Книга 43

 

 

1566 31.07.2014 С благодарност, защото имам Любов в сърцето си! Отговор от П.Л.: С надежда и с благодарност, защото имам Любов в сърцето си! Друго не е важно. Никой все още не е тръгнал да се самоубива, макар да имам от време на време и такива мисли. Но тогава Учителят ми помага! Благодаря!!! Сега остава да се съсредоточа в търсенето и намирането на себе си и на мисията си. Това е първостепенно - т.е. да продължавам.

            Писмото дойде, въпреки гръмотевиците... Дъждът е прекрасен!

 

1567  01.08.2014 Какво означава Беинса Дуно 01:30, от В.Ш.: Четох книгата на Борислав, харесаха ми твоите коментари. Не знам дали ти писах, но преди 2 години сънувах Учителя и Го попитах какво означава Беинса Дуно. Той ми каза "Ангел пазител на Завета Господен".

   Преди време направихме превод на японски: http://bratstvoto.net/index_jp.html . Ако имаш приятели японци, можеш да им го изпратиш.

 

1568  01.08.2014 Чудесата, които стават със смирените 10:56 до В.Ш.: Здравей Приятел, зарадва ми душата! Понякога си мисля за теб. Много интересен е сънят ти с Учителя и тълкуването, което е дал. Със сигурност е автентичен, понеже по същия начин завършва и "Възвание към народа Ми" - "Аз съм елохим, ангел на завета Господен".

            Изпращам ти две от последните неща, които дойдоха. Първото е посветено на Америка. Съществената част за нея започва от стр. 4. А в писмото до Г., който също е там (нарочно сменям инициалите на имената) се разкрива едно от преражданията му. Тия писания вече не са и не ги наричам "оси-яния", защото сега стратегията на Небето е друга. Просто споделям преживявания, впечатления и мисли. Но има шанс понякога да тече и нещо от Високото.  

            Имам чудесни приятели в Щатите. Случват се трогателни неща. Една нощ няколко американци ми говориха един след друг по телефона, вдъхновени от онова филмче за пане-вритмията, в което играем с Мария като млади - даже плачеха по телефона. Нали знаеш, това не са някакви лични "самохвалби" – само Божественото е причина за всичко хубаво, което вършим, ние сме нищо. Искам да ти кажа за случай с една американка, когато беше тука при една приятелка. Бяхме трима, когато дойде уверение отгоре, че днес можем да си пожелаем всичко, което поискаме. В двете приятелки имаше детско смирение и вяра и затова в такива случаи подобни неща стават, не беше за пръв път. Всеки си затвори очите и си пожела от Бога нещо. След минута звъни по телефона най-добрата приятелка на У. от Америка и У. й казва поривисто: "Пожелай си веднага нещо, Бог днеска дава!" Не пита може ли, но понеже вярата й е голяма, даде се и за приятелката й. След 10 минути тя се обажда пак от Америка, плаче и разказва: "Аз си пожелах парички. Нека Бог ме извини, знам че трябваше да е нещо духовно, но  сме закъсали вкъщи жестоко. Като ти затворих телефона и се помолих, след пет минути влиза мъжа ми и ми струпва десетки хиляди долари на масата на пачки. Току-що срещнал един свой длъжник, който се бил заклел никога да не му връща тия големи пари. Но този път отишъл до колата си, взел тия пари и му ги дал. Веднага след това възкликнал: "Ама какъв съм идиот, кой ме би по главата да ти ги върна?" – „Късно е чадо...”

 

1569  01.08.2014 На колене пред светая-светих на душата му 12:50, до П.Л.:  Да стоиш на колене пред другия - пред светая-светих на душата му - е нещо велико, то е нещо повече от молитвата.

            Малцина знаят как се превежда истински формулата в окръжностите коло Пентаграма. Това съдържание всъщност е вложил в думите сам Христос още преди 2000 години, а днес го влага и Учителят. "В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа" буквално значи "В изпълнение желанието на Любовта". "Воля" на доста езици значи първо желание, а чак после силов акт. Сърбите казват "Волим те".


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.