Книга 45

 

5.I.153(2017)

Западна Рила

 

ПУХКАВ СНЯГ ОТ НИОБИЙ

ЖЛО.Осѝний (Д.Т.)

 

В колажа наистина са използвани

снимки на пухкав прах от ниобий и ниобиеви кристали.

 

   6,50 ч. Отново звъни с тракане невидим будилник – този път съвсем различен звук: нисък, равен, настоятелен, по-груб. Доста по-късно от вчера, но все пак повече от час преди изгрева. Всяка минута будност преди изгрева подмладява...

         - За кого сега: за К. или Д.Т.

7,48    - За Мит.

7,49    - На една централна планета той е планина – девствена планина от пухкав ниобий. Толкова прелестно, че пухът образува цели причудливи зали и дворци, ако се смали пътешественикът там. Ниобият в битието привлича серафими даже повече от платината. Ако живеете около него в мълчание, и вие ще пътувате в този вълшебен сняг от ниобий. Тази планета е в системата на една звезда от Пегас.

Дозвездното име на тази чиста душа е Осѝний. Разбира се, това пак е превод, но верен. Животът на серафимите в него е тъй удивителен, че е извън всяко човешко и ангелско въображение. В пухкавия свят на ниобия серафимите се свиват и разтягат. Така серафимните съобщества дишат, но в екстаз, защото са се слели. Преминаването на душите им през кристалчетата на ниобия предизвиква музика. Това се извършва в 48-то измерение. Още една крачка – и серафмите прескачат в божествения свят!

Както знаете, серафимите са единственият мост между физическата, духовната и божествената вселена. Те дишат Красота и Любов и се хранят със Слово, „бълват” Слово. Тук думата „бълват” не е лоша – говорим за огромен и неспирен дебит. Ако спреш Любов, умираш; ако спреш Красота се обезобразяваш и остаряваш; ако спреш Слово Божие или не му повярваш – оставаш си умствен урод. Сега повечето хора и много ангели са мъртви, безобразни и ненормални до неузнавамост, именно защото се трудят денонощно да слагат бентове на Божественото.

В своя свят Осиний никога не е умирал, никога не е остарявал и полудявал. Той и тук е прекрасен, особено когато пътува. За него тактът 2/3 е задължителен, ако иска да си остане такъв. В Тройния Ритъм всяка третина е извор на живот, на безсмъртие, но ако я спазваме. Може да сте неравноделни, може да сте самички един ден или 29 денонощия в месеца – спазвайте Първата Врата към Бога! Спазвайте и Втората – Сродната Душа. Спазвайте и Третата – където Бог ви прати; когото Бог ви прати. Ако нямате карма с този, който ви е най-близък, ако ви е даден от Бога и има ниобий в сърцето си, той приема и обича всички, които и вие обичате – става прекрасен. А който има тантал в съцето си, той пък приема сродната ви душа и чрез него вие може да общувате с нея. Знаете, че в нормално състояние ниобият и танталът са неразделими.

Осиний също и свири – има оркестрола от ниобий и тантал и още един елемент, неизвестен още на земята. Тя свири именно с дишането – дишането от възхита и любов. Има и резец Осиний от божествена платина, с който извайва характери.

Всеки ваш приятел е един вълшебен свят във вселената. Същевременно е и звезден остров, звезда, планета, мъглявина, отделна вселена. Той е някъде и планина или долина, гора или море, езеро, подвижно създание, цвете. В приятелите си вие се гмуркате радостно през води, звезди, неземни светлини и ухания! Това става вечер, а денем приятел е този, който ходи с вас по планините. С познатите сте из гори и долини, с непознатите седите из къщите и кафенетата... Оженили се двама непознати, живеят в една къща, а мислят че са близки, приятели, познати... Нощем сме само с роднините си, когато се събудим с тях след полунощ. Който лети в ято до този момент из вселените и не разпъди другите, той ни е близък - роднина, възлюбен, съпруг, съпруга, майка, баща, дете.

Осиний, Осиний, о Сине! Син си остани винаги, дори и когато си Майка, Баща, Брат, Приятел, Дъщеря. До недрата на плътта, до най-прозирните висини на Истината, остани верен на себе си и на Необятното. Където и да се намираш!

 

8,45

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.