Книга 44

 

 

       1809 04.09.2015 00:08 до С.Р. Защо Посветените гледат филми. Ако Бог гледа актьорите дори и в сапунка през очите на Свои хора, с това ускорява еволюцията на артистите значително. Същото важи и за аудио-дубльорите им в превода. Когато познаваме лично някои от тях (Бог ни среща с когото трябва), ускорението е още по-голямо.

 

 

Ще разкажа за Николай Бинев и Домна Ганева, с които се познавах. Николай беше и много добър астролог. Подарих на Домна саксия с цвете, в което имаше специален ангел. Той щеше да помогне на сина им Боян да оздравее, ако бяха приели една позната да му свири на цигулка особени песни. Николай получи извънредна премия на небето за ролята му Салиери в пиесата на Питър Шафър "Амадеус". Това бе рядък пример как актьор с душа и свръхталант може с отрицателна роля да спаси душата на самия Салиери.

 

Така че, освен свързването със стотиците хиляди фенове на който и да е сериал и ускоряването на еволюцията им, малката бурмичка на Бога може да скрепи връзката с Него и на актьори, режисьори, сценаристи, художници и пр. В отделни случаи можем да внушим на някои актьори, че са жертва на манипулациите на "братовчедите", една от които (най-силната, особено в Америка) е да избират за лош герой актьор с благородно лице, а за добър - с порочно. Има специални формули при гледането на такива филми, които достигат до подобни актьори и те скоро напускат сериала, дори и плащайки неустойка, и се налага да се търсят други. Черните адепти много "успешно" правят тия замени, за да внушат на младия зрител и не само на него, че порочното лице може да е положителен герой - и обратно. Така младежта избира и в живота си партньри от по-ниска или тъмна еволюция, а пренебрегва хората с душа. Този трик има известна полза за актьора с порочно лице и сърце, понеже го облагородява с добрата роля; но проваля актьорите с душа и благородно лице, съгласили се да играят отрицателни роли. Да, това е предизвикателство - добрият актьор може да се превъплъщава в какво ли не, обаче това си има граници. Разбира се, типажи като Квазимодо външно са безобразни, но вътрешно и като поведение - прекрасни, обаче черните спекулират с това за свои цели. При всички случаи предишни (от минали прераждания) писатели, художници, режисьори, драматурзи и пр., когато станат Ученици и Адепти, имат за задача да следят цялата литература и култура,  всички пиеси и филми, изложбите, концертите и т.н., особено на така наречената  масова "култура", за да внасят в тях божествени внушения и корекции. Както знаем, Учителят е работил 40 години, за да трансформира песенния фолклор на българите от адски в божествен.  Христос е бил и все още живее предимно в кръчмите и по площадите, в домовете на порока и по бойните полета, на арените на престъпността. Префинените духовни чистофайници, светците и брамините, самомнителните горделивци Го интересуват най-малко.

 


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.