Книга 41

 

Писмо от Я.Д. Дай Боже да си отворя очите! и др

 

2014, Март 02 17:16:21 Миличък приятелю, твоята мъдрост винаги ме успокоява и вкарва в релсите за известен период. Но все по някое време пак дерайлирам душевно. Дай Боже вече да си отворя очите и запазя равновесие завинаги!

В края на тази година транзитният Сатурн като кацне върху асцендента ми, белким ме поизчисти (само да не ме очисти). Знам, че бая съм още позатрупан с прахоляци. 

Та имам нужда от приятелските ти наставления от време на време. То бая длъжка е опашката от такива като мен пред вратата ти, ама нали си ни Даскал...

 Хайде, пращам ти...поздрав от един тройкаджия... 

 

2014, Март 03 01:10:17 от Я.Т. Това звучи повече от завладяващо! Преливаща от любов!

 

2014, На 03 март 2014 г. 9:53 до Я.Т.: Ами идва ново поколение с нови вкусове и потребности, затова трябва да му трасираме пътя!

 

150.03.03 10:20:30 писмо до Г.Л.: Благородни Небесен Принце! Не знам защо сега те нарекох така - мярна ми се в бели дрехи с нещо като рубашка и красив колан, млад и строен принц с дълга черна коса на опашка в някакво царство. Като че ли беше японско...

 

2014, Март 03 22:01:45 от Я.Т. Това е великолепно - ти принуждаваш хората да се влюбят в теб - друг изход няма:) Гледах днес "Градът" - много ме впечатли - безкрайно блгодаря!

 

150.03.04 08:39:36 писмо до Я.Т. Сродните души ценят творенията на себеподобните, понеже са родени от Един Баща. Тези, които не ценят нечии творения, са родени от друг баща. А това, че ти си тъй мила да казваш добри думи и да поддържаш връзка с "дядо" си толкова много години вече, ме кара да използвам днес за теб един мой вариант на четиристишието от Петрарка за вечната му любима Лаура:

 

Благословен да бъде оня чуден миг

и времето годишно, и часът,

по волята на Някой Дух велик,

когато те съзрях за първи път!...

 

       Да! Едно прелестно момиче в една група млади хора на Витоша реагира някога единствена със сърдечен отклик, когато се срещнахме по волята на този "Някой". В тази група имаше хора, с които се бяхме срещали години наред сутрин в гората или на Изгрева, на Рила и пр. и които биваха канени периодично за си взимат свободно от безплатните дарове на "сергията". Но несродните души няма как да гледат някого топло и отзивчиво, след като не го разпознават и харесват. Ако им протегнеш ръка сърдечно и те случайно я поемат със студена длан, гледат по-бърже да си я издърпат, да кажат нещо безизразно и формално и да си обърнат гърба. И Бог ни дава картина как ще им се развие животът по-нататък. 

 

 

       А едно чаровно създание си остана всякога сърдечно, топло, мило, приветливо и добро!

 

2014, Март 04 15:15:29 от Й.У.: ХЕЙ ТОВА Е МНОГО КРАСИВО, БЛАГОДАРЯ ТИ. ЦЕЛУВАМ ТЕ! - Й.

 

2014, Март 04 17:34:13 писмо от Я.Т. Твоето писмо е като езеро - "каквото повикало, това се обадило"... :) Много те обичам! Преливаща от любов!

 

150.03.07 09:16:53 до Х.С.: КОЙТО ИЗБИРА ИЗБРАН, Е ИЗБРАН.

 

150.03.07 20:56:22 писмо до много приятели: ОТНОСНО ГРИЖАТА ЗА ДЕЦАТА И ВЪЗДЕЙСТВИЕТО ВЪРХУ ТЯХ ЧРЕЗ ТРОГАТЕЛНИ КАРТИНКИ. Опитано е - има огромно въздействие не само върху децата, но и върху всички хора с душа, които знаят, че няма нищо по-важно от примирението, търпението, грижата, подвига за беззащитните и милосърдието.

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.