Книга 45

 

 

       1838 14.12.2015 Уникалността на картофа, авокадото, смоки-ните и др. 21:40 до А.С. Ето едно последно съобщение, което ми го изпрати ти, но с някои допълнения от мене:

       "Британские ученые назвали самый богатый витаминами про-дукт. И это удивительно! Им оказался картофель, который многие специалисты годы относили к одним из самых вредных продуктов. Масштабные исследования привели к таким выводам: картофель гораздо полезнее капусты, бананов или орехов, которые усиленно пропагандируются поборниками здорового образа жизни. Регулярное употребление картошки (особенно в вареном виде) нормализует множество функций организма. Наиболее полезна картошка «в мундире». Она содержит в 5 раз больше клетчатки, чем банан, огромное количество витамина С и такого важного элемента как селен, которого в картофеле больше, чем в орехах и семечках. В целом, картофель можно охарактеризовать как комплекс витаминов и микроэлементов в наилучшем для человека сочетании. Вот так-то. ТОЛЬКО ЗАПЕКАЙТЕ и ЕШЬТЕ СО ШКУРКОЙ. Можно в мундире."

За българите, които редовно си правят "ангелска супа" и ядат картофи с огромно удоволствие, това отдавна не е тайна. Тази супа, ако не е много солена, предпазва от артрит и какво ли още не. Трябваше един българин да иде чак в Швеция и да си плаща скъпо и прескъпо, за да го лекува една жена с... картофена супа (Димитър Коруджиев, "Домът на Алма"). Още преди 30 години учените откриха, че в картофа има не само захари, но и пълноценни белтъчини. Опитано е от пещерняци да оцелеят много месеци под земята само на картофена диета, за да докажат свръхполезността на това уникално растение. Един Българин казва: "Гореща вода и картошки - това е божествен живот". Едно предупреждение: колкото и да са меки, картофите трябва да се дъвчат дълго. Инак черният дроб не може да ги усвои пълноценно и даже може да се затрудни при наличие на жлъчни камъни и други усложнения. Това ми го каза една лекарка в Пловдив. Друга наскоро, в Асеновград, каза че е задължително да си набавяме по един плод авокадо заради изключителните му свойства. Мазнините в него били чисти, за разлика дори и от най-чистия промишлен зехтин. За наша изненада, то има семка, а не костилка, но ни подвежда големината й. Който знае, семките са под Юпитер, а костилките - под Венера. Също, непременно трябва да ядем и смокини - един от най-универсалните "доктори" и специалисти по подмладяване. Същата лекарка каза, че е "реабилитирано" и кравето масло, стига да е с чист произход. Веганите сигурно ще имат нещо против, но според последните изследвания бил напълно реабилитиран и яйчният жълтък, като фабрика за куп полезни вещества. Тук трябва да сме внимателни и да не приемаме това на доверие или да не прекаляваме, обаче фактът е, че същият Българин е препоръчвал на някои от учениците си да не отказват напълно яйцата. Може би всичко е индивидуално, а ако веганите могат да ни кажат откъде да си набавяме пълния набор от белтъчини и масти, можем да им повярваме. Не бива да забравяме обаче, че за нас, за разлика от индийците например, не са достатъчни и 4 поколения вегетарианство, за да се освободим от някои клетки, които  са на друго мнение. Има и случаи с летален изход за наследствените хора-хищници, ако се опитат да се надскочат за няколко месеца или години в едно прераждане. Сериозно стои и въпросът за желязото при анемията: тъй като интимният живот на мъжа и жената иска гориво, то се набавя почти изключително от холестерина и желязото в животинските продукти. Виждали сме случаи на злокачествена и смъртоносна анемия при вегетарианци, които искат да имат нормален интимен живот. Не случайно светиите и аскетите отказват животинските продукти изцяло, но в противен случай човек трябва да се замисли. Имаме нужда от много сериозна научна информация, за да знаем откъде да се снабдяваме с пълноценни и безвредни белтъчини, мазнини, желязо, калций, витамини В6,  В12,  В15,  и пр.
       От друга страна, българският учен проф. Стефан Консулов, макар и да е бил на косъм от смъртта в затворите при предишния режим, получава разрешение от комунистите и отваря кабинет в ИСУЛ за лекуване на рак чрез растително суровоядство с много успешни резултати на пълно изцеление при хиляди хора.

Между другото, той е създателят и на зъбната паста "Поморин". Малко преди Консулов да си замине от тоя свят е отишъл да го посети в болницата Георги Томалевски, да се сбогува с него за този живот. Консулов, който в началото е бил написал две книги против Учителя и после ги унищожил, сега му казал просълзен: "Дай ми да ти целуна ръката - все едно, че целувам ръката на Учителя!"

ПО-КЪСНО ДОПЪЛНЕНИЕ: Книгите на учени като д-р Дориан Александров, Атерхов, Арнолд Ерет и Столишников могат да бъдат спасителни за много хора.


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.