Книга 38


23.IV.147(2011)
Пловдив

ВСЕЛЕНА ПРЕЗ ПОРА
(ЖЛО / АБ)


Конникът и Бог Шива под един фрактал във Водолей...

21,26
 На кон, на кон, на кон!
Роден си на кон, живееш на кон, ще отлетиш на кон. Перфектният му ум облича всички вселени, но това не е умът на познайника, а умът на майстор. Мюонният ум, който вае глината, родил се в ръцете на Бога - не като бебе в ръцете Му, а вътре, във вселените на дланите Му.
 Всеки орган на Бога е една вселена – сбор от безкрайно много вселени. При него няма свършек: Бог е Цялост, но Бог е и Фрактал. Цъкнеш в една точка – и излиза цяла вселена. Всяка Негова вселена е образ и подобие на Първичната Клетка, на Първичния Орган, от който е произлязла. Така можеш да цъкаш непрекъснато – и фракталът на Бога ще пораства от точка до безкрайност. Така Той извира от Самия Себе Си.
 Сегашните ви фрактали са ясновселенски. Дано някой математик се е сетил да вложи в уравнението си ген на антиматрица. Така че при цъкването да излезе същата форма, но малко изменена. Подобна във формата, всеки път различна в детайлите .
 Приятелят ви, когото имате щастие да виждате сега край трапезата, се роди в най-малкия пръст на Бога, от най-дясната му ръка. Бог съществува и с много ръце – един от образите Му е Шива. Шива разпаря, но Шива е и шивач….. С левите си ръце реже и разпаря, с десните преде, тъче, шие и сглобява. Първо разглобява битието, после го сглобява.
 Неомòн е в една далечна вселена, въртяща се в първата фаланга от едно от кутретата на Бога. Казах, че е от дясната Му ръка. Най-дясната Му ръка сглобява кристала окончателно; малкия пръст обаче отговаря за цвета и дизайна. Помага Му полето под палеца – Венера. Тя дава проекта, но той го изпълнява.
 Какво означава това? – Това означава, че Неомон няма да миряса докато не довърши сглобката с блясък. Той е мюонна дева – от добрите. Много негови братя и сестри се подведоха да служат на Мамона, но той не се поддаде. Неговият идеал е Царството Божие на Земята, а техният – израждането на Земята. Само че уреждане и подреждане без Бога е фикция – ръчен труд за олигофрени... Както тези болни се лекуват с трудова терапия, така и Бог е оставил падналите деви да правят играчки, за да се занимават.
 Те направиха и атомната бомба, сега се готвят да подпалят планетата. Бог ги е оставил да се налудуват, докато мъдрите се намъдруват. Не искайте Бог да премахне лудите, понеже мъдрите тогава съвсем ще заспят...
 Неомон е дизайнер от първа, екстрена класа. Той може да съчетава душите с такива акорди, че в едно Братство всеки да цъфти и пее. Той има такъв силен нюх за съчетаване, че може да сглоби и лъсне всичко. Така ще избере и подреди душите в едно братство, че няма да се скарат и 120 години.
 Той е Майстор – на него не му минават. Не му минават номерата на чираците и калфите да пробутат нещо нездраво, недовършено. Като направят другите майстори селище, той ще доведе най-подходящите души и ще ги разпредели най-правилно. Не му минават номерата на пропадналите да го дръпнат в някоя бърлога. Той знае две и двеста. Ще се измъкне така, ще вмъкне нови елементи така, че никой няма да познае изходните представи и планове.
 Преди лягане, потърси съзвездието Водолей. Там, някъде по средата, се намира твоята звезда, твоята вселена. Там е и малкият пръст на Бога, проектиран в третото измерение. И ти като Него можеш да помръднеш цяла вселена с малкия си пръст. Можеш така да сглобиш нещата, така да ги аранжираш, че душите да пеят като работят. Като измислиш нов начин още веднъж (ти сам ще откриеш за какво), очаквай едно пиленце да ти изчурулика скоро след това. Малко пиленце със зелено и червено по гърба. Ако друг не те е разбрал, то ще те разбере. Ще летите заедно да уреждате пътищата на добрите.
 Не е вярно това за камилската връв през игленото ухо. Не е вярно и това за кервана. Ти можеш да прокараш цяла вселена през една пора, но пак да постигнеш своето си! Твоето "свое" е Божието "свое", защото имаш благоговение.
 Благоговението не прекъсва Божията работа, а я продължава.
 И за теб може да има още неща да ти кажа, но с това въведение направих една маскировка. Изпратих ти подаръци зад привидно по-постни думи. Тия подаръци ще почнат да действат от утре.
 22,23


Многоръкият Шива сред фрактали в съзвездие Водолей.
В него се вижда Окото на Бога - знаменитата Хеликс-небула

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.