Книга 41

 

Чудото се случва и ме прави щастлива

 

2014, Май 16 21:51:55 от Б.Т. Най-странното е, че получавам това писмо от теб за любовта в един изключително труден момент от живота ми. Събитията са дребнави, грозни, подли до крайност. И всичко това касае мен, защото съм нова, защото не съм като тях и не желая да бъда, защото, защото... Започнах да чета червените и розовите лъчи и ето - писмо за ЛЮБОВТА, ПРОНИКВАНЕ В ЧОВЕКА!!! Благодаря ти Господи, за Приятелите, за сродните Души!!! Колкото и да сте далече от мен, то чудото се случва и ме прави щастлива!

 

150.05.17 14:49:56 до А.С.: Да, крайно интересни сведения, напълно непознати за мен досега. Без да сме антисемити, все пак някъде в Словото се казваше, че сред евреите има най-малко души с искра Божия, понеже били продавачи и подстрекатели. Обаче Учителят използва името "Йехова" като свещено и върховно в някои молитви и в беседите, така че трябва да видим къде точно е истината. Все пак, Той базира цялото Си Учение на Библията и Евангелието, които не са само семитска духовна история. Четох някъде, че не евреите са лошите, а някаква агресивна космична цивилизация. Тя се представя за тях или за някой друг етнос, за да мразят  народите именно него, а истинските виновници да остават винаги в сянка. И в хуните са влизали, и в конквистадорите, и в янките, когато са унищожавали индианците и пр; и в нацистите са влезли, и в руснаците, така че не на тия народи се дължат изстъпленията, а именно на прикритите пршълци-интервенти. Дали са "сивите", дали рептилиите - има различни версии.

 

150.05.17 17:01:12 до В.Л.: ...Знам, но такава е сега "стратегията" - да не се издава с червено даденото от Някого.

     По късно обяснение: Става дума за много осияния от даден момент нататък, напр. след кн.38. Там сред "сините буквички" на много места има чисто Слово, но то не бива винаги да се оформят с червени, за да се научим да го разпознаваме и за да спада в някаква степен силата му. Така то ни предпазва донякъде от последствията, когато не го изпълняваме. Има и трета причина: за да развиваме уважението си към Тръбите и другите хора, когато се проявяват уникално и индивидуално. Също - снизходителността към тях, когато грешат. А в някои случаи точно обратното: да сме нащрек, когато се е промъкнала някоя неистина. Това е педагогически похват дори при светските учители още от началното училище, ако са си взели изпита по методика добре. Лекторът, преподавателят в университета, "зеленият" духовен учител трябва да са точни в информацията, която дават, но добрият педагог понякога съзнателно заблуждава и създава игрови ситуации, за да види кой внимава, кой мисли със собствения си мозък, да развива индивидуалността на учениците - да не бъдат зубрачи и папагали. Така добиваме опит на живо, когато в даден случай не сме разграничили човешкото от Божественото и сме се хващали на нечие "нечитаво" хоро. Този опит е хиляди пъти по-ценен от усвояването на формално-логическа информация, което го умеят и начетените, ерудитите, компютрите, роботите. Затова народът ни има поговорка: "Учено добре, умно по-добре". Ние сме я развили още по-нагоре: "разумно по-добре"; мъдро по-добре"; "добро по-добре" - и т.н.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.