24.08.2017 г. 09,41 ч.

 

Ето какво е изпратила една обична прятелка:

АЛ ПАЧИНО - ЗА ХОРАТА, ЗА КОИТО СЪЩЕСТВУВАМ ОТ  ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, АЗ НЯМАМ ВРЕМЕ

Ето десет цитата от неповторимия Ал Пачино:

1. Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и  циничен? - От това, че са го предавали, захвърляли и  заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не  всичко, то твърде много.

2. Животът е пътуване с влак. Първо минаваш през един  дълъг тунел, без да знаеш къде води. След това,  някъде към 50-те, влакът излиза от тунела на светло и в  далечината виждаш голяма планина — крайната цел на  пътуването. Аз вече зърнах планината.

3. Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди  сърцето.

4. Най-трудното нещо в това да бъдеш известен, е че  хората винаги са мили с вас. Водиш разговор и всеки се  съгласява с това, което казваш - дори и да говориш пълни  глупости. Трябва хората да могат да ви кажат, каквото не  искате да чуете.

5. Цялата работа при звездите ... е като... издигат те  накъде нагоре и ставаш звезда, сетне суперзвезда. Какво  ще рече това? Че си някъде горе, извън останалите. Това  може да се окаже тъжно.

6. Моите слабости ... Може би, ако ме бяхте питали за  силните ми страни, щях да направя същата пауза. Може  би те са едно и също нещо.

7. За хората, за които съществувам от време на време, аз  нямам време.

8. Надявам се, че хората ме възприемат като актьор.  Никога не съм искал да бъда филмова звезда.

9. Когато всичко работи, човек престава да се показва и  доказва на другите. Когато човек е силен, той излъчва  спокойствие и не влиза в излишни битки. Когато обикнеш  настоящето, спираш да бъдеш обсебен. Тогава човек  става самостоятелен, уповава се на вярата в себе си,  знае на какво е способен и не се нуждае да убеждава  другите да вярват в него.

10. Любовта е много важно нещо, но преди всичко имаш нужда от другар – искаш в края на краищата да си прав като кажеш, че жената, с която си, е твой приятел. Това има отношение към доверието. За всичко е нужно време. Истинската любов минава през различни стадии на развитие, но оцелява. Любовта оцелява! Шекспир казва: „На времето не е играчка тя. Ако това тъй само ми се струва, ни моят стих, ни обич съществува.” И знаеш ли, любовта наистина се оказва издръжлива. „На времето не е играчка.”

11. На човека е даден днешният ден и нищо повече.

12 ИЗ ЕДНО ИНТЕРВЮ С АЛ ПАЧИНО:

- Колко приятелства са те споходили, за да си заминат безвъзвратно?

- Твърде много...

- Защо става така, според теб?

- Харесвам казаното от Робърт Мичъм по повод на знаменитостта: "Такива нямат приятели – имат последователи".

- Защо непрекъснато се връщаш към Шекспир?

- Шекспир е автор, чиито възможности да ни затрогне са най-широки, понеже се обръща към чувства, каквито присъстват у всекиго от нас, и го прави по великолепен начин. Ние сме в състояние да изпитваме много дълбоки неща, а Шекспир, в своя гений и неповторим усет към човешката природа, съумява да стигне до тях и да ги докосне. Той прониква в онова, което изпълва всекиго от нас. Ако говори за любов, то е по начин да се усетиш в лоното на най-силната, която ти се е случвало да изпиташ. Ако затвориш сърцето си за част от най-първичните неща, до които се докосва той, само защото го намираш надут или надменен, би значило да се лишиш сам от нещо велико.

ИЗ ВЕЧНИТЕ ИСТИНИ, КОИТО НИ ЗАВЕЩА УИЛЯМ ШЕКСПИР:

1. Живеят само влюбените, останалите живуркат.

2. Само нещастният познава щастието. Щастливият е  манекен на жизнеността. Той само я показва, не я  притежава.

3. Познанието е антихуманно - то има свойството да  отчуждава.

4. Еретик не е този, който изгаря на кладата, а този,  който я подпалва.

5. Бедната мъдрост често става роб на богатата  глупост.

6. Обикнал в тебе всичко недостойно, достоен съм за  твойта обич двойно.

7.За да оцениш някое качество, трябва да имаш част от  това качество и в самия себе си.

8. Нашите съмнения са нашите предатели. Те ни карат да  изгубим това, което бихме могли да спечелим, ако не се  страхувахме да опитаме.

9.По-опасно и по-вредно е да се укрива любовта,  отколкото да се обяви.

10. Ако ти дадат разчертана хартия, пиши накриво.

11. Очакването е в основата на всяка любовна болка.

12. Каква е тази ужасяваща епоха, в която идиоти водят  слепия?

13. Бъдете силни в делата, както сте силни в мислите.

14. Дори да си студен като лед и чист като сняг, пак не ще избегнеш клеветата.

15. Чистата душа още не е разядена от скептицизъм и свръхинтелигентност...

24.08.2017 г. 12,55 ч.

 

А ето какво е изпратил един Приятел, който е направил почти 4 хиляди хороскопа по системата на беинсàстрията, без да вземе нито стотинка:

https://www.youtube.com/watch?v=GmtswxjcAKM

Ето го и текстът на български:

 

Аз помолих Бог да премахне гордостта  ми, но Бог ми каза: "Не". Той ми каза, че  гордостта не се премахва, от нея може  само да се откажа. Тогава помолих Бог да излекува дъщеря ми,  прикована на легло, но Бог ми каза:  "Не". Той ми каза, че тъпението е  резултат на изпитанията. Търпението не  се дава, то трябва да се заслужи.  Аз помолих Бога да ми дари щастие, но Бог  ми каза: "Не". Той каза, че дава  БЛГОСЛОВЕНИЕТО, а дали ще бъда щастлив, зависело от самия мен. Аз Го помолих да ме предпазва от болка, но  Бог ми каза: "Не". Той каза, че страданията  откъсват човека от светските грижи и го  приближават към Него. Аз поисках от Бога духовно израстване,  но Той ми каза "Не". Той ми каза, че духът  трябва да израсне сам, а Той само ще ме  подкастря, за да ме принуди да давам  плодове.  Аз помолих Бога да ми помогне да обичам  другите така, както Той обича мен, и Бог  каза: "Най-сетне ти разбра за какво  трябва да Ме молиш!" Бях Го помолил да ми изпрати сила, а Той  ми прати изпитания, за да ме закали. Бях Го помолил за Мъдрост, а Той ми прати пролеми, над които да си бия главата. Бях Го помолил за мъжество, а Той ми изпрати опасности. Бях Му поискал любов, а Той ми изпрати  хора, които се нуждаят от моята помощ. Поисках му благà, а Той ми даде възможности. Така и не получих нито едно от нещата, за които Го бях помолил, а всъщност получих всичко, от което имах нужда. Бог бе разбрал молитвите ми!

 

 

27.08.2017 г. 07,12 ч.

 

Любителско филмче от Рила, август 2017, част 1. Поради липсата на един елемент в камерата, тя снима в лилаво. Това може да се коригира със специален филтър, но в случая е компенсирано донякъде чрез обработка с Pinnacle Studio 15. Цветовете са неестествени и на места пресилени, но за спомен става. Между другото, един много интересен текст, който няма връзка с това филмче - "Спри да спасяваш хората". Относно обгрижването и "спасителството", което спира нашата и чуждата еволюция:

 

 http://zdravaistoria.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D…/

 

28.08.2017 г.  05,56 ч.

 

Любителско филмче от Рила, август 2017, част 2.

Всеки точков ангстрьом на Рила е асансьор към Вътрешната Земя и трамплин към Космоса - дори в района на 7-те езера, дори при Второто езеро Елбур. Да си припомним "Рила и нейните невидими съкровища":

http://neobyatnotogovori.com/?idpub=13&book=2

В периода от 18 до 25 август не само на Рила, в Хималая и на Слънцето, но и на други Посветителски планини по света стават Всемирни Събори на съществата с разум, дух и душа. По това време Посвещенията се получават само там, където има най-много хора, даже и когато палатките и аурите са една до друга, една в друга. Невидими Посветители, а също и от един до трима видими и осезаеми Посветители на всяко от тия свещени места е имало не само до 1944 г., но и след това - дори до днес. Хората с монада, т.е. без самомнение, имат шанс да получат от тях Второто посвещение на Смирението - да излезе Вторият лъч от главата им. Това става само чрез Докосване и Мекота.

Получават се и Третото Посвещение на Просветлението, Четвъртото Посвещение на Преображението, Петото Посвещение на Възкресението. Получават се и Посвещенията от Центъра на Пентаграма - на Сродните Души и Младенците, на Светиите и Учителите, - но това става в рамките на периода от 25 юли до 17 август всяка година на места с най-малко хора не само на Рила; на места, където не е стъпвал човешки крак. Има и места за незабавно подмладяване.

Всичко това и още много други чудеса са възможни само при пълна самота, само при ритмичната й смяна с Божествено Общуване с хора с дух и душа, при Изобилен и Пълен Живот.

 

https://www.facebook.com/GrigoriyVatan/videos/1975033082753276/?epa=SEARCH_BOX

 

29.08.2017 г. 16,15 ч.

 

Любителско филмче от Рила, август 2017, част 3. Пак с песни от Учителя в изпълнние на Симеон Симеонов.

В сравнение с професионалното кино и даже сериозното аматьорско които, тия филмчета тук са детска радост, особено с неизправна видеокамера. Неизправна, но ПОДАРЕНА - това веднага възбужда космическите есенции на асуина, амралната, лоринора, орландиума. В светското изкуство и кино те присъстват само в красивите сцени, но се изпаряват моментално от грозното и злото, което представят; от имената, хонорарите и продажбите. Прогонват се и от адската музика, от клипвете с бърза смяна на епизодите и специалната им честота и ритъм, програмирани да разушават ДНК-то ни; от рекламите, прекъсващи филмите по телевизията и от скритите кадри. Не всеки знае, че това е първата цел на прекъсванията, а втората е намаляването на покупките на рекламираните продукти поради омразата на зрителите към този вид геноцид. Бялата ложа също прави филми с бърза смяна на епизоди и кадри на някои места, но ги композира така, че да дават духовно пробуждане и живот, а не да отнемат.

Инак, чисто технически, почти всяко дете може да бъде обучено да снима и да оформя подобни филмчета като тия тук чрез подходяща програма, да прави дори 10 пъти по-хубави. Нашите обаче имат по-друга цел. Преди всчко, пеенето на един голям певец от миналото ги разширява до размерите на космоса, понеже това е КВАНТОВО пеене - ПЕЕНЕ С НОСТАЛГИЯ ПО БОГА. Освен това, важно е натрупването на красота, на асуин, което е много рядко в професионалното кино. Снимането на специлни места по света с входове към Агарта и Вселената също прави подобни любителски филмчета ценни, колкото и да са елементарни. Душите, които са ги изгледали с положително чувство, нощем се срещат на Новата Земя и в Новото небе, защото обектът на искуството обединява. Най-сигурно, това става чрез гостувания и пътувания на хората с душа, но любителските произведения с асуин съдържат свръхсъзнателни кодове, които могат да ни импулсрат за такива действия, да ни изкарат от зомбировките, от чувствто за дълг към хора, които не еволюират. Без истински покани и гостувания, без пътешествия с хора с монада няма как да си останем здрави и млади, да летим по вселените, да ставаме все по-добри, мъдри, прекрасни и красиви.

https://www.facebook.com/GrigoriyVatan/videos/1975974955992422/?epa=SEARCH_BOX

 

31.08.2017 г. 18,09 ч.

 

Любителско филмче от Рила, август 2017, част 4, пее Симеон Симеонов. НОВА ВЕРСИЯ от 31 авг.

Когато на една планета никой не предлага живот, а предлагат "уреждане в живота", думи, книги, изяви, лекции, упражнения, ритуали, инициативи и седене по столовете, Бялата ложа не си отива незабавно, а се стаява и започва да наблюдава. Яви ли се у някого нужда от живот, дава му го; яви ли се друга нужда, която продажниците удовлетворяват срещу заплахи и продажни цени, Бялата ложа им прави дъмпинг. Удовлетворява даже и такива нужди, но безплатно и на съвсем друго ниво. Облагородява и дейностите, които не са живот, макар да знае, че местното население е зомбирано и ги счита за живот. Така облагородни и направени безкористни, има шанс те да възбудят в местното население жаждата за Истина, жаждата за Живот. Например, тия филмчета, които правим с децата и ги публикуваме тука, често са съставени от техни епизоди с камерките на телефончетата им или с развалени апарати и видеокамери. Учим ги на операторството на Бялата ложа - Красотата и Бавната камера. Особено да снимат облаци! Това няма нищо общо с едно изречение на Сатаната на предната корица на едно източногерманско фотосписание някога: "Снимки на изгреви и залези не се приемат!". Което дете поиска, учим го и да обработва тия филмчета така, че да забавя движението и да прави цветовете по-необикновени и красиви, да добавя божествена музика. Така, като гледа някой такива филмчета, за които не е взета нито стотинка и където не фигурира нито едно име на децата-участници, в такъв зрител може да се роди жаждата за Красота, жаждата за Истина, жаждата за Свобода и Живот. Наблюдавеното на облаците с часове, даже и когато ги гледаме в такива детски и полудетски филмчета, развива едно уникално висше тяло на човека, създадено лично от Бога. Много същества са си правели експерименти и са ни вкарали съвсем други вкусове, мотиви и тела, а защо Бог е допуснал това - тайна. Мистичното или "облачното" тяло на човека, което е самият човек, се отличава с това, че в никой миг не повтаря форма, която е имало в предишните мигове, нито такава, която ще има до края на живота си и след него. Никой не повтаря и общуване от този тип. Именно с това се отличаваме от всички същества, които умират, понеже са създадени от други бащи, заповядали нещата да се повтарят и да не си променят фòрмата, освен към деградация. Повтарячите деградират от глупост, от чувство за нещастие, от чувство за липса на живот. Всъщност, възхитителните промени, които не се повтарят никога, са само електронният облак на човека. Вътре в него има и ядро с две части: едната, която се променя без да се изменя; и една абсолютно твърда и централна, която не се променя, не се изменя и не изменя на Божественото никога. А навън Бог нарочно се е отдъпнал и наблюдава изменниците и талантите с голямото самомнение как карат изменнците без собствено мнение да правят всичко друго, но не и да живеят. Да седят на столове пред книги, лектори и екрани, да седят на кресла, престоли, тронове, да си стоят на едно място или да обикалят като бесните там, където Бог не ги е пратил. Вместо живота, да предпочитат знание за живота, вместо прегръдка - абстрактни вдъхновения; вместо рàя - лекции за рàя. Неслучайно един български и небългарски Мъдрец казва, че ни обича само този, който ни дава условия ДА ЖИВЕЕМ. С тази разлика, че не иска да му се отблагодаряваме - това не е търговия.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.