Книга 43

 

 

       1676  12.12.2014 Херцовете според Учителя и днес 18:49:42 EET от Х.Ч. Имам един запис от 1939 година от паневритмията, ето тук може да го чуете: 

 

 https://soundcloud.com/sila-jiva/sets/1939a Има и линк да си изтег-лите "Дишане".

 http://petardanov.com/index.php/blog/1/entry-25-относно музиката/

       А това е една статия, която качихме вчера. От 1950 година е въведен стандарт, който задължава всички музиканти да свирят в определена честота на тоновете, в случая за тона ЛА=440hz. И какво се получава? В съвременната музика днес в София симфоничен оркестър изпълнява музиката от Учителя в 443hz. Едно време Учителят е посочил точните херци в които да се свири - в статията ги има подробно и линкове към беседите. Учителят е дал за тона Ла 426,7hz, и за останалите тонове. Преди 200-300 години се е свирило на по-ниски честоти.Това е доста голямо разминаване, в статията има линк към клип, в който се показва разликата между двата тона. На записа от 1939 година се чува по-ниския строй на свирене, който е истинският. Учителят казва, че и Паганини, който единствен е владеел окултната музика, е свирил на по-ниски честоти с по-къси трептения, в които има по-малко дисонанси между тоновете.

   Намерих и 4 песни от Михаил Иванов от Франция ето ги линковете:

Аум

https://www.youtube.com/watch?v=In5phDi7SmQ

Аз ще се подмладя

http://mikhaelaivanhov.org/images/stories/audio/05-Track-05.mp3

Кой на ранина

http://mikhaelaivanhov.org/images/stories/audio/07-Track-07.mp3

Зов на планината

http://mikhaelaivanhov.org/images/stories/audio/12-Track-12.mp3

 

       Тези песни са изпълнени също в оригиналния строй, който е дал Учителят. Свързах се с едни хора от издателство "Просвета" в Америка, които ми обещаха, че ще намерят още такива записи с песни от 70-те години. Там можем да чуем музиката, изпълнена по всички правила от Учителя. Както и на записа от 1939 година от езерата, и там има и още 2 песни от Изгрева по онова време. Писах на няколко музиканта, които изпълняват музика от Учителя, и отговорите им не бяха положителни - казват, че никой вече не свири в този строй и че сега се свири само на 440, а това отказва огромно влиание върху съзнанието ни; за съжаление - не положително. Но вярвам, че ще се намерят музиканти, които да изпълнят наново тези мелодии.

 

       Във видеоклипа, който сте направили, измерих някои тонове. Дали защото сте обработвали с програма или наистина са свирили в по нисък строй не знам, но ще се радвам, ако можете да ми изпратите старите версии на Паневритмията, каквито имате. Много Ви благодаря! Хубава вечер.

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.