Книга 44

 

 

1704  14.2.2015 Коментари към "Лъжата, в която живеем". 05:43:10 ч.  ( http://vbox7.com/play:29fe9b808f&start=8 )

 

 

       Но ние, ако сме от хората с душа, имаме един изход: да се обичаме, да общуваме активно, да си гостуваме поголовно, да се обединяваме. Да обменяме благата си даром. Икономически, така правим всеобщ дъмпинг на човекоподобните - заблудителите и продавачите. Енергийно - излизаме от егрегорите на Техническото Чудовище и Религиозния смъртоносен морал, зомбирал и повечето атеисти. Обаче все още абсолютно нищо не ни пречи да си правим уговорки за внезапни "десанти" - тайни срещи за обмяна на сияйно щастие, понеже сме законни притежатели на душите и телата си, ако не сме ги заложили заради съмнителна тръпка, "уреждане в живота" (това било живот...) и "сигурност". 

 

 

       Понеже сме абсолютно свободни души с безсмъртна монада, ние не сме длъжни да даваме отчет на човекоподобните и звероподобните около нас. Който им се бои, заслужава участта си! Какво пък - най-многото да ни убият... - отиваме си У ДОМА, където всички живеят с всички. Но можем да започнем опитите си още тука и сега, за да не тлъстеем, да не гърчавеем, да не грознеем, да не боледуваме, да не сме перманентно нещастни, да не остаряваме.

 

       Та Свободата и Щастието са най-лесното нещо на света! Най-трудното е да се приспособим към месомелачката на подражанието, да станем на старини като всички други. Минава за лесно, понеже е плъзгане по наклонена плоскост по инерция, но е за сметка на здравето, младостта и красотата ни.

 

 

       Уви, първият акт на подражанието е илюзията за уреждане и щастие с човекоподобни. Но те са, всъщност, преследвачи и хищници. Те се отличават с търсене и налагане на своето право, на собствената си истина, която минава за единствено права. Те биха разкъсали всеки, който споделя възгледа на Волтер: "Не съм съгласен с твоето разбиране, но ще се боря до смърт, за да можеш свободно да го живееш и изповядваш!" Обаче, докато ни гъделичкат илюзии и докато възсядаме човекоживотни (които после възсядат нас), ние сме далече от Свободата.

 

 

 

Въпрос на вкус, въпрос на избор...

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.