Книга 8

27.03.122(1986)г.
София-Изгрев

ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ!
 (Датата съдържа 7, а това, както и друг път или на VІІ вибрация, по правило е свързано със строги осияния, които
Елма нарича "назидания" - б.п.)

Ако трябва да говоря, пак ще гълча. Започвам пак с поучения - много още са ви нужни.
Аз, като кажа нещо, то се изпълнява - т.е. не самó, но Божественият ученик се стреми да го изпълнява. Хайде, от Мене да мине... Няма да ви натяквам. Само ще ви запитам: първо - кой не си изпра веднага компресите? Вие знаете ли колко микроби остават живи и пълнят въздуха със страшни вибрации? Второ - кому казах да не домакинства сутрин? И, трето, любовта била "да се сетиш", а да продължите компресите, и на ум не ви идва. После, нещо говорехме за положението на косата... На последно място ли e пък законът, че първо се купува пшеница, а само когато няма - тогава хляб? Печеният хляб е някакво последно средство, а вие все по последните средства ли ще бъдете? И купешкото, груханото жито става. Ако не сурово, варено е от 50 до 80 пъти по-живо от печения хляб. Никога ли не сте се сещали за това? Пък и не излиза никак скъпо.
Имам още бележки, ама нейсе. Да остане малко и за вашия мозък, инак хептен ще закърнее…
 Тази сутрин да излизаме ли?
- Когато кажа, тогава. Ако спадне температурата, може: при такова кашляне и температура не може. Ако единият от двамата не кашля и няма температура - нека излиза. Никого не съм вързал.
Груханото жито не се чисти, а другото не препоръчвам да се чисти когато сте болни, понеже му предавате недъзите си. Досега - да пеете и да сте напълно здрави, ако спазвахте всичко това! И не е нужно да се тъпчете с много пшеница. До 300 грама на ден на човек е преизобилно. Освен това, то се яде топло - изстинало нищо не струва. Толкоз засега.
Когато сте болни - никакви баници, никакви сладкиши, никакви животински продукти - кисело мляко даже. А после ми ревете... Не разбрахте ли, че приведох в действие последната офанзива - да отнеса в пустото пространство всички ония, които още живеят за угода на плътта? А плътта обича да си услажда с приготвени работи, минали преработка. Яжте жито и пресни плодове и зеленчуци, пейте, посрещайте изгрева, пийте гореща вода, но чиста. Словото турете на първо място в живота си. Обичайте се, не се делете. Аз имам право да ви ги посочвам (Тук не е много ясно какво няма право да ни посочва. Вероятно хората, с които да не се делим, понеже това е наш изпит за разпознаване. За съжаление, ние обикновено се разделяме с хората, определени ни от Бога, а не се разделяме с останалите... - б.п.)
Пък ходете, най-после, по-нависоко по Рила - над 2000 метра! Инак много микроби и духове са неунищожими с нищо - и да се спукате от молитви, горещи води и суровоядство... Ама откога съм ви го казал!
Пеене, пеене, пеене! Музика ви трябва също. Това прави невъзможно съществуването на повечето неразположения.
И на Х. казвам: ако иска да е здрава напълно, свирене трябва, инструмент. Пеенето за нея не е достатъчно. Понеже мюонното тяло се организира чрез инструмент, при положение, че гласовият апарат не предава пълната вибрация на Духа.
Питате: "Ама кое по-напред?"… - Ученикът се справя - това зная Аз! Като тури Божественото на първо място, той служи по-добре и на близките си. Не съм казал, че само с мед и зехтин можете да се излекувате напълно от болестите. Такова нещо не съм казал.
Първо, лекува изпълнението на волята Божия; Словото - на второ място. Трета е изворната любов - да раздаваш, без да му мислиш много. На четвърто място е пеенето, музиката. На пето чак идат природните методи - от тях изгревите на слънцето са най-важни, паралелно с изкачване нависоко, над 2000 метра - поне два пъти в месеца.
На какво разчитате вие, мишки такива? Като ви гледам, мишки ми се виждате... Повърти глава, стръкне се за минутка навънка - и пак тича в дупката. Ще бъдете здрави на кукуво лято по този начин. То се иска километри, па денонощия навън, ей! То се иска слънцето да ви вижда кожата, вятърът да ви милва на голо, от извори да пиете, какво си мислите? А то, като тури пердето - и си мисли, че е ученик… Все едно да отблъснеш ръката на баща си, когато ти дава хляб - това значи да пресечеш слънчев лъч! Ако знаехте тия квадрати, между които живеете, какви бацили и вампири въдят, щяхте да бягате като от чума. Аз да съм, този апартамент веднага го сменям за дом всред природата. Ама на думи сме ученици. По лесното си караме. Парното има смъртоносно влияние! Ако знаете колко деца и младежи е избило до сега, ще се потресете! Направо говоря, без заобикалки. Парното се прави с добра цел, но сегашните хора още нямат опит, приспособяват се към парното само физически. А психическите ленивци, които са тръгнали към разпад, искат да привикнат и свежото поколение, ама ще плащате за всичко, ще плащате, така да го знаете! Не сте знаели до сега… Но някои специалисти знаят, а си мълчат, понеже на държавата ú излиза по-евтино така, а има начини съвсем прости и не са никак скъпи, ама се иска друг строй, други ръководители - човечни и кадърни. Те тия, дето ви наблъскаха по блоковете, трябва да прекарат и прекарват затворени в мъртви скали със столетия - да видят какво е! Аз така ги затварям - притеснявал си - ще те притеснят. А така много лесно: робът под ръка - бърже да стига до предприятието... Кочини са това, казарми, нищо повече! Това не го наричам нито култура, нито цивилизация; но който трябва да плаща, плаща си го с лихвите. Тия, дето са им ръкопляскали и са ги слушали, после знаете ли на какво приличат? Ама хайде да не говориме. Ей такъв съм на, не мога да скривам истината. Пък кой както иска.
И още нещо: дремете не от преумора, а от липса на енергия. Откъде ще вземете енергия, освен от тия живи извори, за които ви говоря вече близо 100 години напоследък? Пък поучете се малко: стига с миши работи - покаже си носа от дупката, и при най-малкия шум - шмуг обратно вътре...
Дайте да се разберем най-после, дайте да си подадем ръцете! Аз съм насреща, слънцето е насреща, животът е насреща - само се отпуснете и почнете да потропвате. Хорото е голямо, широко е! Няма място за скърби и притеснения - тропа се вече навсякъде. Ручеи пеят! Пролетта дойде! Принудени сте да излезете оттук, понеже настават наводнения, пролетни наводнения. Този ден Аз ви поздравявам с най-ведър лъх от небето и ви казвам: "Добро утро! Добро утро!"


СЪДЪРЖАНИЕ
/