Книга 9

8.І.123(1987)г.
Етрополе


БИТОВИ И ПСИХИЧЕСКИ ВАМПИРИ

Триптих от холандския художник Йеронимус Бош (1453-1516)

Текстът по-долу дълго време е бил в архив и не е  включван никъде, освен във вътрешните ръкописни и машинописни издания, понеже е бил считан за “съмнителен” и “некрасив”. Все пак от него могат да се извлекат ценни поуки. Които не искат да чуват за нисшите същества около нас, може спокойно да прескочат този материал – той не е за хората, които веднага ще цитират Словото, че ученикът трябва да е сляп за злото.  Да, но 1987 г. е VII вибрация и малцина знаят, че в такъв период в Школата се слиза и в ада. Школата не е само лекции – там има и упражнения на място – не само в космоса.. 

- Защо тука не върви работата, кое ме разсейва и подтиска, защо боли главата? Чувствам се остарял с 10 години.

          - Погледни котела! (Там е изхвърлен чай с билки от незнайно кога). Ха така! Иди сега вънка. Има ли нещо гниещо? (Намирам гниещи моркови...) Нещо да съм ви говорил за вампирите-гнилярници?...

            Източникът е готов специално да ни говори за различните видове битови, етерни, астрални, професионални, социални, естетически и какви ли не още елементали и вампири. Универсалните им магически имена са други – с тях йерархичните им началници ги възпитават и командват, но тук ще бъдат изредени някои техни свободни български съответствия. С такова словотворчество са се занимавали и Шекспир, Пушкин и др.


Въпреки че думите са отрицателни, това тук е неизбежно. Например: “мухлярници”, “плесенярници”, “сухарници”, “консерваджии”, “компотарници”, “туршийници”, “мършлярници”, “гнойлярници” и “цирейлякници” (последните три - предимно по месото, дори и най-дълбоко замразено). Има и други гастрономически вампири: “солярници”, “лютаджии”, “шекераджии”, “тестарници”, “сушеници”, “пържарници”, “варенджии”, “печенджии”, “натумкаджии”,  “мазнярници”, “каращисници” (в смесените храни и напитки), както и едно поколение върколаци от торовете – “гюбраджии”, “пестицидници”, “бактерицидници” и пр.... Алкохолните нисши астралци са цяла менажерия “пиявици”, “смукачи” и “къркалници”, които се призовават от пъкъла на големи тумби при колективно пиене по празници и кръчми и се отличават с имена според вида напитка. Понякога те отварят холическото тяло на човека и провокират любвеобилността и липсата на задръжки, но най-често правят канал към преизподнята. Отдолу нахлуват “зверовете”, “драконите”, “скотовете”, “удушвачите”, “пребиваджиите”, “ревнярите” и въобще още много видове битови убийци и душмани. Не случайно и на войската преди бой се полага не само недоварено или сурово месо, но и ракия. Алкохолът напълно блокира строежа на мюонното тяло и даже го разрушава, докато кафето го строи и пробужда, но пък срива холиическото тяло.

“Пушараниците”, “димилниците”, “тютюнджиите” са изключително нагли и нахални вампири от нисшия ментален ад, които създават илюзия за успокояване на нервната система, но не премахват истинската причина за напрежението – задушаването и малтретирането на човешкото холическо тяло (жаждата за истина, свобода и любов). Вампирите на цигарения дим и радиоактивния полоний в тютюна  имат магическа сила да привличат много опасни демони от умствения пъкъл, които инжектират в хората смъртоносни дози лъжливост, демагогия, самозалъгване; “успокояване”, замъгляване на монадата и замайване на съвестта. Поначало всички нарко-духове са убийци на мюонното тяло поради сатанинския страх от реалното щастие на земята – щастие с реални истини, реални дейности и реални хора, които единствени могат да ни направят цялостно (холистично) блажени. Замайващите вещества, прийоми и идеи ни карат да търсим илюзорни пътища за задоволяване копнежите на духа чрез психически и наркотичен онанизъм (пушенето, злобата, фантазиите, пиенето и пр.)
Илюзиите за влюбеност или тръпка също имат своите елементали и вампири. Те никога не могат да излязат над астрала и нисшия ментал, понеже са червиви от мисъл за себе си.
Съществуват и неизброимо множество елементали и вампироиди, които се вселяват във всички хапчета и течни лекарства и в много сушени билки, но за тяхната пагубна роля Източникът би говорил специално и подробно, само ако пожелаем. Той всъщност, заедно с професорите и асистентите Си, преподава този предмет горе в Школата, в часовете и дните за изучаване на ада. Това тук са само откъслеци от смътни спомени за тия упражнения и познания. Не винаги се връщаме от Школата с напълно ясно съзнание.
            Битовите призраци и етерни гадини могат да се нарекат условно “прашарници”, “мръснарници” (предимно в непраните дрехи, спалното бельо и други нечисти вещи), “лекярници”, “вехтошарници”, “дрипанджии”, “развлечници”, “разплетеници”, “увисналджии” и пр., а на домашното безредие – “хаосари”, “разбъркници”, “купчинаджии”, “затрупанджии” и пр. Фантомите на лошия въздух могат да се нарекат условно “спаренджии”, “смрадняри” и “воняри”; но последните два вида се вселяват и в хора с психически отклонения и характеропатии и отравят атмосферата чрез дъха им, кожата им, говора им и пр. Нечистоплътниците се делят на “мърлячи”, “кираджии”, “потнярници”, “чорладжии”, “пърхотници”, “ноктарници”, “ушараници”, “сополджии”, “плюнкари”, “храчкари”, “хъркаджии” и още много други, на които импровизираните имена е неудобно да се споменават... Те самите обаче с удоволствие се наричат помежду си с подобни названия на езиците на ада и се призовават от черните етерни паяци около нас и от вещиците само по този начин. В повечето човешки жилища живеят тъмни адепти под формата на октоподи, скорпиони, тении, змии и пр. (обикновено ги сънуваме, след като късно вечер са успели да ни внедрят “натумкаджии”, “гълтарници” или “пържарници”, та да се наядем бързо, със стръв и “до спукване”). Те именно ни обсаждат със стотиците си подвластни изчадия на лакомията или алкохола, на битовата мръсотия и безредие, за да могат да си живеят спокойно от запушените ни пори, от хроничното ни кашляне, от вонята на етера ни и нисшия ни астрал, от смрадта на търбусите ни, пълни да не кажа с какво от години… Нали сме виждали картините на Йеронимус Бош?

        
 Измежду сценичните, визуалните и радио-телевизионните вампири няма по опасни от тия,  които се нахвърлят стръвно върху жертвите си  с убийствено силни децибели или с недовършване или внезапно прекъсване на музиката или филма - за реклама, за картечни внушения и новини. Липсата на пауза и особено смяната на тоналността нанася страхотен удар по висшите тела на човека и ги блокира задълго; създава гнойни, незарастващи рани дори в будическото тяло; причинява рак, тумори, множествена склероза и много други съвременни нелечими болести. Същото важи за повечето клипове и адски филми с бърза смяна на епизодите, за пъклената анимация с бесни гонитби, садизми и американски звукови ефекти. Всичко това се носи в ефира и поразява не само глупаците със слушалките и пред екраните, но и много хора наоколо и из космоса, които не слушат и не гледат такива работи. Това са тънки прийоми на черната ложа, чрез които тя зомбира, програмира и срива непоправимо потребителите на подобни екстри и много още невинни същества в техния физически и психически радиус. Нещо ужасяващо представляват и клерикалните и аскетическите вампири.


Същият Бош още през 15 век  вижда естеството и егрегора и на църквата, и даже на ... сателитната чиния...

Цярът и профилактиката се крият само в излизането нависоко в планините и живота с хора с монада, с искра Божия, както и храненето на душата с истинска култура и изкуство.  Компютърните игри също имат свои специфични демони и вампири, които се виждат и на екрана, но унищожават без остатък наченките на причинното и ясновселенското тяло на човека, особено ако детето играе с хъс. Мнозина няма да приемат и истината за състезателните вампири и демони, дори тези на шаха, както и за всички видове конкурси, отличия, награди и съревнования. Там има особен род вампири от астрала, нисшия ментал и даже от будическия ад, които изяждат астралното и менталното тяло на победителите още при влизането им в ада, не ги пускат нагоре и държат останките им там за дълговековни изтезания. Подобни, но и доста по-различни, са и душевадците на хората, които са били преуспели и богати на земята, без да са давали нищо където трябва. Имаме осияния или, по-точно, “назидания” от Елма и за така наречените “домашни дракони” – безобразни и страшни сплетнения от странни октоподи, медузи, кръвоносни съдове и други отвратителни части от познати и непознати органи и чудовища с пипала, които “висят” във всеки дом, където някой смуче енергията на някого.
            Някои от тъмните духове предпочитат òправните домакини, чистофайничките – тия, дето перат, гладят, тупат и лъскат до припадък. Дори и моралистите и моралистките също са обект на гаври и гнусни перверзии и оргии от страна на дяволите, когато човек заспива след полунощ и спи по време на изгрев слънце.
Вещиците и кикиморите се хранят от вторачването на жертвата в някого, от злото сърце или отвратителната миризма на страха и подсигуряването; от нервността в общуването, от назидателството, прекъсването на говорещия и пр. Съществуват и вещици–“дзъркелджийки” (които  карат хората да гледат остро), вещици-“чуми”, “кречеталници”, “съскаджийки, “темерутници”, “прекословници”, “отджавкаджийки” (дето вечно обичат да оспорват), “кавгаджийки”, “скандалджийки”, “клюкарници”, “копойници”, “слухарници”, “подлярки”, “коварници”, “латернаджийки”, “снобарки”, “лепкаджийки”, “леденярки” и пр. – неизброими видове и подвидове. Една “лепкаджийка” например може да е най-голямата чистофайница, но да си угоява мъж, без никакви перспективи да го пусне сам на разходка или при другите. Такава особа е букет от десетки дяволи и вещици, вселени в очите й, в мимиките й, в словцата й… Но и в “милите” й молби към ближния понякога  - ако не са взели връх “мустакарките” и кара с “мекия брус” като “мазняркините - особен вид астрални проститутки. Но дори и с къща-аптека, свърталището на вещиците “чуми”, “грубиянки” и “хладнярки”, и особено на “леденярките”, тялото и мозъка на такава жена или мъж  през критическата възраст започва да пуска брадавици, мустаци, тлъстини или гърчавини, а гласът им спада в зверските октави…
            Една аристократична дама съвсем не е предпазена от етерните вапири на урината и техните братовчеди, ако поддържа под кревата си нощно цукало... Тези духове влизат в нея още през нощта, дори и през похлупака, и правят господарката нервозна, взискателна, капризна, и сълзлива и мелодраматична.
Може да сте се снабдили и с най-образцовата съпруга – домашен робот, в която  няма нито една астрална пепелянка, – мила, добра, хрисима, темпераментна, чудесна майка и перфектна сътрудничка. Но я легнете да спите или почнете да се занимавате с наука или медитация - на дневен ред мигновено излизат вампирите на домакинските шумове! В Словото се обяснява, че и най-тихата домакиня, която работи вкъщи докато другите спят, внедрява в тях с шетнята си вампири. Те могат да се нарекат “потропници”, “шетнярници”, “блъсници”, “тресници”, “шумолярници” (ако спътницата не е холеричка), “джангърници”, “джаскаджии”, “стържачи”, “бръмчарници”, “чукаджии”, “дрънкарици”, “тракаджии”, “суетнярници”; а при наличие на гостенка или съседка – “дърдорилници” и “шепотнярници”… Това са все реално съществуващи нисши етерни елементали и астралци, които се боят от тишината панически и се грижат за успокояване на любовния глад или съвестта на човека, който ги предизвиква.
Йерунимус Бош вижда ясно как изглеждат и нашите къщички по двамка и по семейства, когато сме в кармични отношения и изборът ни е под всяка критика.
В текстове като настоящия е трудно да се отграничи къде говори обикновеният човек и къде – Диктуващият. Просто за нас е необичайно Елма да употребява такива думи. Но по-долу, на риск, ще оставим края на писанието във вида, в който го намираме:

- За уличните, канцеларските и индустриалните вампири и за породените от вашата архитектура ще ви говоря когато поискате. Но има едни особени духовни вируси, наречени причинни, будически и атмически тунеядци и кикимори, които ви смучат от полето на масовата култура и информация. Там са “каканижниците”, “креслярниците”, “издънниците”, “продранниците”, “гракаджиите” и пр. Една особена естетическа измет представляват вампирите-“какофонджии”, които имат за цел да парализират будическото ви тяло и да оплетат и изпият душата ви в ада, в който живеят самите те – подобно на паяк в мрежата си.
          Що се отнася до съществата от пъкъла, които пълнят аурата на един псуващ на майка, Аз нямам за тях никаква друга картина освен астралната “красота”, която представлява един провинциален общински клозет; или входът на едно полицейско управление…
          Ето още един детайл от картина на Бош (на холандски – “Бос”). Не се ли вижда още по-ясно сателитната чиния?... И той ли е виждал образи от нашия век както Нострадамус?...
        Текстът на това “назидание” наистина е останал недовършен, но се помни, че са били преподавани и изпитвани много методи за освобождаване от нисшите същества и за тяхната трансформация. Елементалите са енергийни феномени, родени от самите нас, когато мислим, чувстваме и живеем нечисто. Те могат да бъдат изгонвани, когато почнем да извършваме обратните, позитивни действия. Но майсторите на трансформацията имат и силата да ги превръщат в добри, чисти същности.


Те, както и много вампири и обсебени човешки души могат да бъдат променени, ако искаме и ако знаем как. Ясновидците например виждат какво става с елементала на една лоша мисъл и дори на една псувня, когато човек се осъзнае и още в момента я промени. От устата или главата му е почнала да излиза отвратителна гадина, но при промяната на представата или думата тя се превръща в прекрасна пеперуда...
 Някои от нас извършиха и “показни” чистения и подреждания на занемарени дрехи, предмети и  жилища, за да се освободят обитателите им от перманентните тревоги и болести. Всички опити обаче за изгонване на паднали илухими и доднес са безрезултатни – обсебеният е абсолютно вторачен в обекта, който харесва, затова лечение или подмладяване чрез смяна на обекта при такива е невъзможно. Лицата на илухимните вампири приличат на хора с газови маски.

         В приложението към този незавършен и проблемен материал се прилагат откъси от книгите на В.И.Крыжановская, в които се описват подобни нисши духове (б.п.)


Осиянията от Елма продължават в книга 10

За връзка:

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.