Книга 42

 

1455  23.06.2014 Прогнози чрез беинсастрия 11:25:39 до В.Л.: Правиш интуитивно и логически изключително откритие - че околните беседи могат да се преизчислят по време за прогнози - как ще се развият нещата в живота ни последователно. Фундаментално! По системата на примарните дирекции един градус е равен средно на 1 година, така че имаме мегдан да изследваме и по-отдалечени беседи. (Става дума за личната беседа от Учителя за всеки човек  според рождената му дата и Астрокаталога на беседите от К.Хубанов). Под "околни беседи" в писмото до В. съм имал предвид тия, които се отдалечават прогресивно по зодиакална дължина от най-точната. Например, ако използваме дирекциите, то в беседата от Учителя, произнесена след един месец,  според това предположение би трябвало до има прогнози и разковничета за 30-годишната възраст на човека. А може и по прогресии - и т.н.)

 

1456  23.06.2014 Културни ценности за народа и оглашените 11:48:07 до Г.Г. Няма начин да не дам на тъй сродни души като вас веднага най-ценното, което съм работил.

            Тия спомени са също подходящи за превод и представяне пред чужденците, тъй като отговарят на "стратегията" на Учителя да има подготвителни материали за постепенно приближаване на западното съзнание към Словото на Учи-теля. Точно по тази логика, сега се случи нещо важно за мен в пренареждането на приоритетите за издаване на книгите,  които съм работил и работя. Аз бях забравил за едни указания от най-горе за тия приоритети и чак сега разбрах защо нещата с десетилетия не вървят: понеже не съм спазил този принцип. Разпространението и преводите направо от беседите на Учителя е най-високият идеал, обаче това е предназначено за готовите, узрелите души - за учениците Му на земята. Ако мислим за народа и човечеството, трябва демократичен подход - "подхващане" на Делото откъм достъпната за съзнанието им страна. За тази цел и аз възприех от най-културните и интелигентни ученици на Учителя този метод: да творим и да разпространяваме литературни и научни феномени в духа на Новото, както и избрани филми, пиеси, музика и т.н. Сам Учителят е правел и препоръчвал това постоянно. Нарича го "база на Божественото в културната история на човечеството". Затова сега давам предимство на следващата книга, която ще пусна под печат, да бъде именно от този род: "Фантастични видения". След това ще издадем библиотека "Прекрасни чудаци" - поне първия том от нея. После ще обнародвам Спомените за Братството, а останалите неща, които са Директно Слово и обработки на беседите, по тази принцип трябва да са най-накрая. Това не е пренебрегване на Учителя, а грижа за народа и оглашените. За учениците имаме публикации и те си вървят с предимство, откакто се помним. В сайта с осиянията (http://neobyatnotogovori.blogspot.com ) са влизали вече над 86 хиляди души[1].

 

[1]  Към момента на редактирането на този текст (15.06.2017 г.) броячът показва 193 500 души. За сведение, това е старият сайт, където съществуват материали само до 38-ма книга - предходен на настоящия.

 

1457  25.06.2014 Много ми харесват астроформулите и астро-молитвите 19:15:47 Здравей! Много ти благодаря за отговора и материалите! Как сте вие, как вървят при вас нещата? Наскоро прочетох информацията за Седемте Рилски Езера и сега четем с П. за планетите. Много ми харесват астроформулите и астромолитвите. Изобщо, цялата информация е чудесна! Надявам се скоро да можем да се видим. Желаем ви всичко най-божествено! С Мир и Любов! - П. и Г.

 

1458  23.06.2014 Поне горе се срещаме 00:35:38 от Р.К. Не ми остава време и сили за нищо,  освен да се зарадвам на поредното писмо от теб! Постоянно си мисля за вас и ви сънувам от време на време... поне горе се срещаме :) Е, всъщност ние никога не сме се разделяли, просто така ни изглежда...

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.