Книга 45

 

 

     1913 03.02.2017 Кой е истински Учител? 11:15 от Р.В ...Всеки пише, говори....Изгледах видеото - да, докторът говори много сладко и гладко.... Чула съм за една книга "Писмата на Христос", а казват, че Христос не е писал писма... А може би се има предвид нещо друго под формата на писма?

     Изобщо... вече има много учители... Но дали са учители на Истината -  е въпросът?

     „По света има повече фалшиви учители, отколкото звезди... Истински е онзи учител, който ти помага да видиш вътрешното си изящество, а не онзи, който търси възхвала и последователи.”   Шамс от Тебриз

 

     1914 04.02.2017 Днес Духът на Христос ще се прояви чрез много хора 19:21 до. Р.В. Това, което е казал Шамс, е велико! Иска ни се да се осъществяват думите на Учителя, че днес Духът на Христос ще се прояви чрез много хора. Да се надяваме, че някои от тях предават чисто, а разликите са обясними. Една приятелка също написа книга "Писма от Христос".

А дали точно Бог, точно Христос, точно Учителят, точно Истината говори и действа чрез някого, ние съдим по това дали той разпознава и признава гласа им през други проводници и дали говори за това. Споменатата приятелка един ден каза на един такъв приятел: "Защо ти не се занимаваш само с това? За какво друго си слязъл на Земята?” Няколко души в България и чужбина му зададоха същия въпрос още в първата секунда на запознанството им, без да знаят външно нищо за него.

 

     1915 08.02.2017 Светило под шиник не стои 21:45 до М.В. През 9 години, когато настъпва Първа вибрация, всеки път се явяват условия за излизане пред повече хора. Май не бива да се съпротивляваме при всички случаи и да си стоим вечно в мишата дупка, понеже при такива излизания пред повече хора се печелят нови приятели за цял живот.

 

     1916 09.02.2017  Извор на тишина и поезия 18:37 от Д.Ч. Здравей, безценен извор, океан от събудена тишина и Поезия!

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.