Книга 44

 

 

1693 28.01.2015 За балсама на душите с Христова монада 16:16 до С.А. Подобен аспект аз имах с Венно - най-важния човек в живота ни след Учителя, - а той още в първия миг на срещата ни в този живот ми каза: "Чрез теб ще дойдат нови души в Братството, които аз ще поема". И това се осъществи и осъществява удивително и до ден днешен, въпреки че Венно е вече в другия свят.

       Духът ти умее да реанимира в покоите си с балсама на душите с Христова монада (постигнали "мекотата на духа, мекотата на душата, мекотата на ума и мекотата на сърцето", според беседата "Единственото богатство" на Учителя. Този съвпад е един много рядък шанс - в твърдата и груба Сатурнова България някой да може да прояви грижа, приласкаване с думи и отношение, нежна обхода, почитание, уважение и благоговение.

      Точно в този миг дойде гости отдалече един много скъп и обичен приятел със същата балсамна росинка Божия като твоята  - и той е с небългарска, много фина и тънка и висока фонтанела като твоята в атмическия свят.

 

1694  30.01.2015 Да се обърнем и заживеем по братски - с обич и любов. 07:28 от. Б.Н. Добро утро! Някъде бях чела, че ако някой около нас боледува, то ние, "страничните", сме виновни и трябва да молим за прошка, защото НАС касае.  Ако ние всички сме един жив организъм - ЕДИН човек, - то как да живеем в добро състояние и как да сме добре, ако сме допуснали някой орган да страда? Моля Господа да се смили над всички ни и да ни прости! Безлюбието ни ще ни умори, освен ако не се обърнем и заживеем по братски - с обич и любов.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.