Книга 15

3.Х.126(1990) г.
България
София – Изгрев

ПОСЛАНИЕ ДО ФРАНЦИЯ

19,45  – 21,40 ч.
Тръбач на Господа и Слънце на човечеството – ето какво е великата Транса (Франция)! Същността на френския народ е сърцето, а сърцето няма друг синоним, освен Отца. Тот, Абсолютният, Творецът на всичко и всички има олтар или орган, наречен "сърце". Негов образ, престол на Небето, е Слънцето; птицата, която прославя Твореца, е петелът, а лъвът е най-царствен от всички, като образ на Този, Който създава, около Който се върти цялото Битие.
Атомът на монадата – неделимата същност на всяка безсмъртна твар; тихият глас отвътре, който ни шепне; любовта, която не може да се спре с нищо и никога – ето портретът на Франция, портретът на прословутата, вечна искра Божия, за която се говори от началото на Сътворението.
Ако на света нямаше французи, нямаше да има Божествено изгаряне на олтара на даването. Свeтът не познава по-огнен вик в пространството от вика на вълшебната птица, която буди душите за осъзнаване. Този вик сепва монадата да се осъзнае, че е произлязла от Бога-Отца, и да се събуди от съня на илюзиите. Този Божествен, прекрасен вик, е светъл зов на духа да открие всички сърдца, на които е написано името Божие.
Срещнете ли французин, поклонете му се! Той е частица от Бога-Създателя и в него гори пламъкът на доблестта, чарът на истината, сиянието на необятната Обич Божествена и прелестта на Свободата, която не може да бъде поробена. Това е самото огънче в центъра на монадата, което осиява времена и пространства и се равнява на Тот, Абсолютния. Самият живот се покланя на Онзи, от Когото се създава, така че народите, носители на живота, които проявиха Сина, сега ще славят слизането на самия Баща – а Бащата слиза в сърцата само на Своите.
Това, което се нарича Творчество – Франция е! Това, което се нарича Начало – Франция е ! Това, което се нарича Обич, отдаване, пълно изгаряне без мисъл за себе си, в името на народ, човечество, Бог и Космична Родина е самата душа на НебеснатаТРÁНСА, която се разпознава по огнения поглед; която се разпознава по пламенното чело, прекрасния нос на най-финия благородник и алените устни на човека на Словото, на Любовта, на веселието.
Истината на Транса е Истина на Единството Божие; Обичта на Транса е Обич на пълното, абсолютно Единство, което не знае да мисли за себе си, освен когато се защитава в Името на Единния. Съвършенният французин - онзи, който се намира на Небето и гледа през очите на тази чаровна нация - е единственото стъпало, през което се влиза в най-високата вселена – тази на Бога-Отца!
Това, което се постига при слънчевите култове, орфическите школи и поклонниците на Агни на Изток, се постига от само себе си, ако някой обикне божествено французин. Не че много французи не са с отворена монада, в която Бог пулсира видимо, за разлика от всички други народи, но засега и досега основната маса от този народ още не е открила пълната формула на самоотдаването. Адептът, омесен от тестото на този най-пръв Божествен етнос, има това изключително предимство, че притежава открита монада, т.е. монада на изявения Отец. И най-неопределен да е, подобно на Онзи, Когото представя, всеки втори французин се стреми да реализира уникалното, което извира в него, и да се отличи от другия, доказвайки своята извънредна различност и ценност.
Няма народ, който тъй брилянтно да намира себе си и да отстоява себе си, неподдавайки се на на колективни хипнози и масови подражания. Всички подобни явления в историята на Франция нямат нищо общо със стадното чувство, а произтичат от Закона на Огъня, на пожара – закон за Божественото творчество. Даже и в най-мрачните епохи, Сатаната трудно е успявал да внуши на истинския французин подражание. По-скоро, безобразията са пламвали, подобно на бомба, на подпалена огнена течност и душевна лудост, отколкото поради подчинение и тъпо повтаряне.

8.04.127(1991)  19,30 – 20,24 ч.
Иулма (Родопите)
(Елма има съображения защо да е Иулма, а не Юлма)

          Истината за Транса е една: "Да преминеш отвъд!" Не отвъд този свят, а отвъд всякакви рамки, предели и дефиниции. Определеното Битие ни най-малко не смущава всеки французин, който е отворил монадата си, понеже разкрита душа значи протон, излязал от границите на програмата. Този особен плам на сърцето, непризнаващ канона и съдържащ многоцветно вълшебство, заличавайки прозата на всяка черно-бяла недействителност, се изтръгва само от тоя народ. Нищото – ето обекта му, от който с наслада той извлича сияния, за да ги превърне в Нещо. Не плашете французина, че някъде нямало ''нищо'' – той ще ви се изсмее и ще се хвърли в бездната, понеже "нещото" за него е море до глезените. Напротив, пропадналите от тази необикновена нация само се уверяват през всички времена, че стъпвайки в света на "нещото" или хвърляйки се отвисоко в плитчините му, са се връщали много назад.
          Няма нищо по-смешно от французин, посягащ на свободата на другите. Токът на алохимите моментално пронизва гърдите на будните и те обсипват с подигравки и смях сътворителите на ''ред" и "порядък''....
 Неприятното и същевременно особено ценното в много от тях, типичните французи, е че те трудно могат да изслушват другиго, освен себе си. Външната вежливост не е нищо – у тях се чува едно непрестанно вътрешно говорене на самия себе си, изследване на собствената линия, при която се отрича всичко неуникално.
          Но съвършеният син на Транса е интегрален, затова той може да бъде и почитател. Той е най-големият артист, превъзходен изобретател, пръв фантазьор и бунтар, познайник от най-първа класа. Френскиият наклон (елементарна вълна и частица) е паралелен на Отца не по отклонение, а именно по нулевост. Нулевост на наклон означава постоянно възвръщане - съвършенната низина на амплитудата, в която се събират всички пикове на външните опитности. Затова първодвигателят на този напълно божествен народ е сам Бог-Отец; и ако той се моли на Него, ще се отърсва от всичко преходно моментално. Отец, като махало, оплита цялото Битие и Небитие, но с различни скорости се възвръща от Своите траектории, за да бъде верен на Себе Си. Така и наклонът, паралелен на Тот, е протонът-алохим Рен, прародител и закрилник на Йоанна (Жанна Д'Арк); докато архидеят Михаил (архангел Михаил) е само неговият първи канцлер – Пазителят на Кралския Печат и пълномощникът на Господа на Земята.
 Тъй, както в Родопа се вливат всички етерни корени на хората и съществата по Земята, така монадните, преди да се влеят окончателно в Рила, преминават през едно място във френските Алпи и потъват направо до магмата. Представете си над 15 милиарда тънки нишки, протегнати от всички страни към това място, за да се очистят и проверят от Монадата на Земята, която е с наклона на Транса!
 Щом се говори за монада, непременно става дума за Божествена Франция, тъй като всеки истински французин приема в сърдцето си по няколко нишки от другите народи, за да ги препрати право нагоре и после навътре през Алпите. Всеки французин е нещо като магнитно поле, като гейзер - и вие рядко ще видите подобни хора по Земята.
Разбира се, става дума за обитателите на тази велика страна, които имат монада, душа. В момента те са над 58%, останалите са шкарто – пионки на черната ложа с големи носове, от които не може да се очаква нищо, освен подигравки. Големият нос рядко говори за монада; но когато монада влезе в такова тяло, тя може да прави наистина чудеса, понеже такъв нос не се предава за нищо на света.
          Орфей беше с френски наклон на монадата си, колкото и странно да ви се вижда това. Всеки индивид, оставащ сам с уникалната си идея, надхвърлил векове и граници, живеещ не в бъдното, а във вечното настояще, има наклона на Отца; на пър­воалохима Рен, който е точно Негово отражение.
На Франция предстои не само да обедини Европа, но и да създаде Обединени Световни Щати. Никой друг няма тази семка и не може да се справи, понеже главите на монадните вериги сега се събират във Франция, а самите вериги завършват с посветени - заключватели на вериги, - които са почти до един в Русия. Затова, без Русия Транса не може да завърши своето дело, нито Русия без Транса. Наполеон - членът на Бялото Братство – имаше мисия да обедини тези народи още тогава, но без война; обаче той пропадна на изпита си. Великата Дева някога – едно национално божество, в което се въплъти сам Михаил – изчисти страната от нашественици, а френската душа – от наслоенията на манифактурата. Франция чу нейния глас и научи урока си, че нищо не идва отвън, а извира само отвътре, от великото малко, от великото слабо и нищото. Разбра окончателно, че само животът и ценността на отделната личност са смисъл на всяко дихание, и че борбата за опазване на монадата чиста е единствената свята борба във Вселената.
          Ако вие искате да попаднете на потока, от който се отива в недрата на Рен, първо трябва да обикнете някой французин. Ако имате щастието и той да ви обикне, ще блесне нещо като волтова дъга в пространството - и вие ще започнете да светите.
 Светлината - ето портрета на тази най-божествена държава! Обаче наклонът, който е нулев, се намира в съкровищницата на планетата – сърцето на всеки истински трансанец. Този наклон напоследък бе открит и от модерната ви физика и бе назован условно ''тахион''. Тахионната същност на човека се движи с променлива скорост, между границите на светлината и безкрая, и затова не е от този свят, а от света на безсмъртието. Тя ражда в съществата импулса да дават, а даването е най-горе от всичко. Мнителността, субективизмът, обидчивостта, бързата негативна оценка и бездънният материализъм – това са само сенките на Транса, но туй е нещо неизбежно на черна планета, когато в една страна има толкова високи върхове.
          Самоотдаването, самоизгарянето на олтара на сърцето и върху кладата на обичта и на творчеството - ето симптомът за наличие на монада, за трансформацията, която доказва че веществото се е превърнало в дух, а притежанието - във вечност. Накарайте някой французин да погледне за миг слънцето, когато е на зенита: ако той е с искра Божия, моментално ще получи ток оттам и ще ви го предаде. В този ток ще почувствате светая светих на монадата: импулсът да бъдеш верен на себе си, необятната нужда да бъдеш свободен и изгарящия пламък на нуждата да раздаваш.
При изгрева влиза в очите фотон – само един фотон - и той преобразява за миг атмичното тяло на ученика. Това ще го усетят най-силно немците с искра Божия и посветените от атмически тип. Но в идващата епоха, когато предстои Сам Бог-Отец да слезе на Земята, Неговият метод ще бъде мигновеното поглеждане на Слънцето, когато е точно в зенита - само за една нищожна част от секундата. Това е времето, когато ще може да се улови тахион – наклонът на Рен – националният дух на французите! Най-странното е, че това ще повлече след себе си редица спонтанни действия – раздаването на всичкото си имане, самосъбличнето напълно гол, и Окончателната Изповед - изповедта на трансианеца, че се отказва от всички собствени мнения, от общественото мнение, от мненията на ангелите и божествата - и се отдава на сърцето си абсолютно. Това е още далечен момент за вас. Французите, които опитваха с нудизма, а сега пък се мъчат да ги ограничават, почувстваха този вик на искрата Божия и напънаха вратите на Царството Божие, но преждевременно. Това оголване на храма небесен не може да става преди проверката на монадата, и такива планове и обители са опасни, ако там се навъртат роботи.

Първата тотевритмия на орфически клас ще бъде извършена с преобладаващи французи и французойки с отворена монада, именно по този начин. Тотевритмията се играе точно по пладне.

          Франция е единствената страна в момента, която е дала зелен семафор за раждане на ауровим! Ето защо Провансът и неговите тайнствени планини ще станат първото светилище на тахионната психология, в която любовта към всички и обичта към единствения ще се напрегнат до максимум и ще изхвърлят напъна на Родилката направо в центъра на Земята ви! Оттам духът на един посветен ауровим, с физическо тяло в Прованса, ще го изпрати направо в Слънцето - и вие ще имате представа за това, що значи Отец на Небето и Отец на Земята.

ТРАНС, ТРАНСÁН, ТРАНСИУРИЯ !

- ... за да бъде благословен всеки флуид, обвеян от дъха на Момента !

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.