Книга 45

 

11.I.153(2017)

София

ЗЛАТОТО НА СЪОРНОВÈНИЕТО

ЖЛО.Жоѐл

 

Сиси – едно златно сърце!

http://www.woman-onthe-top.net/p/sisi-lyubimata-imperatritsa-na-avstriya-i-boginya-v-ungariya/

 

     4,16 ч. Малката императица, светица и богиня! Доб-лестна душа – всичко за любовта, истината и народа! Много пъти пребивана в древността.

Азът на Жоѐл (4,09) - „Мълния на съвестта”. Всичко оставя заради нравствени позиции вътре в сърцето й - неписани! Скача в бездната без замисляне, но крепи хармонията до последния миг. Никога не я корете, че тачи хармонията и я създава. Душите, които спасява, са гроздове - цяло лозе във вселената! Искреността ѝ е необикновена, но Тайната спазва ненарушимо. Трябваше да се роди от свекърва си, за да обикне Истината още по-силно. Не я корете, че се отмята – тя е вярна на сърцето си и на Справедливостта. Обича и я обичат достойни хора. Каквито и да са им недостатъците, те дават всичко за нея. Един ден ще видите, че тя може от всичко и всички да произведе съвършенство.

Поради мисъл за другия, поради мисъл за всички, тя вечно остава неразбрана, самотна, ненапоена. Няма да си позволи лично щастие, ако е нещастен някой друг. Тук Бог я поздравява, каквото и да и приказват „мъдреци” и „възпитатели”. Нейното щастие се развихря горе, когато облита вселената. Не трябва да се страхува от добрите външни условия, защото така работи и върху изостаналите души, които ги имат. Тя може и в колиба, и в дворец; но когато е в дворец, Бог спасява закъсалите души от света чрез нея. Всяко ъгълче на дворците, в които живя и в миналото, свързва чистата й душа с милиони изпаднали в пътя, които търсят външното. Тя е тъй смирена и скромна, че сама си мисли, че търси добрите условия, а всъщност те ѝ се дават като малка награда за доброто, което вършеше през вековете, и като средство и сега да помага на закъсалите. Всички с големи къщи и притежания са закъсали душевно, но нишките от добро и светлина, които тя им изпраща, когато е в двореца си, са хиляди, десетки хиляди. Успокой се, ти не си користна! Балансирай между колибата и двроеца без терзания на съвестта – малцина са хората с дух и душа, които имат тия възможности. Човекът до тебе през всички животи е бил добър и достоен, а когато се подхлъзне да онеправдае някого, Бог му помага да се изправи. И сега ще стане чудо, за да се възстанови правдата. След като си е избрал праведна и ѝ помага, няма как Бог да не помогне и на него.

Твоята звезда, където се подпали монадата ти, блести ярко на небето и дарява на чистите „съорновѐние” – сътрудничество и съратничество на златни души. Ти откриваш златните души и духове и на дъното на океана! Твоят трепет от Истината е тъй рядък във вселената, че редовно си окръжена от божества и ангели, които идват отдалече, за да пият от Извора чрез тебе. Който има шанс да поприказва и помълчи карай теб, съкращава развитието си значително.

Сега всички се чудят защо Словото започва с похвали в повечето лични послания. Защо повечето поучили писма от Бога се пържат в соса си и продължават по човешки. Инерцията е голяма, няма как да се спрат изведнъж и да тръгнат наобратно – ще се разрушат. Но семката и лъчът от Бога, посадени в тях в тази инерция, рано или късно завиват пътя им в по-широка орбита и увличат и хората около тях. Неизбежно е достойните души около теб и даже бившите врагове и свекърви да не се пробудят, щом като са имали шанса да се докоснат до тебе. Не бъди прекалено строга с тях, опитай се да обмилваш сърцата и душите им, защото те са много самотни. В края на краищата, безграничното прощаване и внимание побеждават, даже и когато изглежда, че някой не желае и не може да превъзмогне огорчението си. Много души са огорчени, не са зли по природа. Искат да наложат волята си, защото си мислят, че правят добро. Не знаят още, че най-голямото добро е свободата. Ако ти им отделяш време и късче от златното си сърце, ще видиш колко много злато се крие и в тях, огорчените. Съорновението ще се случи и с тях – ще възстановят благородството на сърцето си. Благородство значи отстъпване, преклонение пред истината на другия и затваряне на очите за недостатъците, нежелание да настъпваш сърцето и душата на ближния, изчезване на чумата „прав съм, не си прав”.

Така че, ти си силна! Продължавай с баланса, който създаваш, разпределяй любовта си все така милостиво и разумно. Ако някой те приема каквато си и и си припомни хубавото в тебе и в себе си, и той ще се стреми към баланс. Ако някой поиска да отпадне от скоростта, с която се движите в Битието, ще има още по-тъжен живот, понеже светила като теб са рядкост. Пък и хората около тебе не са случайни - те имат добродетели и таланти, в много случаи превъзхождащи качествата на повечето хора и пребиваващи като златна руда в свръхсъзнанието им.

Ауриòн. С тази дума пробивай път през ледовете и топлѝ душите на всички, които искат да са край тебе.

 

5,08

 

Достойните ти пазители са се примирили да бъдат омагосани, за да могат да те опазят. Когато магията свърши, те ще се преобразят и всички ще видят, че това са всъщност Принцове.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.