата страница на Неоорфическия път или, по-точно, синтеза на Орфическия, Евридическия и Родопиния култ.
          И, все пак, има неща желателни – само по вдъхновение. Задължително или желателно е Самият при най-високото езеро да бъде в постоянна молитва; желателно е “чаровната двойка” при най-дълбокото езеро да пее в най-блажените си почивки от любовното тайнство Моите песни, посветени на Любовта, по възможност на два гласа, но тихо. Двойките при Необгледното езеро дори могат да си позволят да си носят транзистор, но по-добре касетофон, като слушат само класическа и романтична музика. Разбира се, могат и да си пеят по свобода както наши песни, така и всичко в класически и романтически стил. Двойката при Янтарното езеро обаче е желателно да пее или да слуша музика в предкласически стил – Бах, Вивалди или Моцарт, - същевременно пак по вътрешна свобода. В свободното си време и особено след изгрев слънце е желателно да прочетете някоя от най-силните класически беседи, а също и материали от типа на “Осияния за радостта”, “Осияние за Любовта” и т.н.

                             “Високопланински любими”

           Под чистота, целомъдрие, девственост и аскетизъм разбирам не съдържанието, което е вложило в тях черната ложа през вековете, а единствено готовността да откликвате спонтанно на импулса за Любовта, независимо от абсурдността на обстоятелствата понякога или от конкретните съображения. В този смисъл, напълно одобрявам избора на Н. по вътрешен усет. Самотникът на най-високото езеро да бъде именно Т., тъй като той действително е Самотник – както по сърце, така и по тяло. Имаше друг възможен вариант – той да бъде на Шестото езеро със своя сродна душа, а Аскетът да бъде Д. или Х. или трето лице, но засега останете с тази постановка(Буквите тук са кодирани, по определени съображения – б.п.)
В резултат на Първото истинско Орфическо действо в историята на вашата земя – в случай, че не отсъства никой и двойките преживеят любовното самоотдаване без никаква вътрешна съпротива, – токовете на космическите водопади, които се очакват на тези две дати, ще отидат до още стотици и хиляди самотници и обичащи се двойки по целия свят, които също ще усетят импулса и ще се отдадат на Празника. Това е гаранция, че през 1990 година ще се положат основите на Европейската федерация и че мирът ще тръгне по Земята.
От този малък и немалък опит ще разберете, че спонтанността и всеотдайността без вътрешен компромис с вкуса на сърцето и без умисъл за постигане на материални и социални придобивки е най-силното оръжие на Новия Орфически клас – оръжие, което ще прекрои картата на Земята.
          В началото споменах за децата, които могат да се родят в резултат на вярата ви във вашите собствени сърца през тази свещена нощ. Тези деца, ако реша да дойдат, няма да бъдат от обикновена човешка йерархия и Аз лично ще им дам имената. Те ще притежават необикновена красота, няма да боледуват никога и ще донесат на родителите си радост и неочаквани блага, а на Човечеството – повей от културата на космическите народи. В случай, че има пропуск, не ще разреша физическото слизане на такива същества, но при всички случаи ще се извърши и вселяване на пришълци в душите на някои от вас. Така приключвам.
         

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.