Книга 43

 

 

       1672  11.12.2014 Всичко изглежда толкова красиво и загадъчно! 22:12:40 EET до Л.М. Сърдечни благодарности. Всичко изглежда толкова красиво и загадъчно! В същото време, изпълнено със значение и смисъл. Усеща се колко добре работите, в синхрон с една отдавна загубена от повечето хора дълбочина и мъдрост. Благодаря за отделеното време и енергия - и най-вече за жела-нието с което сте направил това. Вашата интерпретация ще ми бъде много полезна.

   Тук може да се разкаже за още един урок. Целия случай – с най-най-добри чувства към Л.Л. и майка й. По това време имах много пари от изплащането на един имот и можех да си позволя да отида на една поредица от оперни спектакли с музиката на Вагнер. Билетите бяха изключително скъпи – от 100 лева нагоре. За целия цикъл - да не говорим... Предложих на тази нова приятелка да заведа и нея и майка й, имах възможност за това. Те знаеха колко е скъпо, а са големи любители на операта и Вагнер. Такива неща съм правил винаги и ще ги правя и в бъдеще, когато имам възможност. Както се казва: „Нищо лично”. Майка й обаче рязко отказала, отказа се и Л. На петмитуките нощем се проследяват думите и мислите на хората, анализиран бе и този случай. Тук няма да споделя извода, ще кажа само, че след този момент Л. не ми писа повече. Тук не говорим за вина, просто изучаваме живота и хората. Чест им прави на мнозина, че имат ясно чувство и понятие кого да допускат в зоната на Приятелството и кого не. По-късно имах друг „учебен” случай, но реакцията на една майка беше неописуема с думи, такива думи не могат да се напишат и изговорят по никой начин. Жената е образована и интелигентна, но как можа да каже това, умът не го побира. Казах на дъщеря й, тормозена жестоко от майката, че съм готов да ида в града им, да си намеря къде да живея и да водя майка й на ресторанти, на разходки, екскурзии, опера, концерти и т.н. Имах желание да помогна на дъщерята по този начин, въпреки че такова нещо щеше да е една огромна жертва за мен. Зад гърба си имам успешни случаи от този род. Мислех си, че ще мога да изтръгна пипалата, с които тази майка изсмуква живота на дъщеря си и на околните. Да й въздействам да се осъзнае, понеже си представих, че има душа. Като чула това, тя ме засипа с телефонни атаки и SMS-и с възможно най-вулгарните и отвратителни думи. Заплашваше да прати човек да ме пребие от бой. Ние от „сектите” сме заслужавали само това, щяла да включи и полицията и съда. Помислила си, че не ми стигат младите жени, ами налитам и на възрастни – „дърт извратеняк”... Тогава си спомних за Г., която умря млада от психогенен рак. Мъжът й и баща й я връзвали за стол и я биели с железна пръчка, за да прояде месо. Подкупиха съда в провинцията и й взеха децата като „луда” и „сектантка” - не можела да възпитава деца. А тя в същото време беше образцова учителка в едно софийско училище, даже идваха на уроците й родители и други учители, за да се учат от нея.

 

       1673  12.12.2014 Кажи ми коя е Истината за Любовта. Ти знаеш ли я? 21:57:02 EET от Р.В. Побратиме, кажи ми коя е Истината за Любовта? Ти знаеш ли я? Никой все още не я знае! Знаел я е само Исус... Тогава не са Го разбирали, а сега разбираме ли го!? Щом сме болни и нещастни, нямаме Любов!

 

 

       1674  12.12.2014 Не я знаят и ангелите и боговете, не я знае и сам Бог 21:57:02 EET до Р.В. Ако знаех Истината за Любовта, сега нямаше да съм на това дередже по основни показатели... Доколкото ми е известно, не я знаят и ангелите и дори бого-вете, а може би не я знае и сам Бог. Знаенето е обект на гнос-тицизма, а Любовта и Истината са на безброй степени над него.... И без да я знае обаче, Той я живее.

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.