Книга 43

 

 

БОГ НА УЛИЦАТА

(Нюйоркчани`2014)

 

Импулсатор - Лоринарий

 

       Ние имаме филмче "Градът" от Пловдив, от което става ясно, че в някои фази от човешката еволюция и дори от най-върховното светийство и ученичество не бихме могли да направим и крачка напред в развитието си, ако не срещнем Бога в града. От един миг при такава среща може да зависи цялата по-нататъшна съдба на човека и ангела, дори на въплътените богове на земята. Преди всичко - "прескачането" на Бог в Бога, когато сме на улицата (в случая от човек в човека) означава преливане на Божието Присъствие от една усмивка, от образа на някое невинно дете, от едно мъдро и съвършено лице, от някой артистичен израз или жест; даже от цветосъчетанието на дрехите и модата, от някой оригинален или екстравагантен стил.

            Личното обикаляне по улиците на големия град може да спаси душата на някой отшелник завинаги дори с половин час ходене и вглеждане в минувачите, отговаряне с усмивка на усмивката или на странностите им. Точно това е преливане на Бог в Бога! Понякога нито вегетарианството, нито посре-щането на слънчевите изгреви, нито най-висшите медитации и молитви или духовни блаженства, нито дори Словото Божие не биха могли да съдържат повече Бог в себе си от един миг на улицата, когато срещаме Бога.

      Личната и пряка обмяна на Бог с Бога на улицата е най-важна, но не бива да изпускаме и шанса, когато Бог е влязъл в един фотограф или видеооператор и е запечатал завинаги някой прекрасен миг със Себе си. Разглеждайки такива снимки, гледайки такива благословени епизоди, ние можем да наситим с прана,  асуин, лоринор, орландиум и още много други свещени есенции духа и душата си така, както дори Буда не би могъл в медитациите си. В края на ХІХ век всички истински ясновидци и мистици по планетата са видели в съзерцание смяната на епохата на Рибите с епохата на Водолея - едно уникално, епохално божествено явление. Тя ще настъпи по-късно, но това бе нейната аура, нейното зазоряване. Майтрея стана от лотос и почна да ходи по градовете! 

            Затова  благодарете на всеки, който ви покани вкъщи или на разходка - не само извън градовете и селищата, но и из тях! Всеки, който ви покаже или даде снимки с присъствие на Бога в града, наречете "импулсатор" и му благодарете, че ви дава вдъхновение, радост за очите и душата, дори понякога изцеление от депресия, от физическа или душевна болест..

            Насладете се на тия мигове с Бога, които тук сме из-брали от една страница във Фейсбука[1] - а колко хиляди и милиони подобни снимки има още по света! Вглеждането във всяка от тях, във всеки миг на Бога, който е уловен, може да ви свърже със съответния човек и миг и да ви изпрати в неговата вселена. Да, и миговете на красотата и истината имат своите вселени и може да се пътува в тях! Сам Бог може да ви разкаже цяла сага за себе си в това същество или в този незабравим Негов момент! Кой гарантира, че лично Бог не се разхожда по улицата в човешко тяло, когато си поиска? Знаете ли какво значи да стиснете лично ръката на Бога или Той да ви озари със своята незабравима усмивка!?[1] https://www.facebook.com/media/set/?set=a.102107073196735.4429.102099916530784&type=3

 

      И тук, и в още много снимки по света има и образи на жертвени ангели, на Бог без крака на улицата. Той гледа минувачите дали някой има душа. Има и такава грижа за Бога, и такъв вид работа - с изображенията Му. Но най-важното е да Го прибереш директно в дома си. Ти ще го приласкаеш, а Той ще те прибере после в Дома Си на Небето. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато Бог повива Бога... А ние се оплакваме!...

 

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.