Книга 44

 

 

       1780  02.06.2015 Древен българин "спи" в Тибет вече 2400 години. 11:04, от А.Л., изпраща шокиращ и подчертано пристрастен текст от http://www.budnaera.com/ 201502/ 150422244840. html - редакцията не поема отговорност: ДРЕВЕН БЪЛГАРИН "СПИ" В ПЕЩЕРИТЕ НА ТИБЕТ ВЕЧЕ 2400 ГОДИНИ! ОЧАКВАТ ДА СЕ СЪБУДИ И ДА ПОВЕДЕ БЪЛГАРИЯ!

 

     Пещерите Пиянг са обект на една от новите научни експедиции на водещия китайски археолог Д-р Лу Кай Шек.

 

     Изследователският екип на д-р Шек се натъква на изумителен стенен барелеф в една от пещерите, който е датиран от експертите от около 700 г. сл.н.е. Прекрасни цветове и епични истории са изобразени на изгладената стена на пещерата.

 

 

     Освен, че красиво, това произведение на изкуството съдържа разказ на древния език на тибетците, наречен Калхи. Част от това, което е написано, е особено интересно за нас, българите! Ето какво успяват да преведат специалистите от древния скален надпис:

      „Древен пътешественик от народа-наследник на боговете дойде в земите ни! Благородник в двора на Котис (Пряк превод от езика Калхи на древногръцки Κότυς – Името на Тракийски владетел, царувал по българските земи от 381 до 359 пр.н.е.). Смел и смирен, пътувал с „цикли на небето“ /може би имат предвид лунни или слънчеви цикли – може би години/, за да достигне до светлината.”

     Този благородник ще се върне от САРСАН - думата, която се смята, че значи „нирвана” на древния език – състоянието на пълна душевна и енергийна хармония, в която живеят вечните обитатели на пещерите; състоянието, което им позволява да са физически живи на практика вечно.

     Следващият откъс е изумителен. Преводът е директен от езика Калхи, не може да бъде по ясен:

     „Смиреният благородник ще се завърне в земите на рождението на новия (цивилизования) човек, в земите на dānu /ДУНАВ! Българската цивилизация е най-старата в света/ и ще поведе натъжения си народ към духовен и енергиен просперитет” /ду-мата също има конотация на ВЛАСТ/.

Или, по-просто казано:

     Пътникът ще се събуди и ще се върне в земите на Дунавската цивилизация /ЗЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!/, ще оглави народа - и България ще просперира, а може и да ръководи света!

 

     Последните думи са акцентирани и изографисани със специален подчерк: „Водачи на света”.Точно около надписа има нетипични за културата от този регион и период символи, които, след внимателна инспекция, са подобни на тези, намерени по древните могили у нас и досущ като тези, които виждаме на Розетата от Плиска.

 

 

     Даже и Д-р Шек коментира по научния китайски ТВ канал SFE, че най вероятно става въпрос за древен европеец от балканите, който спи в пещерите от хилядолетия и който, според легендата ЩЕ СЕ СЪБУДИ И ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ПРИ НАРОДА СИ, ЗА ДА ГО ПОВЕДЕ. Неоспоримо е, че става въпрос за пътешественик, който е дошъл от най-древната цивилизация - тази на древните българи!

 

1781  02.06.2015 Ако наистина dānu е „Дунав” 11:38 до А.Л. Ако наистина dānu е „Дунав”, това действително би било потресаващо, но със същия успех някой духовен националист би могъл да я изтълкува и като „Дънов”... Още нещо: преводачът не се е сетил, че думата "цикли" (цикъл) означава и кръг, колело, така че Древният българин може да е отишъл там с летящ диск, а не след еди колко си "небесни цикли"...

    По този повод тук може да вметна епизод от спомените си за хората от Братството, с които се познавах. За да се види дали българи ползват космически транспорт – или въпросната възрастна поетеса (Димитрина Антонова) е имала твърде странни и необясими поетически видения:

„...Сега искам тук да спомена за един случай, който тя ми разказа лично и може да не го е разказвала на друг – случай, който говори още веднъж за измеренията на Учителя. Летене с технически средства, с "летящи чинии" и т.н., не е кой знае какво достойнство; напротив – това даже е много ниско и опасно измерение на човешкия дух и духа на технотронните космически  цивилизации. Но в случая имам предвид до каква степен разнообразни и неочаквани са били и могат да бъдат възможностите на Учителя, Който може да е ползвал дори такива средства за предвижване. "Веднъж – каза тя, – късно вечер, аз видях как Учителят влезе в стаята си, загаси лампата, зави зад сградата – и само след 5 мин. зад салона видях нещо огромно да се издига във въздуха, много по-голямо по дължина от салона. То беше цялото сребристо и имаше формата на огромна пура." Точно така се описват малкит корабите-майки, от които излизат летящите чинии. По това време, в което Димитрина Антонова ми разказа това нещо, в печата нямаше и помен от информациите за "летящите чинии"; никой от нас не знаеше какво е "кораб-майка", че той има пурообразен вид, че често е сребрист - и т.н.  А тя каза: "Аз лично видях това!" И даже е видяла нещо като илюминатори, които светят. Тя го описа точно във вида, в който после ние четохме, че са наблюдавани и фотографирани такива кораби – години наред след това. Тази информация беше засекретявана дълги години в соцлагера; пък и на запад американците я криеха, но Димитрина даде точно описание на това, което представлява един "кораб – майка" - не от най-големите, разбира се. Може би това е бил един малък "кораб-майка" или нещо подобно, защото големите са дълги с километри, но тя описа един кораб 3-4 пъти по-голям от салона на Изгрева. Ако салонът беше, примерно, 20 метра, значи 60-80 метра трябва да е бил този "кораб-майка". Тя казва:  "Издигна се, а когато аз видях това нещо, Учителят вече беше загасил светлината в стаята си и го нямаше вътре. Това нещо се издигна и изчезна"  – завърши разказа си Димитрина Антонова.”

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.