Книга 44

 

 

1741  29.03.2015 Дом, посещаван от Бога. 08:22 до М.В. Ами и на мене ми липсвате, но явно животът иска нови пътища. Тук в радиус от 300 метра няма нито един човек или куче. Излитанията нощем са много нависоко. Само дърветата в сватбени премени - и милион гълъби, гукащи в любовен унес... Приятелите носят от пиле мляко, печката бумти, стаята, в която се намирам, е била убежище на ясновидеца Влайчо, а в нея е идвал някога и Учителят - ФИЗИЧЕСКИ! Ти изпълни перфектно волята Божия с тази твоя яснота и принципност, за да се съберем тук по-скоро.

      Пребиваването в този свещен дом е отразено в едно любителско филмче, има го има във фейсбука:

https://www.facebook.com/GrigoriyVatan/videos/vb.100007398105494/1604120243177897/?type=2&theater

Ето какво е написано в обяснителната бележка:

     Снимано ден преди операцията в старозагорската хирургия. Когато няма хора за Полети, ножът чака. Но не винаги е безнадеждно. Във филмчето не е казано, че има случаи, когато се отменя цяло оперно представление, защото не е могъл да дойде един специален зрител. По човешки - абсурдно и непонятно; обаче на друго равнище - редовна практика. Така се дава нова насока на процеси и на цели вселени. Ако една тема или реплика в някой филм може да обърне еволюцията на някой зрител в нова посока или да я съкрати с хиляди години, защо Небето да не отложи някакво си представление?... Независимо дали лично неговата или на някоя душа от сродната му верига, а оттам, като верижна реакция - и на още безброй души и вселени. Та да отменят един влак, когато един пътник на гарата не трябва да си отива - това е най-лесната задачка за някой чирак на Провидението... Каква е връзката с филмчето, което слагам тук, и има ли въобще някаква връзка - това остава "на доглеждане" нощем във филмите на Акаша... Тук се отваря и въпросът, има ли или няма калфи и майстори на Провидението, които външно не знаят, че влакът е отменен, но отиват без никакво колебание с колата си да вземат специалния пътник от гарата. Ето как се събират "двама или трима" в един космически миг, без логиката и човешката "реалност" да са имали някакво понятие от това! Така нашите приятели разбират от какво грамадно значение е понякога души, определени от Бога, да бъдат заедно. Повечето хора не допускат това дори веднъж в живота си.

 

 

     Вървят надписи, на фона на вълшебната градина и много загадъчна музика: „През едно чудно пролетно утро един гост се събудил в старата къща а сем. Богданови, където някога е идвал Учителят Петър Дънов и е живял големият български ясновидец и пророк дядо Влайчо”. (Тя не е само на Богданови, има и други наследници).  Сред цъфналите дървета камерата бавно увеличава рядката архитектурно триъгълна надстройка на къщата, чиято форма никак не е случайна, за да привлече събития от световно значение. Отново плава надпис: „Не всеки знае, че такива домове са трамплин към Необятното...”

 

 

Постепенно се стъмва и небето добива странен цвят...

 

 

 

 

 

        Изведнъж трите кристални сърца засветват алено и започват да пулсират. Предстартово броене!

 

 

     Въпреки че във вълшебния дом са останали само двама, излитането е успешно и в космоса се озовават три души. Избухва свръхнова - и в центъра се появява синьо слънце.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.