Книга 12

24.І.125(1989)г.
София-Изгрев

МИСИЯТА НА ФЛОРИДА
ИЛИ «РОМОН ОТ БОЖЕСТВЕНАТА НАУКА» -
ИСТИНСКОТО ЗАГЛАВИЕ НА НАУЧНИТЕ ХОЛИЗАЦИИ ОТ ЕЛМА


                                                    Флорида
9,45ч.

            Всъщност, това е следваща книга от “Ромон от Божествената наука”, с предишно заглавие “Приказки за цветята”. Флорида е страната, която първа трябва да я издаде, понеже от часа на първата публикация Флорида ще започне да се превръща наистина в оня цветущ рай, какъвто беше в началото. Аз ще въздигна сенатор във Флорида и той ще стане президент на Щатите, понеже пръв ще приложи безрезервно заповедта Ми за създаване на Последната Машина.
Изяждането на всичко ръкотворно в кадър от филма
 “Денят, когато Земята спря” от 2008 г.

Последната Машина на всяка планета, в нейната фаза на деурбанизация или Фазата на Зазоряването, можете да наречете “урболиквидайзър” (урбодайзър), на славянски – “градояд”. Тя съдържа документацията за произхода на всички предмети, сгради, машини и съоръжения, създадени от хората. Тя е напълно безшумна и поглъща сгради, пътища, автомобили и пр. Тя ги претопява на съставните им съединения и елементи и програмирано ги възвръща в местонаходищата, от които са добити. Тя засява същото количество дървета от същите видове по местата, откъдето са отсечени. Тя запълва и “пломбира” завинаги стари и сегашни рудници. Тя е неунищожима от бомби и лазери – всичко може да поглъща и отразява. Градоядите, в достатъчно количество, ще “изядат” системно градовете - първо във Флорида, после в Щатите, а после и в целия свят.

Черният облак са металните насекоми от филма, които всеки момент ще почнат да ядат Ню-Йорк и градовете по цялата земя.

Те ще оставят само архитектурните шедьоври, историческите паметници, културните центрове и музеите с експонати на цивилизацията. Те ще сеят след себе си стотици хиляди видове семена на цветя и плодове. След като свършат работата си, градоядите ще се изядат един друг, а ще остане само един за спомен – и за всеки случай.

Коментар от 2009 г.: Буквално същата идея е разработена във филма на Дейвид Скарпа и Скот Дериксън с участието на Киану Ривис: “Денят, когато Земята спря” (The Day the Earth Stood Still). Този филм е нова версия на едноименния оригинал от 1951 г., а за основа на първата екранизация е използван разказа на Хари Бейтс “Farewell to the Master”. Летяща чиния обикаля около Земята и избира да се приземи във Вашингтон, САЩ. От нея излиза Клаату (Киану Рийвс), който след няколко минути е застрелян от припрян войник. За да отговори на удара, роботът Горт решава да унищожи всички оръжия и танкове, но не желае да наранява човешки същества. По-късно земните жители разбират, че Горт притежава много повече сила от използваната и това може да доведе до фатални последици. Крайно впечатляващо е как тази цивилизация пуска милиарди микроскопични метални “насекоми”, които почват да изяждат по заповед всичко ръкотворно на Земята, включително градовете и въобще цялата цивилизация.
Молим всички будни българи в САЩ и Флорида, до които достигне това осияние от Елма, да го доведат до знанието на душите с монада в тази страна, както и фундаменталната холизация “Приказки за цветята”.


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.