Книга 45

 

 

     1881 11.12.2016 Героите на Достоевски са живи! 15:37 от Г.П. Благодаря! Много интересно, защото последния път говорих с една болна жена - и докато говореше тя, аз вътрешно се помолих за нея. Получи се прекрасна лекота – мисля, че и тя я усети и си замълча. Беше добре и за мене, и за нея...

 

     Иначе, докато бях в Англия, по едно време прегръщах всички наред; прегърнах и едно момиче и имах точно в този момент видение на слон, целия от звезди... Само мълчaливо се спогледахме, но останах с впечатление, че тя знаеше какво ми предава. Когато впоследствие четях осиянията за Христос, там се казваше, че... 

 

 

     Там имаше и едно момче, което се самонараняваше. В него чух дълбока древна тишина и то чуваше мислите на хората. Като почнах да се моля за него, то се усмихваше.

 

     /А по едно време/ си говорех с Бог като Майка. Питах, „Господи може ли да вървя, без да тъпча цветята?“, а Тя: “Може, като живееш в тях...“ И последният път ми пускаше миризма от рози и трябваше да крия от колегите сисълзите си от умиление...

 

     В Англия ми говореше и Орфей... Похарчих си всички пари за вино и мед и ги подарявах на хората... Бях пиян от радост, без да съм пил алкохол... А после се усетих, че пея като птичка... Върнах се в България заради виното, меда и розите... И после планината ми се отвори, срещнах ви Вас, открих и осиянията. Това са били съкровени мечти на душата ми, които Бог осъществи!

 

     БЕИНСА ДУНО: „Конят - и той се преражда. Да кажем, че на тоя кон му е останало само едно прераждане, за да стане човек. Ако той не използва последното си прераждане /както трябва/, той ще пак стане човек, но в конска форма.” (9 септември 1923, "Двата метода на природата")

 

     1882 11.12.2016 Божие Съкровище 16:03 до Г.П. Ти си едно Божие Съкровище - поет и мистик по душа до измерения, непонятни за хората!

 

     1883 11.12.2016 Ти ли ги прати тогава там? 16:59 от Г.П.  Има още нещо. Когато спахме на Харамията, М. ми даде един камък с кристали, а аз го оставих там на купчината. Дали не трябваше да го взема със себе си? Тогава М. каза някакви формули и аз имах чувството, че умирам. Толкова силна енергия протече! Никога не съм те питал: Ти ли ги прати тогава там? Очаквана ли беше нашата среща?

 

     /Тук се оставя това „Ти” с главна буква не защото е допустимо, а за да се фиксира още един такъв случай. Така пишат и други хора на някого, който е далеч от съвършенството. В плюс, това говори само за тяхното благоговение и почитание към Божественото и присъствито на Бога в човека, независимо колко носителят е достоен на човешкото си ниво/.

 

     1884 112.12.2016 На високите полета 08:13 до Г.П.: Има случаи, когато правим неща на високите полета, които не си спомняме в обикновения си човешки мозък.

     /Другаде се описват и други такива случаи, когато духът на човека върши надчовешки неща нощем във високите полета, за които денем не си спомня/

 

 

     1885 19.12.2016 И най-голямата банкнота 08:31 от Е.Ч. От години, както за всяко друго нещо, имаме удобно измъкване на кой колко да дадем... Реално нямаме нищо наше, но "разпределяме" с убежднието за правилност и вътрешна удовлетвореност... А и най голямата банкнота, като бръкнем в портмонето, ако я пипнем първа, трябва НЕЯ да дадем!  Знам го от Учителя - и въпреки това понякога спя /душевно/. Тогава ми е много тежко.

 

     1886 22.12.2016 С какви души общуваме!16:01 от Д.Ч. Благодаря за споделеното. Файловете с космична информация ЧЕТА. За светлинното тяло СЕГА разбрах. /.../ Състраданието винаги, от дете, ми е било основно чувство - не се е появило отсега. Сънищата ми винаги са били картини, светове, често символични и по някой път директно ясновидски; телепатията се включва, ако отсреща има предавател.

     /Споделя и за здравните си проблеми/

 

     1887 22.12.2016 Сърцето ни е лично Бог в нас в най-кондензирания Си вид 20:00 до Д.Ч. Сериозни неща за обсъждане и търсене на изход! Мнозина имаме проблеми със сърцето, защото то е сам Бог и лично Бог в нас в най-кондензирания Си вид, а ние не Му даваме да живее със всичка сила както Той е постановил - имаме най-различни теории и причини да живеем сами или с несродни души. Сега, като дойдох на село и останах сам, болките минаха моментално, но и самотията има предели.

 

     За мигрената имам някакъв опит, понеже тя е Юпитерово заболяване, а аз съм Стрелец на асцендента и замалко да ме пипне и мен, но осъзнах психическите и умствени причини и не я допуснах. Тя е английска национална болест, както и хистерията, затлъстяването, изкльощавяването, подаграта, червеното лице, тиковете. Лакомията да просперираме, да се уреждаме, да въздействаме и да сме над другите кара кората на мозъка да малтретира подкорието – Великата Разумна Природа.   


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.