Книга 45

 

4.I.153(2017)

Западна Рила

 

ТАЙНАТА НА МУМ

 

     Веднага след началото на личното осияние за С.Х. на 5 май 152(2016), в с.Дълбоки дойде и една абревиатура за същността на една присъстваща приятелка – "МУМ". Споменавам това тук, за да не бъде забравено, а дали и кога би дошло послание за нея от Елма, засега не е известно. Значението било "Мишка на Универсалното Милосърдие". Защо мишка, а не нещо по-духовно, започнахме да гадаем... Все пак, мишката е велик архетип в божествения свят – това не бива да забравяме. Както  в други случаи, и тук важи феноменът за връзката между душите, споменати по едно и също време в една и съща холизация.

 

15,09

- По-точно от това: „Трасе на Милосърдието”. Малкото добро няма равно на себе си, то е микроскопично. Всички тия думи започват с „ми”. Мисленето – също. С мирà се постига същото: продължителен мир отваря микросвета.

 Милинѐйа [15,17ч.] бе първожрица на Слонското Добро. Китово, слонско, мечешко – все голямо добро от голямо сърце, но понякога то е непоносимо. Затова сега тя ỳчи Малкото Добро към малките същества - нека не се отказва. Само че да си създаде вече план-график кога да се грижи и да ги спасява. Въпреки осъзнаването, не бива съвсем да изоставя безпомощните. Примерно – най-много два пъти седмично. Ако е будна от 1 час преди изгрева до 10 сутринта всеки ден, може и един път в седмицата. Същевременно, ако е заспала в 9,30 вечерта, сутрешното будуване ще привлече пълноводния Нил на подмладяването. Като будува така 3 години, ще създаде трасе за „Нил”.

Милинейа не трябва да остарява със сутришно спане, защото така се избиват голямо количество животни, души и сърца. Дори да спасява след това много, унищожените от пороищата или умират веднага, или се състаряват и изтощават до краен предел. Спящите по време на изгрев пускат през себе си клоаките на ада – отходните духове и енергии. Само че не накъдето трябва – в канализацията, - а обратно в покоите на сърцето и душата, направо на Трапезата.

Мишката е най-малкото трасе на божествените енергии, отличава се с будност. Котката трябва да спи колкото може повече, мишката трябва да скърца и шумолка почти денонощно. Ако не може самичка, я смѐнят други. Обаче милосърдието иска Милинейа да спи от 9 и половина вечерта, да става поне час преди изгрева. За животното-мишка това не важи, но за „мишките” на микросвета като Милинейа важи със всичка сила. Трасирането на Енергията се извършва от нейната йерархия само така. Това е вид предене, вид проводник.

Ушите на мишката възприемат грамадно количество космична енергия, но острата муцунка я концентрира. Прави я лазерно-конична - напоследък говорихме за това. Ако знаехте как, само с една мишка можехте да отоплявате огромни помещения. Фокусът на космичната енергия пред носа й не изгаря самата нея, но топли пространството. За да се отприщи тази топлина в третото измерение, нужно е благородство, човешко благородство. Благородникът не е това, което мислите, а човек, раждащ блага. Раждането на блага и благостта, благият живот за другите и за себе си се изливат от истинските благородници на човечеството. Благàта мисъл, блàгата дума, блàгото чувство улавят фокусите на топлинната енергия, създавани от мишките, и я разпределят равномерно. В бъдеще само един благородник и една мишка ще отопляват концертни холове за десетки хиляди души. Мишката и благородникът знаят как да регулират енергията, за да я дозират приятно, безопасно. Враговете на Доброто използват мишки-подпалвачи, мишки-микадзета.

Всичко това ви разправям за сведение, а за Божието създание Милинейа засега ще кажа още само това, че от него зависи животът на една верига от няколко септилиона същества зад нея в еволюцията. Балансът между Голямото и Малкото Добро и правилното време за спане и будуване ще им праща освежаваща сила и спасение. Всичко това минава през Поаòн – една зона от любов в областта на Малката мечка на небето. Достатъчно е да гледаш Малката мечка вечер – тя ще ти помага, там ще намериш себе си.

Питай мъдрите и сърцето си кое е Голямото Добро за теб и кога и как да го правиш. Щом ти стане приоритет, Малкото Добро през единия или двата дни /в седмицата/ ще върви по вода.

Ще успееш – няма път назад! Ще се подмладиш само за три месеца, като започнеш.

- А какво е МУМ?

- МУМ  е думата, с която тя ще постига всичко.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.