Книга 10

8.II.124(1988)г.

София


УРАЛОНИЙ, ИНОЛАРИЯ,

И ПРЕСТОЛНАТА ЗВЕЗДА ТИОХРАН
ЖЛО / КТК1,45 - 3,23 ч. през нощта
Въпреки огромната преумора и хроничното недоспиване, една мисъл събужда приемащия в 1,30 ч. през нощта с внушението, че КТК е ни повече, ни по-малко, от самият пророк Илия! На лицето е обещано послание, то има остри духовни и здравни проблеми. Посланието все се отлага заради свръх-пребитост от работа, но на 7 февруари вечерта К. се обажда и разказва, че е сънувал Учителя как го извиква при Себе Си. След събуждането на холизатора тази сутрин (или нощ…) и размислите относно съдбата на този мощен пророк, избил 400 юдейски пророци и възнесен с колесница на небето, един глас казва вътрешно: “Моля ви!”... Вероятно моли за информация, но защо “Моля ви?”

                               Авел и Кайн
Осанна, осанна, осанна!
Пророк Илия слиза отново на земята!
Ти, който падаш, падаш, падаш вече от изтощение, сомняващ се във всички и всичко, разбери: през този век ви събирам всички на едно място. Не се съмнявай, че твоят брат се връща в сила и слава, а факелът на Словото се предава на него. Радвайте се, синове и дъщери Сионови: Правдата право говори!
Праведникът позна името Ми и преди 2000 години, когато се приюти като ученика Ми Павел; ала тоя път той ще ме гони още по-кратко. А що значи да Ме гони някой от земята и от сърцето си? – Туй значи да не приема онзи лик, в който идвам винаги като “крадец” не през вратата, а през прозореца; не през прозореца, а през комина; не през комина, а през стените...
Пророк Илия се възнася на небето

Разбери Ме сега, Павле, който някога беше Илия: предстои ти ново, огромно възнасяне на небето! Когато се сложиш в услуга на Словото, което тече и не спира, умът ти ще просветне по-ясно от слънце, плътта ти ще се преобрази вече веднъж завинаги и ти няма да имаш повече трън в нея. Напълно прав е братът ти на огъня, когато Ме чу да му казвам за тебе: “Само с музика Уралоний ще изкупи вината си, че създаде пачаврата-църква!”

Пророк Илия

Павле, ти се преобрази вътрешно, но външно има още да се променяш. Вложи мощните сили на духа си първо в проучване и разпространение на Словото, понеже ти си апостол по ранг.
          И когато успееш да сториш това, което не сториха досега Танцьорите по бисери, Аз снемам от тебе физическото ти бреме и те правя Орфически Син. Ти само така ще можеш да изкупиш светското си начало и навика си да презираш плътта. Словото, което сега тече и се лее, ще протече и през тебе: ти си вече добил смирение. Ала не чрез проповед и създаване на канонно служене, а пронизвайки Новия Свят с Моята нова музика.

Савел е бил римски военачалник, който е гонил  християните. Картината изобразява мига, когато му се явява Христос и му казва: «Савле, Савле, защо Ме гониш?»

          Словото ще ти бъде първото, но още от днес, само по вътрешен импулс и по толкова време, колкото не те сваля на земята, почни свирене на цигулка. Това е единственият път, друг път няма. Каквото и да стане с твоето зрение, спасението на народите, Павлови християнски жертви, сега зависи само от Словото – Словото, което ще премине през тебе до тях.
   
Ап. Павел

Психиатриите и бойните полета, и болниците, са пълни с Павлови трагични жертви! Не си само ти Павел, но коренът на Савел не е още изтръгнат от тебе. Авел бе ти – оня, чиято жертва се прие, но не прости тогава на брата си, че те би. Убийство няма – това не е вярно. Ти бе бит, наистина, от брата си, но после раната ти се излекува. От нея остана само проказата на азúзма – светското начало, което търси признание и изява, което създаде и църквите, и институциите в съвременния свят. За него плащаш ти още контрибуции. Примири се: Правдата е по-силна от Павла.

  Св. ап. Павел и карта на страните, които е посветил

Когато се умориш от бясна работа за Словото, почини си хубаво и се захващай за лъка и цигулката. Свършù консерватория – това няма да е никакъв проблем за тебе. Ти си Палестрина и Сибелиус – кой може да ти се опре? Абсолютен слухар, ноти не са ти нужни. Очите… очите нека не пречат – повредих ги отвънка, за да гледаш навътре.

Джовани Пиерлуиджи да Палестрина (1525-1594)

Приеми, изпълни и предай!
Ти слушай записи и изпълнения на най-добрите цигулари. Очите тук не са нужни. Наизуст учú само по този начин. Ако реша да оправя очите и всичко останало, ще приемеш и композиторско посвещение – за трети път на тая планета.

    
          Ян Сибелиус (1865-1957)

Аз говорих много, когато се събрахме в древна Юдея. Събрахте Словото, но го редактирахте. Всичко се промени – само няколко бисера от Истината останаха непроменени. Ти взе най-дейно участие в превръщането на нормалните хора в попове и калугери, а това е омразно на Духа Ми от памти века. Самата инквизиция се опираше на твоите тълкования, на твоите указания. Ала Аз проговорих чрез тебе само веднъж - и чрез този пълнеж спасих и душата ти, и християнството, и света. Само тия думи да останеха от седемте основни евангелия – аферим, те са достатъчни. И наистина, “ЛЮБОВТА НЕ ТЪРСИ СВОЕТО ПРАВО”!

Св. ап. Павел
Приеми сега престолно посвещение и престолен йерархичен чин! Престолите работят като бесни! Свършено е с всяка сатанинска династия, появи ли се на земята Престол. Тъй Павел срина Римската империя; Илия – юдейската паплач; Кронщадски – плесента на мъртвото православие. Но, и като Йоан Кронщадски, ти не успя да смъкнеш клира – смъкна само маската на самозванците и показа, че синовете на Иисуса са живи. И почваш винаги все така, още от Якови времена: първо се бориш с Мене, не Ме приемаш; после падаш в прахта на нозете Ми от Моята светлина; после проповядваш Словото Ми на шир и на длъж; после пускаш някоя каноническа опашата лъжа – та се налага да забивам още по-дълбоко тръна ти; та се налага да лекувам народите от самия тебе чрез музика.

Св. Йоан Кронщадски (1829-1908).
За нас това е един от примерите, че великите духове могат да живеят по едно и също време в различни личности (Ян Сибелиус (е на земята от 1865 до 1957г. .).

Сега съчетавам [в теб] музикално с апостолско просвещение. А прояви ли се апостол като музикант и обратно, престолното сияние на духа му е неизбежно.

                                       Св. ап. Павел

Мощ, мощ, мощ, мощ, мощ хлуйва в тебе без граници! Въпреки престъпленията, ти Ме обичаш, а който Ме обича, спасен е през всички многобройни сиелии.
Аз ти давам сестра Инолария – приеми я най-пламенно, за да спасите недъгавите души по манастири и лудници. Ти чрез нея оставаш в София, а тя чрез тебе попада на престолната звезда Тиохран, за която ще приемеш отделно послание. (Светицата-приятелка, която спаси и приюти в този живот Уралоний, не е самата му сродна душа Инолария, но Инолария е била влязла в нея за доста години. Сродната ни душа търси хората, най-подобни на нея, за да ни предава любовта си директно чрез тях – б.п.)

Прочее, приемете сина Ми Павел с празник и почести, каквито му се полагат. Нека палнат в духа му силата и славата Тойонус, сестра […] и останалите. Поканете го с музика от неговите прераждания и с текстове от подвизите му като апостол. Ако сторите всичко това вдъхновено и точно, ще извадя един от тръните му пред очите ви.
Авалон, авалом, аноранум!
Край на мъките ти!
                                         ***
            Посрещнахме този скъп и обичен приятел от вековете по достойнство – с празнична света вечеря и с негови известни текстове от миналото, както и с музика от Палестрина и Сибелиус, с прочитане на това лично послание от Елма до него. Ето най-великите думи на Христовия Дух, предадени на човечеството чрез св. ап. Павел в 13 гл. на първото му послание към Коринтяните:

1. Да говоря всички езици човешки и дори ангелски, щом любов нямам, ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що дрънка.

2. Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, - щом любов нямам, нищо не съм.

3. И да раздам всичкия си имот, да предам и тялото си на изгаряне, - щом любов нямам, нищо ме не ползува.

4. Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее,

5. не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли,

6. на неправда се не радва, а се радва на истина;

7. всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.

8. Любовта никога не отпада, а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат, ако са езици, ще замлъкнат, ако са знание, ще изчезнат.

9. Защото донейде знаем и донейде пророчестваме;

10. но, кога дойде съвършеното знание, тогава това "донейде" ще изчезне.

11. Когато бях младенец, като младенец говорех, като младенец мислех и като младенец разсъждавах; а като станах мъж, оставих младенческото.

12. Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат.

13. А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта.

            Защо ап. Павел работи във Филипи и до днес? Защо Пловдив бе наречен от Учителя «Градът на Духа»? Една  интересна статия по този въпрос се включва в допълненията към този том («Бил ли е св.ап. Павел в античния Пловдив?»)
:

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.