https://www.facebook.com/GrigoriyVatan/videos/2003543296568921/?t=4

  02.11.2017 г. 16,05 ч.

 АКО ТЕ ВЗЕМА, ЩЕ ИЗГУБИШ ЦВЕТА СИ... (Исидора - поетически рацитал-1) : : 1.XI.2017

02.11.2017 г. 19,25 ч.

 

Из кн.45 : : 1858 07.08.2016 Кога земјата и небото (Сонцето) водат љубов 16:35 UTC+03 от В.У. Здраво, /.../. Би сакала да споделам една интересна идеја, која ја прочитав од Dan Winter (пријател на Facebook), кој е и мистик, и смел научник со оригинални, но научно докажани идеи. Тој вели дека кога земјата и небото (Сонцето) водат љубов, се појавуваат молњите и громовите, и тие се неопходни за релаксирање на Земјата (пред се нејзината атмосфера). И како што напишав, тоа е ДОКАЖАНА физика, а не метафора. После секој дожда има прочистување, но чуствувам дека ова беше големо прочистување... Благодарам, /.../. Имај пријатен ден. Поздрав :-)

КАРТИНАТА Е ОТ МАРК ХЕНСЪН - "ПРИВЛИЧАНЕ"

 

 

 

03.11.2017 г. 09,00 ч.

 

1860 25.09.2016 Изпратена на В.У. в Скопие „Приказка за една онада”.

25.09.2016 г. 15:11 ч. от В.У.: Прекрасна прикаска! Оригинална перспектива на Елма – како и секогаш.

Ето началото: - Пралайя! Пралайя! Пралайя! Оцеляла недокосната на Земята, Пралайя ОЩЕ ходи в транс между смъртните. Един живот в постоянен унес по стъпките на някай осиян. Писанията разказват за странни магьосници, които, с разпуснати коси до петите, ходят по северните гори и протягат ръце напред, понеже не виждат този свят като хората. Осиян е всеки поет по дух и по образ, който слиза направо от престола на Отца, за да вещае пламенни бъднини на племената и ангелите. Пралайя не е само тази, която познавате, но и всяка "онада", която още не може да слезе в материята, понеже материята още не е озарена от Любовта. Онадите са несамостоятелни пламъци от сърцето на Пралайя, които са Нейно точно отражение. Песента им се носи в просторите, понеже те пеят за онзи, без който не могат...

 

http://neobyatnotogovori.com/index.php?idpub=568&book=17

 

http://toyonus.com/01-Bulgarian/08.Osiyaniya%20ot%20Elma%20MP3/321%20%cf%f0%e8%ea%e0%e7%ea%e0%20%e7%e0%20%e5%e4%ed%e0%20%ee%ed%e0%e4%e0%20%cb%cf%20%c0%ca%ca.wavTop of Form

Bottom of Form

 

03.11.2017 г. 10,02 ч.

 

 

Илюстрацията е по изображения от непроверени източници и на английски, но важна е темата. Из кн 45 : : 1861 28.09.2016 Абсолютната Любов и Абсолютната Истина 23:02 до Р.В. : : Разнородността е не по-малко важна от сродството, понеже Абсолютната Любов и Абсолютната Истина се отличават с единството между сродностите и хармонията между разнородностите. В последната е абсолютно, тотално изключено да се изкаже отрицателна оценка и да остане и атом огорчение. Чували сме не само мюсюлмани, но и привърженици на още десетки религии и религийки, всеки от които горделиво твърди, че неговата е "върхът" - "най-правата" и даже "единствено правата". А това е сигурен белег, че не е. Единствено от Учителя Беинса Дуно абсолютно никога не съм чел и чувал някой да е чувал той да твърди, че неговото Учение е най-добро от всички. Ако бяхме сещнали такова изказване, бихме се отказали от него, защото такова нещо би го сложило от тъмната стана. ...От преизобилието на тия дарове, те се разсипват по земята, но минувачите ги стъпкват. И този плач, който следва, е тъй искрен и истински! Знаем, че и Христос е бил сам между ледените блокове на хората и е казал "Скръбна е душата ми до смърт!"; знаем, че и Учителят през 20 век е плакал. Но те са имали едно разковниче, което ги е извело на Слънчевата Полянка - и са ни дали модел и пример. Това е Любовта без обект. Но не става дума за калугерство, в никой случай. Това е осъзнаването, че обектът, по който въздишаме и от който се терзаем, не е виновен, понеже му липсва център на любовта и вниманието, от какъвто имаме нужда. Или просто понеже той не е нашият обект, но ние сме вложили в него тези очаквания и после го правим длъжен и виновен - "косачка". Защо се набутваме сами в ливадите за косене? Защо не идем там, където няма сеч и косене, а има същества, които ни харесват и обичат истински и ще са готови да дадат всичко за нас, понеже са подобни на нас?

 

 

03.11.2017 г. 19,13 ч.

 

БЕИНСА ДУНО: И всичкият живот седи в туй да се запали човек от любов! Че какво по-хубаво? Ако ще изгориш, от ЛЮБОВ да изгориш! Аз бих предпочел ОТ ЛЮБОВ да изгорите. А той сега кади - не гори, дими... Че той, за да се запали, е благословение! Вие ще кажете: „Той изгоря от любов...“ - Че какво по-хубаво от това да изгориш от любов? - Ако ще изгоря, аз бих предпочел ОТ ЛЮБОВ да изгоря. (8.III.1936 ”Абсолютна справедливост”)

Казвате: „ФИЗИЧЕСКА любов...” - Любовта с хиляди имена да я кръщавате, тя е ЛЮБОВ. Казвате: „ФИЗИЧЕСКА любов...” - Какво лошо има във физическата любов? Казвате, че има и ДУХОВНА любов. - Какво има в духовната любов? Казвате: „Има божествена любов”. Че какво има в божествената любов? Във физическата любов има всичко божествено, само че не го виждате. И в божествената любов има всичко физическо - и НЕГО не го виждате. Във физическата любов има всичкото духовно, но вие виждате само външната страна на любовта. Когато виждате само физическата страна на любовта, то /за вас/ е „физическата любов”. Така не се разсъждава. Любовта е ЕДНА, тя се ПРОЯВЯВА. Три ПРОЯВЛЕНИЯ има. На физическия свят ще разбираш любовта както ФИЗИЧЕСКИЯТ свят изисква. В духовния свят ще разбираш любовта както ДУХОВНИЯТ свят изисква. И в божествения свят ще я разбираш както БОЖЕСТВЕНИЯТ свят изисква. Ако не разбираш физическата любов, ако не си разбрал духовната любов, и божествената любов не можеш да разбереш. Хубаво, ти си излязъл от Бога, а не можеш да носиш божествената любов; и как да не можеш да разбереш физическата любов? (1.ХII.1940, "Старото и новото")

 

ЧРЕЗ ПРЕДИШНАТА ИЛЮСТРАЦИЯ с мъжа и жената в пламъци БЕ ИЗВЪРШЕНО НАБЛЮДЕНИЕ кой какво ще си помисли. Има такава възможност за дистанционно наблюдение на мислите, чувствата и оценките на множество хора по отношение на даден феномен. Тия, които си помислиха, че предишната илюстрация бе прекалено еротична и даже пошла, имат известно право, но анализът на разбиранията и подсъзнанието им не е за приветстване. Които се сдържаха да не се изкажат в подобен дух и приеха илюстрацията с доза толерантност, са малко по-напред с "материала". Които се сетиха за божествената тантра и огнението, са още по-напред. Които пък си казаха, че Учителят е искал да каже нещо съвсем друго и илюстрирането на Словото Му с такива откровени действия и "голотии" е кощунство, вероятно също също са били наблюдавани, заснети в акаша и квалифицирани от дежурните ангели и е бил направен паралел с аурите, физиономиите и телата им и бъдещите уроци в живота им. След въпросния експеримент и наблюдение бе взето решение да се сложи друга илюстрация.

04.11.2017 г. 11,48 ч.

 

БЕИНСА ДУНО: "Физическото тяло е проводник, т.е. велика инсталация на силите в природата." (10 май 1922, "Закон за енергиите")

"Физическият път е път на физическото тяло - за клетките, за желанията на ЗЕМЯТА. Те са ЕСТЕСТВЕНИ. Та казвам: между всинца ви да се образува една вътрешна връзка на взаимно почитане и уважение. Всеки един от вас трябва да уважава другите, да уважава в другите това, което Бог им е дал. В живота зачитайте ТЯЛОТО на един човек, което Бог му е дал; зачитайте СЪРЦЕТО, което Бог му е дал; зачитайте неговия УМ. Когато говорим за Любовта, трябва да знаем, че чрез закона на Любовта и чрез закона на Обичта ние влагаме нормалната топлина, която тялото изисква. Ти трябва да ОБИЧАШ, защото иначе ще изгубиш своята топлина. А пък щом изгубиш топлината на духовното си тяло, ти не можеш да имаш добро разположение на СЪРЦЕТО. И умът си има своята топлина. Докато умът има тази светлина, която трябва да има, и той има нормална топлина. Тези три свята съставляват една целокупност. Ако ти нямаш красотата на ФИЗИЧЕСКОТО тяло, ще липсва нещо на ДУХОВНОТО ти тяло. Ако нямаш красота на ДУХОВНОТО си тяло, ще липсва нещо на УМСТВЕНОТО ти тяло. Здравето трябва да бъде в тялото, чувствата и мисълта. И тогаз казваме: светли мисли, топли чувства и силни постъпки! Човек, който иска да помага на Бога, на другите, трябва да бъде БОГАТ И ПО ТЯЛО, И ПО СЪРЦЕ, И ПО УМ! Чрез физическото си тяло ще влезем в съобщение с хората на Земята. Трябва да влезем В СЪОБЩЕНИЕ с тях. А пък с духовното тяло ще влезем във връзка с ДУШИТЕ им – значи, чрез нашето СЪРЦЕ. Ако нашето сърце не е развито, няма да можем да влезем в общение с ДУШИТЕ на хората. А пък ако умът ни не е в съответното състояние, няма да може да влезем във връзка с ДУХОВЕТЕ на хората. Песента „Фир-Фюр-Фен“ е песен за УМА. „Махар Бену“ е песен за СЪРЦЕТО, а пък „Давай, давай“ е за ТЯЛОТО." (27 декември 1939, "Музикална задача")

 

"Под „лош човек" аз разбирам студен човек - нищо повече! Щом е в закона на безлюбието, той е студен. И вие страдате по единствената причина, че сте студени. Станѐте топли - и няма да имате страдания. Щом сърцето е студено, страда. Щом умът е студен, страда. (6 декември 1939, "Търсене на изгубената дума")

06.11.2017 г. 10,22 ч.

 

ИЛЮСТРАЦИЯ - ДИНАМИКАТА НА ВОДНИЯ КЛЪСТЪР. За да има живот, непременно един елемент периодически излиза, за да влезе друг. Ако в настоящия профил от години СЪЗНАТЕЛНО се цитира Божественото Учение В ОРИГИНАЛ, където се набляга и на Любовта, Свободата, Природата, Обмяната, Душата, Сърцето, Желанието, Тялото и пр., то е ЗА УРАВНОВЕСЯВАНЕ НА СЪЩЕТВУВАЩИТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МОЩНИ ЕГРЕРОРИ ОТ ПРОТИВОПОЛОЖНО ЕСТЕСТВО. Луциферическите учения воюват на живот и смърт за откъсване на духа от материята и запращането му в невъзвръщаеми духовни висоти. Божественото е ПРЕНЕБРЕГНАТО - нарушен е БАЛАНСЪТ на безсмъртието - реализира се ПРЕДАТЕЛСТВО спрямо Истината, спрямо Словото.

ИЗ КН.41 : : 1363 : : 18.04.2014 : : ОТГОВОР ЗА КЛЪСТЪРИТЕ НА БЕЗСМЪРТИЕТО. Всички учени, които се занимават с кристала на водата, наречен "клъстър", наблюдават явление с фантастична честота: винаги един елемент от него излиза, за да дойде отвън друг. Това гарантира цялостта и функцията на клъстъра, т.е. на съобществото, а оттам и въобще на живота, тъй като водата е носител на живота. Нима не е същото и с клетките в организма: на определени периоди те се подменят с нови клетки изцяло, ако ние не им пречим. В измислените човешки съобщества и най-вече в микрогрупите, наречени "род" и "семейство", този природен и космичен закон е фатално нарушен, поради което там се наблюдава образуването на така наречените родови, домашни, междусъседски, квартални и селищни невидими чудовища, които пият силата и смисъла на живота ни. Главно оттук започват болестите, нещастията и смъртта на хората. Загубена е волността на духа и душата ни да бъдат скитници където и когато си искат и да се обмѐнят свободно с други човешки индивиди и "клъстъри" (общности). А за Великата Разумна Природа и за целия Разумен Космос, ЕДИНСТВЕНО ТОВА е нравственост, чистота и морал - свободата на духа, душата, ума и сърцето ДА ПРАВЯТ КАКВОТО си искат. Един прелестен Човек казваше: "Вятърът духа накъдето си иска..." Така живеят свободните човечества в целия космос. При тия постоянни екскурзии, пътешествия и гостувания се обменят кристално чисти енергии и субстанции и се раждат щастливи преживявания, които не могат да се сравнят с нищо, познато на сегашното ни човечеството. Бог лично се радва и взима участие в тия целомъдрени обмени, тъй като чистота и девственост, според Учителя Беинса Дуно, е само изпълнението на Волята Божия, а не някакви традиции и постановки, наложени от сатанинските религии и правила на обществото. Старостта и болестите идват от чувство за дълг към случайни хора и луциферически учения, а не към Бога и Ятото ни, с което сме дошли от Вечността. Когато някъде се яви спонтанност и свобода, цялото Битие, цялата Вселена спира за миг работата си, за да се възхити на това и да вземе ЛИЧНО участие в този свят миг, когато са се срещнали същества с монада – с искра Божия. За ТОВА говорят беседите на Учителя, с ТОВА са пълни и други божествени учения, обаче ние само си ги четем и слушаме, а живота си не променяме. Чувството за дълг към Бога и безсмъртието, към сродните ни души, е затъмнено от чувството за дълг към ДРУГИ неща и хора, поради което се разболяваме, въздишаме и остаряваме. Нас ни интересува какво ще каже СВЕТЪТ, а не какво иска БОГ. Темата за водния клъстър в социален, интимен и селищен план е отразена и в един фантастичен разказ със залавие "Дървото на живота" на стр.391 от книгата "Фантастични видения", която може да се изтегли от toyonus.com в интернет.  Тук се копират и мисли на една от темите в Диалектическата енциклопедия на Словото, макар и с един по-дълъг коментар. Колкото и да е несъвършен в сравнение с чистото Слово Божие, той е още един опит за синтез на познанията ни в този област:

УМ И СЪРЦЕ - СЪЕДИНЯВАНЕТО ИМ И ИДВАНЕТО НА ДУХА, АКО СЕ ПРИЛОЖИ БОЖИЯТА ВОЛЯ : : 1933.01.08н ддж ЖИХ97:112 : : Ние трябва да знаем, че в нас има вложено нещо свещено - туй, което наричаме "ум"; туй, което наричаме "сърце" в човека. Тия двете неща, ако ги съединим и приложим Божията воля, ще дойде в нас ДУХЪТ и ние ще придобием всичко онова, към което се стремим. Тогава ще дойдат хората, които ще оправят света.

КОМЕНТАР: Това твърдение на Учителя, което сме срещали стотици пъти в беседите Му в най-различни варианти, винаги ни е звучало много мъдро и вдъхновяващо. Обаче колцина сме се замисляли какво по-точно може да означава това КОНКРЕТНО ЗА ВСЕКИ ОТ НАС; и как то може да се окаже спасително за излизане от ямите, в които се намираме? Четем го с удоволствие, даже го проповядваме, но проумяваме ли как то може да ни придвижи напред в еволюцията и да ни даде излаз и щастие? И древната, и съвременната психология, и религиите по света дават безброй съвети как да сдобрим ума и сърцето си и какво значи да се изпълни една Висша колективна Воля, която е за доброто на всички и на всеки поотделно. Кои от тия съвети са верни е въпрос, но в това, което вярваме, че е автентично Слово Божие, идеите и методите са хиляди чудотворни разковничета, ако някой реши да приложи поне няколко от тях. Определени сили обаче са борят отдавна (от момента на Първото Грехопадение преди 200 милиона земни години) да разбалансират ума и сърцето ни и да предлагат ФАЛШИФИКАТИ на истината. Това са много чужди воли: волята на егрегорните отци и идеолози, волята на "народа", волята на монарха или управляващата върхушка, волята на рода и традициите, волята на удобството, страха, егоизма, самомнението, амбициите, тщеславието и какво ли още не. Умът и сърцето ни са вкарани в перманентна битка помежду си и с факторите, които биха могли да възстановят баланса им. Това е основната стратегия на всяко раково образувание в обществото - интервентите изяждат истинските клетки или експлоатират субстанцията и силата им. За тях е "морално" всяко нещо, което спомага за оцеляването и разпространението на самите тях, а "враг" е всеки и всяко нещо, които са опасни за постигането на целта им. Обладаната от демони власт или отделен човек считат себе си за "най-прави" или "единствено прави". По-интелигентният човек се бори да не влиза в глутниците и стадата им - не им ще ни меда, ни жилото. Но и той, ако е вече обработен, е жертва на собствения си егрегор или някой типов егрегор на обществото, който му внушава, че трябва да се върти в кръг и не бива да го разчупва в спирала по никой начин. Внушава му, че това е "относително най-изгодно и безопасно" или че такова е "естеството" му. Човек още от малък си вярва, защото му е внушено, че това, което силно иска и което силно не иска, представлява неговото ЕСТЕСТВО. Ако е програмиран от възпитанието, от махленското и общественото мнение, това му е СОЦИОГЕНЕЗАТА, а не истинското естество. Обаче има и РОДОВО зомбиране (наследствеността, биогенезисът, филогенезисът), има и ИНДИВИДУАЛНО влияние – онтогенезисът. Последният е по-малко известен и се разглежда само в ученията, които вярват, че човекът е безсмъртен дух и носи своите особености и настройки от предишните си животи. И да вярва в безсмъртието, индивидуалистът често не е "евоспособен" - не иска или не може да еволюира. И в трите типа програмиране се води съзнателна или подсъзнателна битка на живот и смърт срещу равновесието на ума и сърцето и срещу Волята на Цялото. Те биха отнели властта на обсебителите, които са успели да внушат на донора си, че е най-безопасно да не мърда, да не прави експерименти извън обещанията си, извън стереотипите и предписанията. И да е съпричастен към някоя група, зависимият изпълнява НЕЙНАТА воля, а не тази на ИСТИНАТА. Ето какво казва Учителят Беинса Дуно на тази тема:

ЗАВИСИМОСТ (233.04.02н рад ЖИХ97:342-343): Докато си зависим от ВЪНШНИТЕ условия на живота, ти не си в Истината; докато си зависим от знанието на ХОРАТА, ти не си в Мъдростта; докато си в зависимост от живота на ДРУГИТЕ, Животът не е в теб. /Във всяка от тия три зависимости/ ти си подложен на огромни изпитания".

Божественото Цяло обаче се отличава по това, че иска всичките му части да са равностойно, равнопоставено активни и щастливи. Да няма презадоволяване на една за сметка на друга. Това важи както социално, така и индивидуално - физически, духовно, психически. Не че любовта с обект и предпочитания е нещо ненавистно на Бога - сам Той е вложил този стремеж и потребност в създанията Си. Обаче Противоположната Сила, макар и напълно под Неговия контрол, се стреми с всички сили да ни вторачва в хора и обекти от по-ниска или крайно различна еволюция и да имаме тръпка към тях, да им се чувстваме длъжни. Тя има сметка от това, за да бъдем заробени, незадоволени и нещастливи – това, именно, е източникът на нейната храна. Получава се затворен кръг - един странен мазохизъм, в който тя ни кара да привикнем към нещастието си и дори да го защитаваме - по много странна логика. Обаче волята на Природата е оцеляването на ВИДА, а не на болното същество. За всеки природен вид е морално всичко, което спомага за оцеляването НА ВСИЧКИ - за ФИЗИЧЕСКОТО им оцеляване. ТОВА е волята на Цялото, ако говорим за отделния вид В ПРИРОДАТА. В божествен смисъл важи същото, но вече с друг модус – СЪЗДАВАНЕТО, ОЦЕЛЯВАНЕТО И РАЗМНОЖАВАНЕТО НА СЪЩЕСТВАТА С МОНАДА, С ИСКРА БОЖИЯ, ОБАЧЕ БЕЗ ДА СЕ ПОСЯГА НА ДРУГИ СЪЩЕСТВА И НА ПРИРОДАТА. Ако нещо пречи на това, Цялото ни създава перманентни спънки, защото има опасност да нарушим "заповедта" на Бога да се плодим и множим СЪС СЕБЕПОДОБНИ. Друг е въпросът, че има принцип за максимално разнообразие на съчетанията, за да бъде постоянно свеж и жизнен божественият геном. Тайната обаче е в това, че тук разнообразието трябва и е възможно да бъде само В РАМКИТЕ НА ВИДА. Изключения ИМА, но те са ПРЕДИМНО ПСИХОЛОГИЧЕСКИ – универсалната ДУШЕВНА любов между същества от различни видове. Биологически обаче зачеване между различни видове е невъзможно - може само в някои подвидове. По същия принцип и Сведенборг ни разкрива, че контактуване между различните ангелски общества на Небето е опасно и на практика невъзможно: това е въпрос на психохимия, може да се получи експлозия. Драмата иде от това, че всяко ангелско общество има СОБСТВЕНА представа за любов, мъдрост, истина, правда, добро, щастие, свобода, чувство за дълг, съвършенство. Бог обаче е заложил възможността за такива опити чрез един крайно рискован експеримент, в който успехите могат да бъдат много малко, но истински. Това е въплъщаването на съществата от различните небесни класове и йерархии КАТО ЧОВЕЦИ НА ЗЕМЯТА и на планети и в светове като Земята. Тук има предимство свободната воля и свободата да се привличаме и съчетаваме с хора от РАЗЛИЧНИ йерархии. Казахме "много малко" неслучайно и даже засега само теоретично, тъй като, според най-авторитетни източници, в цялата история на земното човечество все още не се е явила двойка мъж и жена, която да разреши правилно въпроса за любовта. Но все пак, няколко десетки относително успешни опита в цялата история на земното човечество ИМА. Това са двойките и групите, при които всеки прави усилия да се приближи максимално до естеството, разбиранията и потребностите на ДРУГИЯ и да пожертва своите до определени граници. Както се казва в беседите - без нито един отрицателен поглед или лоша мисъл и дума през целия живот. Когато това е взаимно, различията на йерархиите и съществата намират общ език и възникват коридори във вселената за обмяна на човечествата им. Няма друг начин за пътуване и контактуване в космоса! Така се стига дори до междувидови зачатия и бракове по Волята Божия – създаването на нови космически видове и раси. Те не са мутанти, а равностойно прекрасни, здрави и божествени същества и народи. Невъзможното за частта е възможно за Цялото. Но и тук важи основният закон - да имаме монада от ЕДИН И СЪЩ Баща. Съществуват монади по линия на Отца, по линия на Майката Божия, по линия на Духа Божий, по линия на Христос, Рама, Кришна, Зороастър и т.н. И ТОВА е заложено - любов и популация на РАЗНОМОНАДНИ същества, - но до този момент в бъдещето ни делят МАНВАНТАРИ. Първо трябва да се постигне съгласие между две или три същества от ЕДИН Баща, от ЕДНА галактика. Изпълни ли се мечтата на Сина Божий ("двама или трима в Мое име"), нашата галактика мигом ще стане сферична. За да се постигне това, трябва да се появят двама или трима, всеки първо със съгласие между ума и сърцето си вътре в себе си и с динамично равновесие помежду им на всичките 12 основни полета, но непременно В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЛЯТА БОЖИЯ. Там няма "искам" и "не искам", "мога или не мога" или "какво ще кажат хората" - има беззаветна работа и преданост за създаването и оцеляването на съществата с монада и умножаването им по вселената. Само в този смисъл е валидна "заповедта" на Баща ни: "Плодете се и се множете". Наградата е НАЙ-ГОЛЯМАТА: преживявания, които не могат да се сравнят по нищо с нисковолтовите, жалки удоволствия на хората с монофиксациите, хората на самомненията и "невъзможностите". На хората с "тръпките" и чувството за дълг към смъртни; хората на страха, своеглавието и самоупованието. При все това, никой не може да отнеме на нас, хората, които остарявме, свещената свобода да проверяваме в затворени цикли и много дълго своите вкусове и теории и да си мислим, че живеем. Все пак, това е НАТРУПВАНЕ НА ОПИТ, макар и по спирала, а не по вертикала - като в училищата за бавноразвиващи се...

 

 

06.11.2017 г. 11,33 ч.

 

Може това нещо по-долу да е пускано вече в този профил, но не пречи да се публикува отново. Да започнем от финала: "...ще закопнеят да летят и гнездят с птици от СВОЯ вид, а не с други. Ще са научили, че с други просто не се получава, защото за тях ти си чужд, нежелан или не особено желан; жалък пред самомнението и идолите им и обикновено неправ; тоест - „грозното патенце...”. Сигурно помниш как то се опитваше да се сприятели с дървената патица и търсеше внимание и ласка от нея, но тя го удари с човка по главата и го потопи, понеже се клатеше по инерция...

1376 27.04.2014 Учителят за близостта и коментар:

БЛИЗОСТ (1934.03.04н пнс ПНС98:006) „Един човек, който не вярва в това, в което ти вярваш, който не диша същия въздух, който ти дишаш, с него работа не можеш да вършиш, той не е за тебе. То е същото, както нуждата от Бога - ПОД ДУМАТА „БОГ“ АЗ ПОДРАЗБИРАМ ТУЙ, БЕЗ КОЕТО НЕ МОЖЕШ. Казвам на един човек: "Ти трябва да дишаш същия въздух, който аз дишам. Ако не го дишаш, между тебе и мене няма никаква връзка". Ще ми каже някой: „И без това може...“ - Не може! ИМА ЕДИН СВЯТ НА МИСЛИ И ЧУВСТВА, КОЙТО Е НЕОБХОДИМ КАТО ВЪЗДУХА. Ако някой не мисли както аз мисля - не че аз измислям и му налагам нещо, - не може да има разбирателство помежду ни.”

КОМЕНТАР: Абсолютно фундаментално твърдение, АКСИОМА за нуждата от така наречената Лична Космична Енергия; разковниче за разпознаване на сродните души на земята и от Вечността! Както знаем, едно от най-важните тела на човека и на всички същества с душа, без което животът би бил невъзможен, има КЪС РАДИУС на обмяна и взаимодействие. Това е физическото ни тяло в широкия смисъл на думата. В широкия, понеже то не се изчерпва с видимата ни телесна форма. Физическият свят съдържа форми, енергии, чувства и конкретни мисли и изисква не само обмяна на веществата, но и БЛИЗКА, КОНТАКТНА ОБМЯНА НА СЪЩЕСТВАТА в тия 4 сфери на Битието (вещество, поле, чувство и конкретна мисъл). А когато говорим за душата, тази потребност е ЕДИНИЯТ ѝ полюс; другият реализира обмяна с цялата вселена, с цялото Битие, независимо от разстоянията. Душата пулсира и може да става безкрайно малка и безкрайно голяма. Това тя прави ритмично, но във фазите на материализиране и смаляване изпитва нужда от близост и обмяна в ТРЕТОТО ИЗМЕРЕНИЕ. Именно тук тестваме съществата за етерно, астрално и ментално привличане и съвместимост - съвременната биоритмология дори може да ИЗЧИСЛЯВА това. Наричат я "БИОритмология", но тя не открива само биологически съвместимости и несъвместимости, а и емоционални и умствени. Физиката твърди, че атомът се строи отвътре-навън - първо се образуват най-вътрешните електронни слоеве, започвайки от първия, както е при водорода ("аз и ти"), а по-външните слоеве и съответните химически елементи възникват поетапно по-късно. В Словото се казва, че без любовта към себе си (ядрото) и любовта към сродната душа (единственият ни спътник през Вечността, с когото горе сме едно) животът е невъзможен, т.е. НЯМА живот. Ние си мислим, че живеем, но без вярност към себе си и без любов, това е само СЪЩЕСТВОВАНИЕ - борба за оцеляване, изпълняване на задължения, физическа и духовна вегетация, преизпълнена с болки, въздишки, мрак и тъга. Мъчим се да строим атома си без първия електронен слой - ЕДИНСТВЕНИЯ си електрон. Без любимо семейство - следващия. Затова е тъй свещено ПРИСТАВАНЕТО, при което се откъсваш от всички заради Единствения. Същата мистерия важи и за братския живот и интимната ни връзка с Бога. Когато Бог е на земята като Господ, Богочеловек, Учител; когато е дошъл заедно с Ятото Си от вековете, те са нашият въздух, без който не можем. Ако сме разпознали сродните си души на земята и Водача на Ятото и ако ние сме именно от ТОВА Ято, а не от друго, необходима Е МАКСИМАЛНА БЛИЗОСТ ПО ВЯРА, ЧУВСТВА И ФИЗИЧЕСКА СИТУАЦИЯ - ЕДИН дом, ЕДИН квартал, ЕДНО малко селище. Ако някой не иска да диша един и същ въздух с нас, т.е. ДА ЖИВЕЕ С НАС; да има сърдечна и идейна потребност от нас ПОВЕЧЕ, отколкото с някой друг и всички останали; ако не иска да учи заедно с нас и да работим нещо заедно, той НЕ Е НАШИЯТ ЧОВЕК, НЕ Е ЗА НАС, както казва по-горе Учителят. Ние имаме контакти и обменяме добри чувства и с по-далечни хора - това е необходимо и неизбежно. Обаче те са ни само познати и ПЕРИФЕРНИ приятели - интимните им гнезда са ДРУГАДЕ, имат по-друга вяра и по-други интелектуални интереси, затова прекрасно оцеляват и без нас. Доколко е „прекрасно”, това е друг въпрос, тъй като имаме сродни души, които са в плен на влечения и илюзии извън волята на Бога за тях. Колкото и да ни е мъчно, връщането им в дома на Баща ни ще стане в други животи, когато опитът им ще е по-богат и вкусовете и теориите им отново ще се приближат към тия на ИСТИНСКОТО им Ято. Ще закопнеят да летят и гнездят с птици ОТ СВОЯ ВИД, а не с други. Ще са научили, че С ДРУГИ ПРОСТО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА, защото за тях ти си чужд, нежелан или не особено желан; жалък пред самомнението и идолите им и обикновено неправ; тоест - „грозното патенце...” Сигурно помниш как то се опитваше да се сприятели с дървената патица и търсеше внимание и ласка от нея, но тя го удари с човка по главата и го потопи, понеже се клатеше по инерция...

 

 

07.11.2017 г. 10,23 ч.

 

Из кн.45 1866 27.10.2016 10:46 : : БЕИНСА ДУНО : : ФУНДАМЕНТАЛЕН ЗАКОН 1917.02.25н спа СИЖ2.ЗС/ББ1996:312 „Човек може да люби само нежното, слабото, милото, което се нуждае от помощ. Силния можеш да почиташ и уважаваш, а слабия – да любиш.”

ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО ТВЪРДЕНИЕ, което иска сериозен анализ и психологическа интерпретация от гледна точка на вид психика, пол, „тръпка”, мотивация, еволюция и пр. Смъртните хора, които имат само физическо тяло, астрал и нисш ментал, са обусловени почти изцяло от природните инстинкти и нисшите социални съображения; и в двата случая - от мотива за удоволствие и мотива за оцеляване и „подреждане в живота”, за физическо размножаване. Затова самката търси силен или перспективен самец, който може да я овладее и защити. За нея тръпката и критерият за любов е именно това. Човешката самка, която има и нисше умствено тяло, прави същото, но с разчет - самецът трябва да е „стабилен”, „обезпечен”.  Има обаче едно божествено чувство от висшите светове – причинен, будически и атмически, - което се проявява още в животните, най-вече в топлокръвните - милосърдието към нещастния, безпомощния, слабия. Това е почти винаги майчинското чувство, дори към същества от друг вид и даже от „другата страна” - хищник към нехищник и обратно.  Елментарната самка няма тръпка към самец с проблеми или „нежна душа” – отвращава се от такива или е безразлична. Не я устройват нито астрално, нито социално. Именно затова почти никога не ражда деца с искра Божия, с монада. Децата ѝ се интересуват от светски и адски ценности и имат само такива нагони.  Не че няма изключения, когато обожаването на по-едрия, по-младия, по-красивия или по-„надеждния” не е пещерен егоизъм, а ЛЮБОВ; когато това е дадено от БОГА. Но все пак доминантата в Словото е ЛЮБОВТА КАТО МИЛОСЪРДИЕ – нескотската, ненагонната, безкористната божествена любов. Тя абсолютно не се интересува доколко партньорът е „расов”, доколко е привлекателен, доколко е престижен, доколко е „обезпечен”. Героите в световната литература, които изтъква Учителят като носители на божествената любов и представители на Шестата Раса са от типа на безкористните „идиоти” и наивници на Толстой и Достоевски, на младия пастор от романа на Бернард Келер „Глупец”, който се оженва за момиче в инвалидна количка.

 

 

07.11.2017 г. 12,06 ч.

 

Из кн.45 : : 1867 29.Х.2017 : : Идея за киносценарий, оформена по молба на съквартиранта дядо Пею по негови спомени. : : ПЕЮ ПЕЕВ–МИТКАЛОТО: потомствен пчелар, поет, народен мъдрец, хуманист, философ. Създател и производител на лечебен мехлем от пчелни продукти. ИДЕЯ ЗА КИНОСЦЕНАРИЙ: ОСЕМТЕ ПОДАРЪКА НА БОГА - 8 НЕЩА С БОЖЕСТВЕНО НАЧАЛО И БОЖЕСТВЕНА ЕНЕРГИЯ, СПОРЕД ДУХОВНИЯ УЧИТЕЛ ПЕТЪР ДЪНОВ: СВЕТЛИНАТА, ВОДАТА, ПЧЕЛАТА,  РОЗАТА, ЛИПАТА, ЯБЪЛКАТА, ПОРТОКАЛА И ЗЛАТОТО.

Васил Димов, брат на певицата Лиляна Табакова, е чул това от Учителя Петър Дънов. Известен пчелар - дал е и много ценни сведения за историята на пчеларството в Сливен, които и до днес се пазят в сливенския исторически музей. Бил е ръководител на Братството в Сливен и приятел с известния народен лечител д-р Димков. Споделил го е с Пею Пеев – Миткалото. СВЕТЛИНАТА, ВОДАТА, ПЧЕЛАТА,  РОЗАТА, ЛИПАТА, ЯБЪЛКАТА, ПОРТОКАЛА, ЗЛАТОТО. Във високо идеен етичен и мистичен план, в духа на хуманизма, науката, научната фантастика и съвременната екология и с най-модерни изразни средства на киното, филмът в 8 части започва с вълнуващ епизод, преживян лично от Пею като момче на 7-годишна възраст – срещата му с Учителя Петър Дънов. - Вуйчото на Пею, в една прекрасна лятна утрин, го води към Изгрева – селището на последователите на Учителя Дънов. Иска да го запознае лично с Учителя или поне да го зърне отдалеч. Вуйчото знае, а Пею усеща интуитивно, че това е от голямо значение за някои хора - и много се вълунува. Както споделят мнозина, които са ходили на Изгрева край София и на беседите там до 1944 г., най-вече в ранните утрини преди 5 ч. сутринта или в неделя от 10 ч., още по пътя през гората те изпадали особено душевно състояние и получавали отговори на всичките си въпроси предварително, божествен мир и покой наставал в душите им, удивителна свежест и ведрост пронизвали тялото им – и те се чувствали на седмото небе.  Нещо подобно преживяло и момчето Пею по пътеката през гората зад Семинарията, водеща към Изгрева. Като излезли на главната алея, сред птичия хор и уханието на цъфналите дървета и упойващата миризма на боровете, от вълнение за предстоящата среща или по друга, необяснима причина, Пею изпада в особено състояние и губи представа за реалния свят около себе си. Чувства, че ще падне, няма опорни точки, за да остане в равновесие и да продължи да ходи. - Вуйчо, вуйчо, ще падна! Нищо не виждам, вие ми се свят. Хвани ме за ръката! Каква е тая свтлина – като жива е, ослепявам, залива всичко; какви са тези миризми, каква е тази музика?! Ангели ли пеят или деца в черква? Господи, какво е това? Учителю, ти ли ми пращаш всичко това?... Вуйчото хваща племенника си за ръката и го води. Внимава момчето да не падне, на места спират, за да може то да си вземе дъх от огромното вълнение и необикновеното състояние, в което е изпаднало. Идеята на филма е момчето да преживее в резюме 8-те подаръка на Бога още по пътя през гората към Изгрева: СВЕТЛИНАТА, ВОДАТА, ПЧЕЛАТА, РОЗАТА, ЛИПАТА, ЯБЪЛКАТА, ПОРТОКАЛА И ЗЛАТОТО.  По-късно на всеки от тия фундаментални божестевни подаръци ще бъде посветена специална част от филма, в която конкретната тема ще бъде развита подробно в духа на всичко, което знае науката за всяко от тях, което е казал Учителят Дънов и което открием във митологията, фолклора, поезията, символогията. Съответна вълнуваща музика, образи от световната живопис на тия 8 архетипа, разработки в духа и със средствата на компютърната графика, 3D ефектите, холографията, фракталните филми и т.н. Ще има и фантастична фабула с анимационни и игрални епизоди, развиващи се във фантазията на момчето по един красив начин в светъл делириум. То се е излъчило естествено в един невъобразимо красив и прекрасен свят, в който всичко е трептяща светлина, музика, тишина, неземни цветове и странно вибриране. Някои млади хора преживяват подобни състояния и най-различни видения в резултат на дрогата, но в случая Пею е изпаднал в този транс по напълно естествен, здрав и божествен начин – без никаква опасност от лоши последствия. Вуйчо му знае защо става това – преживявал го е на Изгрева и на Рила заедно с други последователи на Учителя Петър Дънов, затова е спокоен. Нещо повече – той е Водач. Той знае как да предизвиква тия състояния в себе си и в чистите души, как да ги води през цветните светове и как да ги събужда безопасно на излизане от тях. Всичко това е научил от Учителя си долу в Класовете и горе на небето - в Школата. Но преди да се разгърнат подробно във филмови разкази-импресии и фантастични приказки 8-те Подаръка на Бога, нека засега слезем на земята и видим какво се случва на Изгрева. ПРЕДИ ТОЗИ НАЙ-ВАЖЕН СЛУЧАЙ В ЖИВОТА МУ – СРЕЩАТА С УЧИТЕЛЯ – той иска да се разкаже за едно спонтанно – съзнателно или свръхсъзнателно действо, нещо като бяла магия, извършена от баба му Цека, която е бабувала, за да дойде той на този свят. Случило се е веднага след неговото раждне на 6 април 1933 г.. Тя го е прекарала през една кошерина, а това би трябвало да е фундаментален акт и символ на връзката му с пчелите и със света, от който те произлизат, а също и с Братството и Школата през вековете. Той знае от Учителя Дънов, че пчелите са дошли на Земята от планетата Венера. Пею Пеев има и снимка от тази „легендарна” за него кошерина – баба му я е пазила като реликва на тавана и не е давала да бъде унищожена. Нека тази снимка бъде включена в началото на предлагания филм и да се появява от време на време като лайтмотив – може да се оприличи и на коридора, през кото идват душите в нашия свят и през който се връщат накрая У Дома..  *** Вуйчото и Пею са вече на Изгрева, казват им, че Учителят е при кошерите. Отиват натам, изтръпнали от светло очакване и благоговение. Пею вече е добил нормално зрение, може да ходи сам. Душата му обаче все още усеща музиката и уханието от преживното в транс. Детските хорове като в катедрала или песента на ангелите не престават да звучат в духа му, той започва да стъпва на пръсти и си събува обувките, зщото чувства, че мястото, към което се приближава е свято. Съвсем кратък епизод, преживян от Пею реално на Изгева през 1940 г. Виждат Учителя при кошерите – той работи нещо и е с пчеларска маска. –Учителю! – казва му вуйчото вътрешно, искам да Ви запозная с моя любим племенник.  Учитеят спира работата си, повдига маската си и поглежда Пею. Този поглед, този изумително прекрасен и чист образ – сякаш е сам Бог на змята, както си помисля в този миг момчето – ще останат в духа и душата му завинаги. Ще го водят през всичките прекрасни и тежки десетилетия до края на този му земен живот, ще осветяват пътя му на безсмъртна монада през вековете; един ден ще му бъдат парола и паспорт за влизане в рая - възвръщане при Таткото завинаги. Който е разпознал Таткото, когато е бил на земята, той ще се върне именно в Него в края на пътя си през вселените, няма да остане в орбитата на някой гуру, философ или друг смъртен авторитет. Пею още не знае за тия думи на Бог Кришна към ученика му Арджуна, но душата му го чувства със всичка сила. Само е чувал думите на пастора в черквата, че Овчарят зове овцете си с имената им и те познават Негоия глас. Пею не знае и това, което вижда в този миг вуйчо му – много развит ясновидец. От мига, в който погледите на Учител и ученик се срещат в този свещен и благоуханен ден на Изгрева сред жуженето на пчелите, над главата на Пею се запалва Втория лъч на Посветените и потъва като прожектор в глъбините на небето. Пею е получил Второ Посвещение – станал е Апостол. Такъв шанс душите имат само веднъж на 1000 или 2000 гдини, когато Бог слиза на земята като Човек. Пею не знае, но вуйчо му знае, че Учител и Бог са едно и също нещо. Как тия чувства и идеи ще се изразят с филмов език, остава на талантите на режисьора.  ПЕЮ ПЕЕВ МИТКАЛОТО, фактически, цял живот неспирно ще „митка” из България и по света между душите, за да им раздава от благия си лечебен мехлем от мед - негово уникално изобретение и запазена марка. Но хората не знаят, че лъчът на Бога е пронизал душата му завинаги и че чрез този вълшебен мехлем те получават нещо много повече от изцеление и облекчение. Такава е стратегията на Бога: чрез „пчеличките” си – Апосотолите – и чрез техните привидно земни дела Той разлива небесна благодат и из цяла Еврапа не само лично, но и чрез мехлемите на Пею, които и до днес обикалят цял свят и лекуват хиляди хора. Пею Пеев, фактически, цял живот ще пее на душите за мир, радост, щастие, справедливост, разбирателство и любов, а „миткането” от псевдонима му ще издава на зрящите, че той, всъщност, е един смирен и благословен Божи Апостол. Кой друг производител на каквото и да е е подарил повече блага, призведени от него, в сравнение с Пею? Господ вижда колко продава и колко подарява този пчелар. Златото от златното му сърце – небесното благородство – е един от 8-те вечни дара на Бога. В този филм ще видим, че божи хора като Пею имат всичките тия 8 дара в сърцето и душата си! В ОСЕМТЕ ПОДРОБНИ ЕПИЗОДА, ПОСВЕТЕНИ НА СВЕТЛИНАТА, ВОДАТА, ПЧЕЛАТА, РОЗАТА, ЛИПАТА, ЯБЪЛКАТА, ПОРТОКАЛА И ЗЛАТОТО може да се развие и една фантастична фабула – как душата на Пею влиза в Светлината и какво узнава за нея, как общува с хората и ангелите на Светлината в лоното на Бога и на Слънцето.  ОТТАМ душата на Пею ще се гмурне в глъбините на Мировия Океан. Ще преживее всички океани, морета, водопади, извори, езера, реки, ручеи и пр. и ще узнае много за тях. Ще има дивни приключения с обитателите им – нимфи, наяди, русалки, делфини и пр. И есествено – с Царя на Моретата, Бог Посейдон... От Мировия Океан ще се роди една божествена пчела – Царицата Майка. Тя ще поведе душата на Пею из вълшебни цветни светове, където се произвежда медът на Битието – сладката дума, милата нежност, любовта и доверието. Ще го заведе на планетата Венера, откъдето са дошли пчелите. Там Пею ще срещне Сродната си Душа, с която е излязъл нкога заедно от Бога – и ще бъде голяма радост! Заедно с всички най-уникални сведения за естеството и живота на пчелите, поднесени и като знания, и иносказателно и художествено, ще протече и Небесната сватба на Пею със Сродната му душа на Венера, където, всъщност, пчелите са ангели и хора. ПО ПОДОБЕН НАЧИН – КАТО ФАНТАСТИЧНИ ПРИКАЗКИ – ще се развият и приключенията на Пею на Планетата на Ябълките с „яблъчните” хора и ангели; после - във вселената на розите с „розовите” хора и ангели; в галактиката на липите с липовите хора и ангели; в звездния куп на Портокала с „портокалените” хора и ангели... И накрая - в центъра на вселената, където в златен дворец живее сам Бащата на съществата с дух и душа – добрите хора, бащите и майките на деца с искра от злато, творците на истина, любов, красота и добро и на небесни шедьоври. Там живеят ЗЛАТНИТЕ богове, хора и ангели... Финалът на филма ще бъде едно бързо възвръщане на Душата на Пею обратно по същия път: от ЗЛАТОТО КЪМ ПОРТОКАЛА, ОТ ПОРТОКАЛА КЪМ ЯБЪЛКАТА, ОТ ЯБЪЛКАТА КЪМ ЛИПАТА, ОТ ЛИПАТА КЪМ РОЗАТА, ОТ РОЗАТА КЪМ ПЧЕЛАТА, ОТ ПЧЕЛАТА КЪМ ВОДАТА И ОТ ВОДАТА КЪМ СВЕТЛИНАТА. В този обратен път той, с помощта на Учителя си и Сродната си душа и още цяло ято хора-пчели от Венера ще поправи последователно греха на Златото – алчността, греха Портокала – гордостта, греха на Ябълката – предателството; греха на Липата – прекалената святост; греха на розата – ревността; греха на пчелата – привързаността; греха на водата – страха; греха на светлината – тщеславието. ОСВЕН ИЗВЕСТНОТО В НАУКАТА, ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ И НАЙ-ДОБРИТЕ СВЕДЕНИЯ ОТ СИМВОЛОГИЯТА ЗА ВСЕКИ ОТ ТИЯ ОСЕМ БОЖЕСТВЕНИ АРХЕТИПА.

 

 

08.11.2017 г. 07,43 ч.

 

Из кн.45 : : Всички тия достойни българи и небесни българи до един са с прекрасна, искряща, пламтяща монада, озаряваща цялата вселена! Само в акашовите документални филми може да се види колко от тях приеха Учението на Един Българин, с колко от тях се занимавахме с астрология.

По молба на приятели, които реагират във връзка с постването на идеята за киносценарий за Пею Пеев във Фейсбука, тук може да се сумира разказаното на разни места за приятелството с някои „кинаджии”, писатели, художници, учени и артисти в миналото. Изминали са 35-40 години, вече може да се разкрият имена. Почти всички, за които ще стане дума, са вече в другия свят и по вселените или отново преродени. Това пък е отделна тема, която е не по-малко интересна и вълнуваща – какъв е животът на тия приятели и познати в момента? Общуваме ли с душите им, разпознаваме ли се, когато ни срещнат отново? Защо някои деца и млади хора проявяват неудържима, спонтанна любов още от първия миг и започват с: „А ти спомняш ли си, когато...?” Откъде ще знаят за случки и разговори, които не са разказвани никому и не са описвани никъде досега? Ако се впуснем и в тая област, историите на тази тема пак ще бъдат не по-малко „изтървани” от „фантасмагориите” и „измислиците” в предишните 44 книги... Темата естествено се разширява в обема на нещо като „Необятното пише, действа и говори”, където отново и отново се смайваме през очевидността на едни думи, казани преди много време: „Където не съм Аз, съм пак Аз”. В началото този и тази „Аз” искаше да пишем местоименията за Нейго с главна буква, за да се пресеят злобните и горделивите и да отпаднат; после почна да изисква да го пишем с такова „аз” , където първата буква е миниатюрна.  Безкрайно интересна би била сегашната история на една скъпа приятелка от 70-те години, чиито книги и филми са живи в душите ни и ни възхищават и днес. На коя звезда е духът й; преродила ли се е вече?...Тия дни с Т. си изтеглихме и гледаме пак сериала по „Литургия за Илинден”, която вълнува нас, македончетата по дух и род, не само поради личното приятелство с авторката и като българска история, но и защото въстанието бе разнищено още по-надълбоко през 1980 г., когато съставяхме книга за него в министерството на Людмила. В ония опасни времена С. не се боеше да се интересува от Учителя П.Дънов, да пише открито за него и да се занимаваме с астрология. Тя ни подари три дебели ксерокопия от ефемеридите си с рекстасцензии. По едно време, като шефка на студия „Екран”, тя сключи договор с един от нас, които я занимавахме с тия отклонения от официлната идеология, да напише идея за киносценарий. Пребиваването с пишещата машинка „Марица” по време на командировката в един от домовете на кинодейците сред природата ще си остане незабравимо. Незабравими са разговорите на маса три пъти на ден с Анжел Вагенщайн и Евгени Константинов, сприятеляването с Рашко Младенов и семейството му, игрите ни в гората с децата им. Тогава машинката написа сценарий със заглавие „Свръхпроводници”, който бе предаден на Св.Бъчварова в срок, тя бе подписала за аванс 500 лв.. Бе казала да се пише свободно без никакви задръжки, но после призна, че даже и тя не може да го прокара през цензурата. Може би трябва да бъде помолена З. да провери в архивата на „Екран” дали още се пази и може ли да се направи копие от него. Там ставаше дума за едно училище за свръхпроводнници, полупроводници и изолатори, като учениците бяха употребили тия понятия от специалността им за легитимиране и „разпределяне” на директора, учителите и съучениците си по същите тия категории, но като „свръхпроводници, полуроводници и изолатори на любовта и истината”. Събитията в този сценарий се развиваха доста драматично във връзка със всичко това, накрая дори трагично. Истински събития от училището в Широка лъка през 1973 бяха преразказани с други имена в този злополучен киносценарий. Св. каза, че комисията е направила връзка с паралелни събития в подобно училище в родното село на Т.Живков, което се е оказало неочакван малшанс за този текст.  Тук няма да се преразказват вече разказани спомени за приятелствата на земята и в другте светове с Гр.Ленков, Георги Томалевски, Н.Коканова, Н.Бинев и Домна (и Николай беше голям астролог), Емилиян Станев, Радичков, Хайтов и Жени, Павел Вежинов, Никола Анастасов, Андрей Германов, Матей Шопкин, Божидар Божилов, Павел Матев, Ефрем Каранфилов, Наско Лазовски, Пантелей Зарев, Станка Пенчева, Любен Дилов, Боян Папазов, Вътьо Раковски, Борис Априлов, Николай Христозов, Евг.Босяцки, Радой, Добри Жотев, Антон Дончев, Пламен Цонев, Мартина, Богдана Карадочева, Емил Георгиев, Беа Нади и др., но би било любопитно да попитаме „Необятното” къде са те сега и с какво се занимават... Нали се случват сведения на тази тема в спомени от рода на „Души, които ни посещават”? С 95 на сто от българите в този колаж сме били и сме приятели на земята в този живот, с няколко от тях общуваме в другите светове. Всички до един са с прекрасна, искряща, пламтяща монада, озаряваща цялата вселена!

 

 

09.11.2017 г. 11,13 ч.

 

Из кн.45 : : ФРАГМЕНТИ ОТ КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА. "Прегърнах едно непознато момиче и имах точно в този момент видение..." В много случаи това е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да се спре пропукването ни и да изчезне завинаги; в други случаи това върши само молитвата. Да, болестите, мъката, погрозняването и остаряването са ПРОПУКВАНЕ! И не е нужно да се повтаря, че сърдечните изблици на хората със сърце не бива да се възприемат винаги като нещо астрално и лично, а като РАЗПОЗНАВАНЕ НА БОГА В ДРУГИЯ И КАТО СВЯТА НЕОБХОДИМОСТ ДЕНОНОЩНО ДА МУ СЕ ОБЯСНЯВАМЕ В ЛЮБОВ. А всички напоследък от цял свят споделят, че женското сърце днес е с огромна преднина пред мъжкото в разпознаването на Татко навсякъде и в страстния полет към Татко. Именно от това се роди и световното движение "Безплатни прегръдки".

1876 05.12.2016 Публикациите Ви са животоспасяващи! 11:06 от Д.Ч. За много хора (споделено мнение) публикациите Ви са животоспасяващи. Тъй че какво да Ви кажа, освен БЛАГОДАРЯ! И БЛАГОДАРЯ НА ДУХА, че изпровожда някой като Вас!

1877 07.12.2016 Голямото семейство на Любовта 0:38 от Д.Ч. Благодаря, че има подобни хора като Вас, в които идеалът е жив... Голямото семейство е там, където има Любов, където никой никого не ревнува и не го загражда.

1879 08.12.2016 Именно от Учителя! 0:17 от Д.Ч. Нали толкова прекрасни неща излизат изпод перото Ви, които са вашите размисли и са на основата на дадената ни готова храна ИМЕННО ОТ УЧИТЕЛЯ!

1880 11.12.2016 Героите на Достоевски са живи! 15:37 от Г.П. Благодаря! Много интересно, защото последния път говорих с една болна жена - и докато говореше тя, аз вътрешно се помолих за нея. Получи се прекрасна лекота – мисля, че и тя я усети и си замълча. Беше добре и за мене, и за нея...

Иначе, докато бях в Англия, по едно време прегръщах всички наред; прегърнах и едно непознато момиче и имах точно в този момент видение на слон, целия от звезди... Само мълчaливо се спогледахме, но останах с впечатление, че тя знаеше какво ми предава. Когато впоследствие четях осиянията за Христос, там се казваше, че...

Там имаше и едно момче, което се самонараняваше. В него чух дълбока древна тишина и то чуваше мислите на хората. Като почнах да се моля за него, то се усмихваше.

/А по едно време/ си говорех и с Бог като Майка. Питах, „Господи може ли да вървя, без да тъпча цветята?“, а Тя: “Може, като живееш в тях...“ И последния път ми пускаше миризма от рози и трябваше да крия от колегите сисълзите си от умиление...

В Англия ми говореше и Орфей... Похарчих си всички пари за вино и мед и ги подарявах на хората... Бях пиян от радост, без да съм пил алкохол... А после се усетих, че пея като птичка... Върнах се в България заради виното, меда и розите... И после планината ми се отвори, срещнах ви Вас, открих и осиянията. Това са били съкровени мечти на душата ми, които Бог осъществи!

БЕИНСА ДУНО: „Конят - и той се преражда. Да кажем, че на тоя кон му е останало само едно прераждане, за да стане човек. Ако той не използва последното си прераждане /както трябва/, той ще пак стане човек, но в конска форма.” (9 септември 1923, "Двата метода на природата")

1881 11.01. 2017 Публикациите Ви са решаващи за Обрата! 20:21 от Д.Ч. Вие сте и ще сте за мен и други хора в чужбина голяма духовна опора! В свят на бездушни хибриди аз наистина смятам, че публикациите Ви са решаващи за Обрата. Също и поезията и преводите Ви са прекрасни, както и самият Вие...

1882 1.02.2017 Сродните души - ПРАВИЛНИТЕ пъзелинки, които току-що са се наместили идеално една спрямо друга 08:43 до В.У. Знаем от опит, че слънцето се посреща с отворени очи поне от половин час преди изгрева, а после, без затваряте или отместване на очите - от първия лъч до 15 секунди след излизането на целия му диск, без да сме си отместили поледа през цялото време. Затваряме очи. Появяват се три символа, за всеки човек различни – индивидуалните ни програми за деня. Но тази сутрин аз видях само един символ и космически факт - директива за нас, които сме сродни души: ПРАВИЛНИТЕ пъзелинки, които току-що са се наместили идеално една спрямо друга в своя сектор от Пъзела. Понеже са допълнителни до безкрйна част от ангстрьома, не става никакво изронване на ръбовете. От ръбовете им излиза сияйна светлина - неизмеримо щастие, че са разпознали и избрали определените им от Бога И СА СЕ СЪЕДИНИЛИ С ТЯХ!

1883 01.02.2017 И мојот духовен пат го доживувам како да сум одгатнувач на бескрајна, прекрасна, многудимензионална СЛОЖУВАЛКА (пъзел) 14:40 от В.У. Здраво Григориј, Многу ви благодарам за информацијата и ви благодарам, бидејќи секогаш се радувам кога читам за Сонцето. И свесно комуницирам со него долги години. За жал не го поздравувам на изгрејсонце секој ден, туку само два пати годишно (во март и јуни), но во текот на денот го поздравувам многу пати. Не ми пречи ни јулското Сонце - додека луѓето наоколу се жалат од јуслкото сонце, јас уживам. Сонцето е мојот најдраг пријател – ова звучи претерано, но навистина е така. Но, и Месечината ми е пријателка, иако ми има донесено многу тешкотии. Искрено Григориј, Вие бевте еден од малкумината, со кои кореспондирав на Facebook. Ви благодарам за информациите, кои ми ги праќавте. Од срце ви пожелувам се’ најдобро. Благодарам, ќе контемплирам на овој мистичен текст. Ќе контемплирам на Сложувалката т.е. Загатката (Пъзела). И мојот духовен пат го доживувам како да сум одгатнувач на бескрајна, прекрасна, многудимензионална СЛОЖУВАЛКА, која ме мами оттаде завесата на моите земни очи. И делчињата, кои се вклопуваат во Сложувалката (Пъзелот), и делчињата кои не се вклопуваат во Сложувалката се дел од Сложувалката (Пъзелот). Имајте убав ден, Григориј

1884 09.02.2017 Извор на тишина и поезия! 18:37 от Д.Ч. Здравей, безценен извор, океан от събудена тишина и Поезия!

НАЙ-БЕЗНАДЕЖДНИТЕ ЕВОЛЮЦИОННО ЩЕ ОБЯСНЯТ ПРОПУКВАНЕТО В ТАЗИ ИЛЮСТРАЦИЯ КАТО ПРИЧИНЕНО ОТ ЦЕЛУВКАТА...

ВСЪЩНОСТ, В НЯКОИ ФАЗИ НА БИТИЕТО СЕ СЛУЧВА И ТОВА: СЪЩЕСТВАТА СЕ РАЗПУКВАТ И РАЗТОПЯВАТ ОТ ЛЮБОВ, ПРЕВРЪЩАТ СЕ В МАГМА... ТОГАВА Е ИСТИНСКО ЩАСТИЕ ДА ИЗТЕЧЕШ, СМЕСЕН С ЕДИНСТВЕНИЯ... ОБАЧЕ ПОЧТИ ВЕДНАГА СЕ СЛИВАШ И С ДРУГИ РАЗТОПЕНИ МАГМИ И ВЛИЗАШ В БОЖЕСТВЕНИЯ СВЯТ: ЛЮБОВТА НА ВСИЧКИ СЪС ВСИЧКИ. ОГНЕНИЕТО И ТРЪПНОТО БЛАЖЕНСТВО ТОГАВА СА НА НЕОПИСУЕМИ СТЕПЕНИ ПО-СИЛНИ ОТ СЛИВАНЕТО С ПРЕДПОЧЕТЕНИЯ...

 

 

10.11.2017 г. 09,43 ч.

 

Из кн.45 : : 1890 : : 26.12.2016 : : Едно удивително писмо : : 16:11 : : от Р.В. Бог се ражда всеки ден. Милиони, милиарди, безброй пъти на ден!:  Всеки път, когато проплаче новородено.  Всеки път, когато целунеш, прегърнеш и погалиш.  Всеки път, когато изправиш приятел.  Всеки път, когато простиш, вместо да накажеш.  Всеки път, когато понесеш товара на Истината.  Всеки път, когато се откажеш да съдиш.  Всеки път, когато победиш страха, навика, миналото.  Всеки път, когато избереш да си по-добър от вчера. Всеки път, когато запалиш свещ за врага.  Всеки път, когато посадиш дърво.  Всеки път, когато напишеш песен или стих, когато нарисуваш картина. Всеки път, когато дариш последния си грош на нуждаещ се. Всеки път, когато искрено кажеш "Благодаря". Всеки път, когато послушаш сърцето си. Всеки ден е Рождество, когато вярваш, че именно ТИ си този, който създава Бога; и точно ТИ си този, чрез когото Той живее. Светли празници!

 

 

10.11.2017 г. 11,21 ч.

 

Из кн.45 : : 1892 27.12.2016 Едно съкровено писмо 23:55 от М.В.

При-ят-ел-ю! Аз наистина, от мига на нашето виждане в това прераждане, претърпях множество ултрадинамични трансформации и чрез "мен" започнаха да се изявяват какви ли не духове, същности, дори цели армади, но е хубаво че през годините много старателно не само проучвах, но и прилагах почти всичко, което четях.  Естествено, нищо и никой не подозираше за дълбоката ми връзка с Учителя и Словото Му през хилядолетията. "Единственият" е препоръчвал по никой начин да не показваме свързаността си с Него, за да можем по-лесно да се справяме с нелеките задачи, които ни се спускат за изпълнение. Много бих искал да ти споделя подробно множеството случвания около мен, но след като "изтриха" едно много пространствено писмо към Теб, което писах буквално часове преди Тръмп да седне в Овалния кабинет, ми припомниха, че дори писмата ни по нета се "прихващат" и дават информация на „Ремонтния Отдел” как и къде сме уязвими, за да ни притиснат и атакуват именно там. Знай, че онова, което ти заявих още в първия миг на нашето сегашно Припознаване, е в сила и с още по-невероятна мощ, благодарение на... знаеш Кое. Вътрешната ми връзка с теб е толкова невероятна и силна, но не съм смеел да я обсъждам с теб досега, за да не възпрепятствам спонтанността на проявата на Духа в който и да е миг. Само няколко пъти, както при последното ми писмо, съм ти загатвал за единността на полетата, които обитаваме. Сега вече ще добавя, че предната вечер преди "дълбокия огън", който си преживял, ме предупредиха за това, "прожектирайки" ми един абсолютно идентичен случай с мен през 2006 г. Тогава и аз по чудо оцелях след едно абсурдно подпалване на една къща в с. Голямо Дряново близо до Казанлък. Беше пак зима, но с риск за живота успях да спася единия етаж. Тази ярка символична волеизява на Силите чрез нас си има своето обяснение. На мен едва сега ми разясниха причините за това. Убеден съм, че и при теб е "абсурдно-ясна" причината за случилото се. ТОВА засега. Не се оплаквам, а благославям всичко, което ме сполетява, защото то доизгражда в мен онова, за което съм „здесь” и сега. От известно време аз също нямам потребност да ползвам технотронните изобретения на „Мюонните Деви” (дори ме възпрепятстват по абсурден начин). Знаем, че по този начин се съхраняват и доусъвършенстват причинните ни тела. Хайде, засега толкова. Докато ти пишех, се роди в мен една безумна идея, но като положа основите (условията) за нейното осъществяване, ще ти я споделя .

А-у-мен ! А-у-теб ! А-у-в-син-ца !

Не е излишно тук да се добави едно стихотворение от Володя Мегре, в което той се осмелява да разкрие истината за този скъп Приятел от Вечността. Наложи се то да бъде преведено на български за една от книгите за Анастасия:

Полуграмотен ли?  - Полуграмотен... Нима между кедрите бос си се крил? Сибире чутовен на майка Русия, една ли подметка до днес си изтрил?

Към ЦАРЯ сега! Да помогна на бàтюшка, веднъж да поеме живителен дъх; Към Русия сега, та на майка Русия да вдъхна от свежия хвойнови лъх!

Ей, хусари свободни и смели, чаровници и храбреци! Я погледнете ме – вижте как трябва да се развърти човек. Еех, мъдреци…

Сърцето на Питер е в няколко ката парижки корсети и дрехи…Уви – на дамите, ах, подкоси им краката, когато, Сибирецо, тук се яви...

И както бе тръгнал на рàнен молебен, да се моли за Матушка (вечно за друг!), той чу как единствено тя му прошепна: - По-скоро, веднага изчезвай от тук! Бягай!  Побеснели и диво ръмжащи, времената на Звяра поглъщат плътта; душата ти-пламък до днес те ОПÀЗИ, ала тука те дебне смъртта. Бягай! Ти лавината-зверство ще спреш, ала само за миг…

- О, Русийо! Тъй ми е жал за Тебе! Да не искаш да секне твоят глас и кънтеж?

- Върни се при кедрите! Ще се оправя... И тогаз ме молѝ за каквото си щеш...

- О Русийо – жена недостойна! - В руска баня да бяхме сега, бих нашибал гърба ти със хвойна… Не! С ТЕБЕ оставам! И не нашега!

Времената ни зли като смърт са; а за Гришката – кръв и сълзи...

Чернокапци със зъби му скърцат: - О, сибирска змия, отпълзи!

(Но истинската Змия му казва):

- Ако само за миг ме накараш да престана да бъда ламя, ще засърбаш ТАКАВА попара, че ще ахне самата Земя:

И женкар ще изкарат героя, и бутилките - с твоя портрет... И от тебе спасените роби ще оплюят светията клет…

Аз съм Време всесилно, всевластно – от земите ми ти се махни! ”Само миг”… - Я да бъдем наясно: ти съдбовния миг ми върни!

- Ех, мадейричка само…И баня… - Песоглавецо, правя те луд! Не светия, аз просто мужик съм, но играя понявга и шут...

И разстрелван, и бесен, и давен, и на клада горян, и на прах, над Русия се нося отдавна и вселявам и гордост, и страх!

Ала пъкълът скърца със зъби: - Де е гроба ти, смахнат мужик? Ти живота не можеш да върнеш,  а потомците вярват в лъжи…

Ето, давам ти власт: предяви неплатените сметки! Оправдай се веднъж, поплачи…

Ала Гришка изплюва куршума: - Жалък дявол - ту сметки, ту смет!…

Да си дойдем, мужици, на думата: хайде в банята – с билки и мед!

––––– 1 Става дума за царица Александра, съпругата на Николай II, която вярвала, че чрез Распутин говори сам Бог. Той излекувал престолнаследника Алексей от неизлечима хемофилия и извършил куп други чудеса, изказал е важни пророчества, които си крият и до днес.

2 И досега се разпространяват само злобните клевети и клюки за него, измислени от църквата, И КОРЕННО ПРЕРАБОТЕНИТЕ ТЕНДЕНЦИОЗНИ ФОТОГРАФИИ, но на тази снимка тук си личи какъв е бил Распутин в истинския му вид.

 

 

11.11.2017 г. 09,58 ч.

 

Твърди се, че някои астрономи и космонавти са полудявали, виждайки в космоса същества и неща, които сриват из основи всичките им човешки норми и представи. Някои космонавти не искат да се връщат на земята. Немалка част земни учени и Посветени живеят по договор по другите планети. Илюстрацията тук е един тест кой какво ще си помисли. И един въпрос: какви са главните причини за смъртта и безсмъртието, за остаряването и вечната младост? Освен това, много хора, четейки или чувайки нестандартни мнения за любвта, моментално си представят, че това е безнравствена пропаганда и затова реагират остро. Не, НЕБЕТО АБСОЛЮТНО НИКОГА НЕ МАНИПУЛИРА ИСТИНАТА ЗА ЛЮБОВТА ЧРЕЗ СЕКСУАЛНИ ВНУШЕНИЯ! Това поставя сриозно въпроса за комплексите и подсъзнанието на такива критици. В същото време те непоклатимо си мислят, че са високо морални поради узаконения си статус или едновалентността на егоистичната си монофиксация. Трагикомичното е, че всички сме пред взора и екраните на безброй космически зрители, мислейки си че никой не ни вижда. Уви, повечето хора са в незаконна и неморална връзка с някоя несродна физика или психика, от гледна точка на Небето. Повечето хора (а това се вижда и през стените!) удовлетворяват либидото си чрез непретенциозни контакти, безразборно ядене или по начини, които не са за споменаване. А тия, които по никакъв начин не дават ход на Бога като Енергетика, неизбежно деформират лицата и фигурите си и преминават към критически вампиризъм.

Моля, не възприемайте с нечисто съзнание следващите твърдения от беседите на един Мъдрец!

БЕИНСА ДУНО: Ако обичаш само един, любовта ти е слаба. Ако обичаш двама, любовта ти е на раздор. Ако обичаш трима, то е равновесие. Ако обичаш четирима, петима - колкото любовта ти се увеличава, ставаш ЧОВЕК, докато дойде до онова положение да обичаш всички – ти вече замязваш на Бога. Аз по някой път съм наблюдавал - като художник. Седат две моми и един момък. Той обича едната - и тя става по-красива. Другата, понеже усеща, че не я обичат, и тя първоначално е красива, но после лицето и погрознява /сърцето й се свива от ревност и тя си заповядва да не обича - б.р./. А другата, която обича, става два пъти по-красива. Онази, която не обича, скъсяват се мускулите на лицето и и лицето и погрознява. На другата мускулите на лицето се отпускат, продължават се, добиват по-хубава линия. Очите и стават прозрачни, лицето добива особен цвят. (2.II.1941, "Любовь и безлюбие")

"Трябва всякога двама, четирима, шестима, осмина и т.н. /.../ Двойките са законите на съграждането. Тези двойки са в стълкновение с единиците. Турете към тях една единица - ще имате тройки, които след това ще станат на четворки - и т.н. Постоянно ще прогресирате!" (1 април 1917, "Вделината")

"Любовта носи живот. Щом обичаш, Бог те благославя. Щом не обичаш, Бог взема живота ти. Непослушанието към себе си носи смърт. Вие се месите защо някой да обича... - Не се месете в божествените работи! Аз бих желал всичките хора в света да влезете в закона на Любовта. Законът на Любовта е ШИРОК закон на разбиране. Най-първо, той започва да действува чрез двама. Тия двама души ще имат други двама - ще станат четирима. Тия четирима ще имат други четирима - ще станат осмина. И осмината ще имат други осмина. И така Любовта ще се разпростре между всичките хора. Оставете Любовта да се прояви през всичките свои възможности. Ако искате да бъдете свободни, /добре/; ако не, във вас ще се роди съмнение, подозрението, ревността - защото ревност не само във фамилиите има, ревност има и в религиозните хора." (21 май 1939, "Който знае и който не знае")

"Щом сте влезли в любовта на хората, имате право да дишате техния въздух, да пиете от тяхната вода, да ядете от техния хляб, но по никой начин не се месете в работите им. Любовта не търпи никакъв човешки порядък! – „Как да си представим Бога КОНКРЕТНО?“ – Много лесно! Обикни някой човек и ще видиш Бога в него. Когато двама души се обичат, те не седят на едно място само да приказват, но хващат се за ръка и отиват да работят. Към тях се присъединяват още двама и заедно отиват на работа. Към тия четири се присъединяват още четирима – стават осем. Към осемте се присъединяват още осем - и т.н. Всички заедно отиват да работят. Чрез взаимната любов, чрез общата работа те познават Бога в Неговите КОНКРЕТНИ прояви." (11 август 1937, "Хармонични и дисхармонични съпоставления")

"Ако двама души могат да се любят и в душите им няма абсолютно никаква лъжа, тия двама могат да бъдат щастливи. Ако тези двамата могат да любят други двама, в душите на които да няма абсолютно никаква лъжа, никакво користолюбие, тези четирима души могат да бъдат щастливи." (30 април 1922, "Ще се стопи")

"Сега ние не живеем в Божественото Съзнание. Трябва между вас да се яви метод за работа. Да има сдружение по двама, трима, четирима - да си хармонизирате и да можете да си помагате." (24.II.1922, "Трите живота")

"Достатъчно е двама, трима, четирима, петима, шестима или десетина души, които са били по-рано в съгласие, да се индивидуализират и всеки от тях, за да изпъкне в нещо, започне да настоява на своето. - Те са вече пред прага на злото, пред прага на греха. Те се разединяват и впоследствие нямат обща цел." (19 август 1927, "Пътят на ученика")

"Ако двама души се обичат, те могат да се пазят. Ако трима, четирима, петима и повече хора се обичат, те могат да се пазят." (7.I.1940, "Познаване на Великото").

 

 

12.11.2017 г. 11,36 ч.

 

Из кн.45 1822 20.03.2017 Необходима подготовка на душите с монада за предстоящото им масово възлизане в Новата Земя и Новото Небе. 20:45

Говòри се, че всяка нощ на Небето се провежда "петминутка" с участието на Бога, на представители от всички класове и йерархии и на личните прокурори и адвокати на всяка човешка или ангелска душа. Пуска се документален филм за всеки от нас какво сме мислили, чувствали и правили през денонощието или през по-голям срок от живота си, а накрая и през целия си живот - насаме със себе си и при общуване. Това е представено нагледно във филми като "Да защитиш живота си" на Албърт Брукс като сценарист, режисьор и актьор, и с Мерил Стрийп. Този момент от Небесния съд за всяка душа се представя нашироко и в митологията, фолклора, литературата, живописта и пр. - при нас, напр. в гениалния разказ на Михалаки Георгиев "Бае Митар Пророкът".

Във връзка с текста по-долу в защита на голотата, да си представим конкретно още една "сценка", която може да се оформи и като сериозна графика в стила на Г.Доре, и като карикатура от Оноре Домие:

Една голяма небесна сцена е разделена на две срещуположни зали в пространствато - адския съд на инквизицията малко по-долу - и райския съд на Бога малко по-горе. По средата има голяма везна с две блюда като площадки: черна и бяла. Върху черната са струпани поредните отрицатели и хулители на голотата, а върху бялата - мислещите и говорещите добре за нея. Площадките имат свойството да се накланят така, че адските представители на мръсномислието периодично да се изсипват в ада, а мислещите добре за това най-невинно и чисто въплъщение на Бога - да излитат към рая.

Този лайтмотив във всичките профили като настоящия, според изсипващите се в ада е повод за диагноза на авторите и илюстраторите, а според децата на Бога - НЕОБХОДИМА ПОДГОТОВКА НА ДУШИТЕ С МОНАДА ЗА ПРЕДСТОЯЩОТО ИМ МАСОВО ВЪЗЛИЗАНЕ В НОВАТА ЗЕМЯ И НОВОТО НЕБЕ.

Инквизиторите на мисълта и сърцето са определили като крупно дело на ада и други две световни явления днес: движението "Безплатни прегръдки" и събирането на хиляди голи хора в големите градове през последните години. Обаче зрящите знаят, че това е акция на Бялата Ложа за подготовка на съзнанието за влизане в Невинната Вселена, където няма селища, ръкотворни съоръжения, вещи и дрехи.

Ето текстът на тази тема от 20.03.2017:

(Мнението на Учителя Б.Дуно - и малко култура за по-незапознантите с истината, че всеки художник, който изобразява Божественото, е сам Бог в едно от безбройните Си човешки тела; и че божествените образи, които създава, съкращават еволюцията на моделите и зрителите им значително; а и когато са измислени, всички те се превръщат незабавно в живи хора, ангели и богове във вселените на тия художници)

Ако не можем още да се излъчваме съзнателно, нека си представим във фантазията си извънредно неочакваната изненада на много хора при възлизането им нощем в Школата, в Новата Земя и Новото Небе. Всички хора, ангели и богове там, а на първо място сам Бог, Христос и Майката Божия, са напълно голи. Пуританите, нощем или след смъртта си, ако се направи опит да възлязат там без подготовка, представляват извънредно жалка и смешна картина: те изпадат в истерия или кома. От този шок те всички мигновено сами се хвърлят или изпадат надълбоко в ада заради ужаса си от Божественото. Не могат да излязат с векове оттам, докато не се покаят и не признаят, че са имали мръсна идеология и мръсно подсъзнане.

Друга изненада там са плуващите обемни шедьоври от художниците, рисували недеформирано божествени лица и голи тела. Не само това - но и гено-божествата, гено-ангелите и гено-човеците, които са се родили от тях и живеят реално в съответните геновселени. Всеки художник, който е нарисувал божествен образ, дори и само един в живота си, създава цяла вселена в будическия свят, която се превръща и във ФИЗИЧЕСКА вселена. Там ще видим напълно живи всички хора от платната на гениите или нарисувалите гениална картина. Такъв художник, дори и временно да е в ада, има пропуск за своята вселена и общува с хората, които е създал с перото, длетото или четката си - те там са цели съобщества и живеят като в рая. Той има достъп и до най-вътрешното небе, за което говорят Емануил Сведенборг и Беинса Дуно. Няма как да не се включат тук отново думите на Учителя по този повод:

„Ще кажете, че може и без дрехи. - И ТОВА е възможно. Жителите на един остров във Франция ходят голи като Адам. Те се наричат "нудисти". Ако срещнете такива хора, ще се чудите как ходят голи. Те са доволни от положението си, но на вас това се ви вижда чудно." (Из "Ценната дума", утринно Слово от Учителя, 3 февруари 1935 г.); "И в странство вече Новото Учение е влязло. Там има нудисти, които искат да демонстрират, че може и на Земята да се живее както в онзи свят. Но те са малцина и ги държат надалеч, затворени на един остров като някои прокажени." (Из "По новия начин. Коприненият конец", 13-о неделно утринно слово, държано от Учителя на 15.XII.1935 г.); „Сега има нови условия, които трябва да се приложат. Ние, например, не можем да живеем както Адам живееше в рая. Някой път искат да му подражават. Има нудисти в Париж на един остров на Сена. Някои казват, че е срамота да се ходи гол. Облечени ли се раждат хората? /.../ Сега някои мислят, че са религиозни, защото се молят. - Че се молиш, нищо не значи! /.../ Истината раздава всичко свободно. /.../ Онова, което ти казва любовта, ВЕДНАГА го направи - нищо повече. Не разсъждавай! Онова, което ти казва Божията Мъдрост, ВЕДНАГА го направи, не разсъждавай. Онова, което ти казва Божията Истина, ВЕДНАГА го направи, не разсъждавай. След като го направиш, ТОГАВА разсъждавай. Ние, преди да сме го направили разсъждаваме. Като го направиш, ТОГАВА разсъждавай колкото искаш. Живей - и ТОГАВА разсъждавай; не разсъждавай, преди да си живял. Обичай, че ПОСЛЕ разсъждавай за обичта - не разсъждавай, преди да си обичал. Ти не знаеш какво нещо е любовта - създаваш теории. /.../ Та в света, когато се проповядва за любовта, хората мислят, че хората на любовта са разкашкавен свят, меки, хора смахнати. По-красиви хора от хората на любовта няма! По-свободни хора от хората на любовта няма! То е величие, един /красив/ СТРОЕЖ, едно /красиво/ ТЯЛО! Онзи, който служи на Любовта, той носи ЖИВОТА. Светлина и топлина излизат от него, той е бодър. /.../ Цялата земя ще бъде осветена! И от другите планети ще кажат, че нова култура има вече на земята. Понеже иде едно велико бъдеще, всички трябва да бъдем умни, трябва да бъдем любещи, трябва да бъдем здрави, за да можем да се ползваме. Защото, ако тия блага дойдат и нашите мозъци не са готови да възприемат тези блага; ако тия блага дойдат и нашите сърца не са готови да ги възприемат; и ако нашите тела не са готови да възприемат благата, ще закъснее работата. Езикът трябва да бъде любещ – когато този език омекне по закона на любовта. /.../ На хората трябва ИЗПЪЛНЕНИЕ вече! Всеки един трябва да съзнава, че той е един ПЪТНИК в света, че със своето усилие той може да помогне за успеха на човечеството. Какво ви коства, като станете, да кажете: „Ще се подобри светът! Хората ще станат добри, ще станат любещи." Какво ви коства да кажете това: „Заради Неговата любов, служа на всички. Аз служа само на Едного, и заради Него служа на всички.“ (16 март 1941, "Което излиза из устата").

Понже се занимаваме с тези, антитези и синтези, не можем да отречем, че Учителят Б.Дуно понякога се изказва и НЕГАТИВНО за голотата: критикува остро някои художници, които изобразяват порочна, безпътна, похотлива човешка плът. Но в много случаи говори за точно обратното. Божествените художници рисуват не само невинността на голото тяло, но и необикновената красота, която се явява на лицата на хора и ангели, когато преживяват сливане с Бога при молитва, прегръдка, зачатие, бременност, раждане. При тях преживяването на блаженството и огнението е най-висш израз на целомъдрието и няма нищо общо с пошлата еротика. Такива картини са спасили много души из целия космос.

Говорехме за изненадите в космоса, но една от най-неочакваните е, че вселената на чешкия художник Алфонс Муха е една от най-любимите на безброй цивилизации. Те имат картините му постоянно около себе си, общуват реално с гено-богините, гено-ангелите и гено-човеците, родени от неговите платна и живеещи из галактиките, звездите и световете му - в алфонските райове. Много сноби, псевдохудожници и извратени критици не подозират, че божественият сецесион е на първо място в ясновселената - вселената на Майката Божия, Мировата душа. Ето какво казва за Афонс Муха Ира Антонова:

„Сложете ръка на сърцето си, даже да сте преподавател в Художествената академия, и си признайте – всичко, което виждате тук, ви харесва. И ако някой изрече: „Сладникаво, сантиментално, кичозно!”, ще въздаде дан единствено на снобската поза, от която не може да се изправи.Чехът Алфонс Муха е човекът, способен да зарадва всички хора по света с творбите си. Неговото изкуство е като дете – възхитително, искрено и хармонично, непознаващо грозотата, страданието и злото (ако изключим някои плакати на театрални постановки). Всички работи на Муха се отличават с неповторим стил и ако днешни картини и реклами имат сходство с неговите, то е защото са почерпали идеи от него. Фигурата на грациозната девойка или томната жена, свободно, но неразделимо вписана в орнаментална система от цветя и листа, символи и арабески, става негов отличителен художествен знак. Жената – пленителна, загадъчна, непристъпна, зовяща, покоряваща, съдбовна, миловидна, невинна, заплашително красива – това е светът на творчеството му. Картинното обрамчване напомня на византийската църковна живопис или на арабски разпис. За разлика от тревожния дух, обладаващ творчеството на познатите му Климт, Врубел и Бакст, принадлежащи към същото течение "Ар Нуво", картините на Муха дишат спокойствие и нега. Стилът Модерн в неговата интерпретация е стилизацията на жени и цветя, вплетени в изконна природна връзка. Откритата чувственост в платната му, днес вълнува също както в дните на тяхното създаване, независимо че всяка епоха създава свой еротически идеал. Неговият сякаш успява да обгърне Вечността. Любовта, с която правиш нещо, винаги търси съгласието на всички времена. Многостранността на таланта на Муха се усеща не само в различните адреси на творчеството му – картини за светски салони, графики, реклами, театрални плакати, църковна живопис в Прага, направата на първите чешки банкноти и прочее. Творецът умее да види всяка незначителна, даже груба вещ като вдъхновяващ модел и тя се превръща в красиво изваяние. Това е рядък талант, дори сред художниците, защото да виждаш красота във всичко е особен дар. Немалко украшения по картините на Муха и ескизи за бъдещи работи са създадени от вярната му съпруга Мария Хитилова – чешка красавица със светла славянска хубост, много по-млада от него, постоянен модел, муза и майка на трите им също така красиви деца. Вероятно хармонията между двамата съпрузи, неразделни докрай, полага светъл отпечатък върху цялото творчество на художника.”

Както стана дума, Птиците от Ятото летят и из геновселените на божествените художници. Това са цели космоси, слънца, планети, междузвездни пространства и райски оазиси, населени с точни въплъщения на образите от картините им, но обемно, многоизмерно, сияйно – те са се превърнали в ЖИВИ АНГЕЛИ И ХОРА. Често обитателите им отиват и във вселените на сродни художници, за да се запознаят с хората там. Живеят вечно!

Майстори на романтизма и сецесиона като Уилям Блейк, Алфонс Муха и Суламит Вюлфинг създават образи, способни да извличат същности от Абслюта, да подпалват монади, да активират чакри, да предизвикват изцеления, възнесения и възкресения; дори да измолват от Отца подаряването на монада на същности без монада. Но на Суламит и остава само едно прераждане, за да обясни защо всичките й ангели, деца, бременни и кърмещи са тревожни, не се усмихват. Защото са попаднали на земята? – Не само да обясни, но и да ги усмихне...

Тия имена на някои божествени живописци са само една нищожна част от отците на мироздания и вселени от типа на Най-Вътрешното Небе или по пътя към него, които се посещават горе от възлизащите в Школата и Летящите. Те са населени с гено-богини и гено-богове, гено-ангели и гено-човеци – цели живи небесни човечества, родени от платната и изваянията на гениите и възвърнали горе първозданната си голота и невинност. Както художниците с монада, така и моделите им, произведенията им всъщност са като всички човеци, родени от Бога: въплъщения в човешка форма на самия Него. Бог в Множеството не са някакви отделни същества, а е сам Той. Тези, които се приемат, обичат се и се възхищават на другите Му човешки въплъщения, са именно сам Той и родените от Него!

Изображенията на Бога и Мировата душа в безбройните им човешки форми виждаме в картините на гениите – най-вече там, където са ги рисували без опаковките им, без интериора и екстериора на Сатаната: ръкотворните неща. Само в изкуството и музиката има засега ръкотворни шедьоври, но в Новото Небе се рисува и свири и без нужда от ръкотворни инструменти. Ако в Свещените писания има заповед да не създава човек изображения, то не е защото няма право на изкуство, а за да не им се кланя лицемерно. Молитвите и проповедите, лекциите и книгите, всички самочувствия, самомнения, слави и ритуали, кланянето на една икона без да си разпознал Словото Божие и родените от Бога, без да си поел издръжката поне  на една самотна майка – всичко това са директни кладенци към ада, "псуване" на Бога!

Всички изображения на божествени тела и лица произтичат дирекнто от сърцето на Отца и сърцата на творците, създадени от Него, и мигновено се превръщат в живи човешки същества във вселените на съответните творци. Да не приемем едно от въплъщенията на Бога в множествената Му човешка екзистенция, значи да Го анатемосваме външно или вътрешно, а от това следват и здравето и видът ни и цялата ни съдба въобще. Абослютната красота и прелест на голото женско и мъжко тяло на Бога в живота и изкуството са най-върховният обект на естетиката в цялото Божествено Битие. Ако някой се смути от такова тяло или не хареса божествено лице на улицата или в някоя картина, това означава, че има порочно съзнаниие и на практика хули Бога. И адът създава реални и изобразителни форми на голото тяло, там наистина сатани и луцифери работят за развращаване на човечеството, но усетът кое е от тях и кое от божествените творци е разделителен белег за произхода на перципиентите, възприемащите. Съществата с искра от Бога разпознават и изтъкват БОЖЕСТВЕНОТО, останалите не го разпознават и харесват или го осъждат. А когато го осъждат, отново се поставя въпросът за това, от кого са родени.

Да се потопим сега още веднъж в безкрайната мъдрост на Словото:

БЕИНСА ДУНО: "Какво ще стане, ако всички обичате или ако всички давате? – Ще се отблъснете. Да обичаш е едно нещо, да те обичат е друго нещо - това са две съвършено различни състояния на душата, които произтичат от два различни процеса в Битието. Да обичаш, това е процес на Любовта, при който развиваш силата си; да те обичат, това е процес на Мъдростта, при който развиваш знанието си. Има ли някакво противоречие в това? Значи, когато Бог работи върху душата ви с Любовта си, вие искате да обичате; когато Бог работи върху душата ви със своята Мъдрост, вие искате да бъдете обичани. За да бъдете обичани, вие трябва да създадете условия. Без тези условия, никой не може да ви обича. Например, в тъмна стая, при затворени кепенци на прозорците, вие искате външната светлина да проникне в очите ви, да ви зарадва... Възможно ли е при тези условия светлината да проникне в очите ви? - Вие трябва да отворите кепенците на прозорците, после и самите прозорци. Само тогава светлината ще проникне в стаята, ще влезе в очите ви и ще ви обикне. При това положение, и вие ще се радвате на светлината. И тъй, да обичаш, това значи да се свържеш с първия принцип – с Божията Любов. Да те обичат, значи да се свържеш с втория принцип – с Божията Мъдрост. И наистина, след като човек обича ден, два, три, месеци, година, две и повече, той дохожда най-после в пасивно състояние и пожелава да бъде обичан. По този начин става смяна в процесите, при които колелото на живота се е завъртяло в обратна посока. При тази смяна на процесите става смяна и в ролята на човешките тела: в първо време деятелността е била съсредоточена в астралното тяло на човека или в неговия сърдечен свят; после, при смяна на процесите, деятелността е преминала в менталното тяло на човека, т.е. в неговия умствен свят. Ако и в този свят деятелността се прекрати, човек слиза да работи на физическия свят. Следователно, когато деятелността на човека на физическия свят се прекрати, тя минава в менталния свят. Когато и в менталния свят се прекрати, тя минава в астралния свят. После пак започва отново. Това показва, че в целокупния живот на човека става постоянно кръгообразно движение. Това показва, че човек не може завинаги да остане на една и съща точка в своя живот. Това значи да бъде във вечен застой, а то е невъзможно. Човек не може постоянно да обича, нито постоянно да бъде обичан. Ако тези процеси в него са продължителни, той ще изпадне в индиферентност.  Ще ви дам сега две правила, които всякога трябва да имате предвид: Ако искаш да обичаш, не трябва да се страхуваш. Ако искаш да те обичат, не трябва да се съмняваш. (24 май 1922, "Противоречия в живота").

 

 

14.11.2017 г. 15,11 ч.

 

3:50

14.11.2017 г. Лекцията от днес:

ГРЕХЪТ НА "САМОДОСТАТЪЧНОСТТА",

ГРЕХЪТ НА "ВЗАИМОДОСТАТЪЧНОСТТА"

И ГРЕХЪТ НА ВЗАИМОНЕДОСТАТЪЧНОСТТА.

Тъй като за писане и напразно говорене отдавна има контрибуции, тук ще бъдат зададени само три въпроса: 1.Защо претенциите за самодостатъчност на всеки, който не е Абсолютният Дух, са грях, гордост, невежество, лъжа или самолъжа? Има ли изключения - и как изглеждат съществата, които са тия изключения? 2.Защо представата за взаимдостатъчност, която не е на всички полета и не е дадена лично от Бога е грях и какви са последствията от това?

3.Защо взаимоНЕдостатъчността е грях и престъпление и има ли начини той да се изкупва?

КОЙТО ИМА ИМПУЛС ДА ОТГОВОРИ, НЕКА Е НА ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ – коментарите тук обикновено се изтриват, ЗА ТОВА ПЕРИОДИЧНО СЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА.

След ДЕЙСТВИЕТО днес, което бе последвано от Лекция, се проведе и Беседа. Лекция без предшестващо Действие и упражнения след лекцията не е от Бога.

Ето един от въпросите, който зададе един присъстващ:

- Защо в някои случаи астралното тяло действа нормално, а в други го няма?

Запитаният затвори за миг очи, после погледна запитвача знаещо и игриво – и отговори:

- Астралното тяло е едно от телата на Бога. Когато Бог прецени, че енергията Му ще бъде разпиляна по интереси и влечения от небожествен характер, Той дръпва астралното Си тяло от такава ситуация, прибира го - и на това място го капсулира. То може да бъде изкарано и задействано в пълен обем само при Харесване, Сливане и Приставане. Приставането изисква период на Годеничество С ОТКЪСВАНЕ ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ЗА ПОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ. Значи, Харесването е ПЪРВИЯТ контакт с Бога – с името и същността на Бога като ХАРЕ, т.е – Енергия.

И наистина, при проверка за значението на думата или името ХАРЕ (индоевропейски корен), дойде пълно потвърждение на горните думи:

„Харе“, „Кришна“ и „Рама“ са имената на Бога, според теологията на Гаудия-вайшнавизма. Кришна и Рама се отнасят до самия Бог и означават „Този, Който е Всепривличащ“, „Източникът на Цялото Удоволствие“, докато Хара се отнася до "ЕНЕРГИЯТА на Бога”. Думата „Хара“ е обръщение към Енергията на Бога, а думите „Кришна“ и „Рама“ са обръщения към самия Бог.

А защо Кришна е Сливане, а Рама – Приставане, това може да бъде обект на друга беседа.

 

 

 

14.11.2017 г. 15,46 ч.

 https://www.facebook.com/jonnajinton/videos/1629063570448931/?t=53

 Това е нещо уникално! По същия начин "Пастирят" зове "овцете" Си по име и те Му отговарят. По същия начин реагират и сродните ни души, а който се отзовава на ДРУГИ гласове, той харесва ДРУГИ същества и овчари. И ТОВА е добро - всеки трябва да провери своите импулси, понятия, съображения, вкусове и теории.

 

 

15.11.2017 г. 09,13 ч.

 

БЕИНСА ДУНО: Смехът е един контраст. То е едно чувство за успокоение. Смехът действа лечебно на човека. Сега, когато човек изгуби това, хубавото чувство – да бъде весел, - той става начумерен. От начумереното всякога болест излиза. Привеждал съм и друг път: в Америка има лекари, които лекуват със смях. Знаеш какво е: идеш при лекаря, заболял те коремът, казваш: „Господин докторе, боли ме коремът.“ - Той се смее насреща ти... Казваш: „Какво се смееш, аз умирам!“ Той се смее: „Кис-кис!“ – „Ти се подиграваш с мен!“ Той пак се смее: „Кис-кис!“ 5–10 минути се смее – и ти започваш да се смееш, забравиш, че те боли коремът. Та, всеки от вас може да стане доктор. Дòйде някоя сестра при вас, заболял я коремът – ще се смееш... (5.ХI.1941, "Да ценим живота")

Има и уникални документални клипове в интернет с Божи хора, които разсмиват околните в метрото:

https://www.youtube.com/watch?v=YdQnuqFlD7U –

това е едно от най-ранните, класика в „жанра”...

https://www.youtube.com/watch?v=kHnRIAVXTMQ  https://www.youtube.com/watch?v=Eb3mCtFE7ak  https://www.youtube.com/watch?v=qphhyx8_vkk

Гениална повест в това отношение е „Скоморохът Памфалон” от Николай Лесков:

http://toyonus.com/01-Bulgarian/10.Audioteka%20i%20biblioteka%22Prekrasni%20chudaci%22_%cc%d03/ABP4.02-Nikolay%20Leskov%20-%20Skomoroha%20Pamfalon.mp3

 

А един от най-хубавите филми с Робин Уилямс е „Пач Адамс”.

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.