Книга 39

 

14.І.150(2014)

СИГНАЛНИ СЪНИЩА

 

Голямата вкусотия "сладък салам"...

 

Бързам да разкажа за съня си тази нощ, който беше много жив, образен и пълен с дълбок смисъл и големи перспективи - нещо като внушение отгоре и прогноза. От архетипните сънища, които никога не се забравят. Имаше много подробности и беше продължителен, но аз запомних само основното.

Главни действащи лица в него бяхте ти (В.), Д. и А.Б. - брата на Н..

 

Ти беше в колата си, а аз получих за теб и за вас от-кровение за някакво изобретение, в което се въртеше нещо като рулон и на него се самозаписваше някаква информация. Той може да работи само в твоя автомобил. Не разбрах какво е и за какво е, но от него зависеше много. Щяха да се разрешат куп проблеми - не само наши, но и на много хора в света. Съгласно символогията, въртящ се цилиндър е архетип на основни космични явления и на пътуването в космоса от Посветените.

После тази машина изчезна и се превърна в програма, където невидима ръка пишеше текстове в нещо като холорамки - една след друга, пак навиващи се на руло, но не на екран, а светящо във въздуха. До тебе беше Д. е помагаше с великолепния си ум. Рулонът, свитъкът, също е мощен архетип и проектира двуизмерно силата и познанията на галактиките.

Какво беше всичко това и какво символизира по-подробно, тук не записвам, но беше много важно. Не винаги трябва да се оповестяват Ключовете, с които се работи.

 

Това, което запомних конкретно и има връзка с първото (не знам каква), е едно от най-великите изобретения на света, което направи в съня ми А. Виж, пак се явява цилиндричната форма или неин вариант. В прави, извити и спирални цилиндри се пътува из цялото Битие. Вътре душите са светящи звездички и сферички. По този модел А. създаде най-вкусния и най-лечебния сладък салам в историята на човечество, невиждан досега от никого! Пред очите ни построи цех за производство на стотици видове от него с различен вкус и предназначение. Всички сме яли от него, мисля че така се нарича онзи лаком сладкиш, които има форма на салам, отвън е с пудра-захар, а при разрязване вътре има и орехи. Онзи длъгнест кекс от тесто и какао с бели включения, който режем на търкалета и го излапваме за нула време. Погледнах в интернет - това наистина е "сладък салам", даже има един сайт с 1001 рецепти за него... 

Само че при Асен това бяха 7 основни вида, всеки с по 24 подвида, а всеки от подвидовете - с по 60 подподвида... Въплъ-щаваше принципите на дните от седмицата по Учителя и на часовата и минутната астрология, а също и на главния 60-годишен Слънчево-Лунен цикъл в старобългарския календар, минал после и в китайците. Затова този сладкиш от съня ми имаше грамадна космическа, вкусова, подмладяваща, ощастли-вяваща и лечебна сила. Не само цветовете отговаряха на тия на дните, но донякъде и формата надлъжно и напречно, макар и общо като салам или суджук. За съдържанието - да не говорим, то е основното. Първо, сладостта иде от различните видове гроздов сок и мед, може и с небет-шекер, кафява захар (за сряда), салвия и т.н., също подбрани по планетния принцип. Не е прекалено сладък като турските баклави и балсуджуци, не става байгън, но все пак е достатъчно сладък. За разлика от класическия сладък салам, в Асеновия имаше зелени плодове и ядки за понеделник (киви, шам-фъстък, зелено орехче), червени за вторник (глог, ягоди, фъстъци, шипки и в въобще с повече желязо), жълти до обед и кафяви следобед за сряда - там са лимонът, крушите, бананът, мушмулата, орехите и т.н; синкави и светлозелени за четвъртък, със съставки от много видове сливи и тиквени кремове; розови и пъстри за петък (плодове от сем."розови", напр. ябълките), там се падаше заради бъбрековидната си форма и кашуто; виолетови, тъмносини, черни и бели - за събота (от боровинки, сушени сини сливи, бели и черни череши, кокос и пр.); оранжеви -  за неделя (там бяха сладките цитрусови, райската ябълка, натуралните и сушените кайсии, лешниците, бадемите и кайсиевите ядки, пак тиква и въобще каротиновите (може и моркови). 

Тук не ми е целта, нито е възможно да изброя и подредя повече, ние отдавна мислим за такава таблица. Важен е прин-ципът от съня ми. Брашната също бяха от различни зърна с включения на от цели зърна и видове булгур, като половината или 3/4 от всяко брашно е от 7 различни вида лимец, а другата част - от зърнени култури със съответния цвят и химичен състав и форма за всеки ден от седмицата. Съобразени  натурални витамини, микроелементи и пр., по същия принцип. Всеки вид и подвид сладкиш лекува болести на съответните органи и системи, особено ако се яде в трите добри астрологически часа, в някои случаи и със строго определен брой дъвчения... Видовете дават и съответни психически преживявания, без да са наркотици. Цялата наука беше в този фантастичен сладък салам... Де да знам, може и балсуджуци такива да произведем от различни видове локум...

 

Та може този сладък архетип наистина да е образ и прогноза за бъдещите ни пътувания по извитите коридори на вселената. Те са не само спирали с различни ритмики, равно-делности и неравноделности, но и вървят и по приумиците на ясновселената - симетрични и асиметрични плетеници от ко-ридори. Както знаем, Мировата Душа сънува графични уравнения и неравенства поради милост към съществата, опитвайки се да определя Отца с всичката мощ на любовта си и математическия си ум. Той постоянно й се изплъзва, понеже обича свободата и хаоса, но периодично й се "дава" - отпуска беса си за неопределеност и гнева си, когато се опитват да Го определят и задължат, и й доставя удоволствие да го опредѐля, да търси яснота и сигурност. Днешните фрактали дават бледа представа какви светове плуват тържествено из ясновселената, докато пътешествениците летят шеметно в тръбовидните й коридори. Има начини за забавяне на времето или излизане в безвремието, когато харесат някой свят - тогава излизат от тръбите. 

 Докато Мировата Душа прави компромиси да търпи не-известността и хаоса Му, Бог Отец прави компромиси да бъде отчасти определян. И двата процеса са болезнени за всеки от тях, защото излизат от естеството си, но се явяват ядрените сили на Бога, Който е нещо повече от Бог-Отец. Това е Целият, Всичкият, Пълният, Всеобемащият Бог, Когото навсякъде наричат "Хол", а ние го знаем от Словото като "Благия Дух". И тъй като сладостта на Битието е израз на безсмъртието като конденз на Благостта, именно тя е онази ядрена и субядрена Сила, която тушира болката от компромисите и води до най-"сладкото" в сакралните преживявания. То е женският смисъл и източник на живот, "естрогенът" на Битието, необходимостта от влюбване, обожание, благоговение, нежност, вярност, близост и избор. То е едно божествено Битие, ограничено от определеността, за да има живот и в материята. Именно ясновселената създава тия хармонични плетеници и орнаменти от уравнения, Тот внася елемента на неравенството, за да противопостави на сладостта мъжкия импулс - "силното". Фактически, тези "коридори" в Битието, които се очертават при архетипните визии и пътуванията на Посветените из Вселената, се проектират във всички тръбовидни съдове и органи на природата. Има ги в целия органичен свят, но в този си вид отвътре те са именно женският елемент - системи на ясновселената. Видението за "сладкия салам" е само едно подсещане за пътуването на кръвните телца и кръвта в кръвоносната система, които са въплъщение на "бащите". Това са светящите микроскопични проекции на Отца и Отците в мъжките носители на живота, които се стремят страстно към Целта на Живота - Сътворението. В това шеметно пътуване във флуида на Любовта тия милиарди звездички и сферички с опа-шчици, които са всъщност въплътени монадите, изпитват невъобразима наслада, когато ги пускат в Коридорите на Би-тието. Иначе е невъзможно: влизането в коридор създава триене на полетата, потенциална разлика, следователно - движение, насоченост, ток. От тази ограниченост и това "триене" идват не само оргàнните наслади и прочутото огнение, но и екстазите на Посветените, когато влизат в Големите Коридори на Битието. Един от тях е тунелът, по който възлизаме нагоре към Родината, когато напуснем физическото си тяло.

От тук се убедихме, че сънуваният сладкиш има едно-временно мъжка и женска форма и субстанция - респективно отвън и отвътре. Така е навсякъде в микросвета и макросвета - вълново-корпускулният принцип. Белите включения в "сладкия салам" са корпускулите на "силното"; субстанцията около тях са вълните на "сладкото". Сладкото е невъзможно без избор, определеност, отдаденост и преданост; а без "силното" не може да стане Сътворение - зачеване на същества с монада и особено на мъжки същности.

Кой знае защо, Асен патентова и въведе изобретението си в Белгия. Ето, тука се вижда на какви чудеса е способен този небесен народ, когато някой има оригинална идея. Пак Женският принцип! Може би този приятел ще внедри вкусотията там и буквално - именно там ще има най-голям успех... А може и това да е само символ, че нещото е възможно само в Бялото Братство...

Засега оставяме настрана дълбоката връзка между Бе-лгия, България, бялото, благостта и Благия Дух... Етимоло-гически, в алтайските езици, "belge" означава скут или "лоно", а това отново ни води към Мировата Жена, Коридорите, Въ-трешността, Очакването, Приемането, Утробата. Обаче, както бе изтъкнато от символа в съня, съществуват обединени женски и мъжки архетипи: българският корен bulge в някои езици има мъжко значение: изпъкналост, издатина, надмощие, издуване, набъбване, напред, стърча. Тази амбивалентност бе проектирана в съня ми в началото пак като цилиндър - онзи информационен валяк; и после в рулото на свитъка. Значи - пак мъжко-женският архетип. По всичко личи, че искат да ни кажат нещо много важно. В най-езотеричен смисъл, това е андрогинията на съвършения човек, ако я вземем в божественото й значение. Това е бъдещият универсален и самодостатъчен човек, каквито са истинските светии и Учителите.

            Та като български гений, приятелят от съня ми бе в Белгия на почит и стана техен национален герой, понеже Белгия реализира с този сладък "салам" незабавно с небивало ниво на здраве, щастие и подмладяване - и се почна износ в цял свят...

       Последното, което видях в съня си, бяха печалбите на Асен - цели редици от големи и чисто нови сребърни монети, сложени в ония разпределителни кутийки, които ползват шофьорите и касиерките. Тия пари не бяха за лошо, както е обикновено в сънищата. С тях той подсигури не само нас, "вътрешните" - в името на Живота, Словото и Делото, - но и милиони бременни, кърмещи, деца, нови творци и пр. по цял свят и пр. Само така ще се реализира на практика надписът на американските пари "В Бога ние вярваме". А молитвата върху старите български монети "Боже, пази България", ще се осъществи, само ако помогнем на "Асен" да изпълни мисията си. Ако е вярно значението на името му "Благороден вълк", отново отиваме към една много дълбока символика и мисия. Други казват, че идва от "Вълчица", а това е още по-специална космическа същност.  Ако е вярна етимологията му като "пъргав" - елате да ви заведа в Стара Загора, за да се уверите с очите си дали е така или не - да видите "чудо"... Пак от тюркски, изкарват и значение "хубав" за името "Асен" - ами хубав човек е нашият приятел! Като е бил дете, хората са ходели назад, като го видят... В Китай това име е една разновидност на чая, но и феята, която води колесницата на Бога на Гръмотевиците (демек, пак преродения гениален сърбин...). А името го има и в Ригведата отпреди 12 хиляди години! Намират го и сред основателите на легендарният български град Балх. Дават му и архетипи като дърво, камък, куче, конник; а индианците имат такова име със значение, че те са първите хора на Земята... Някои пък казват, че "Асен" идва от "Хасан" - ами и това значи "хубав", "красив"!.. Други го виждат в дървото ясен или думата "ясен" (като "ясен ден"); а ние - в  ясновселената... Математическият ум и сръчността на А. го доказват неоспоримо. Още повече, че в зороастризма то произлиза от "обожавам", "почитам", "боготворя" - пак дос-тойнства на ясновселената. Но и от тотвселената, понеже в Зенд Авеста тази дума трепти и с вибрациите на "искра Божия", наречена там още "благодатна и безсмъртна". Е, тогава на черната ложа й е изпята песента... Не й остава нищо друго, освен да си дигне партакешите и да си отиде от нашата Земя по живо, по здраво. Благодарение на Асен Великолепни...

СЪДЪРЖАНИЕ
/