Книга 3

31.V.120(1984)г.
София – Изгрев
 

ЗА ГЛАГОЛИЦАТА И ЗА ОРФИЗМА

 
 
 
 
 
 
          Константин не я измисли, той беше минал през мистериите на древната Шамбала и чрез глаголицата кабалистично обедини енергиите на Балканите, Азия и Запада. Обаче не се задържа, защото беше твърде рано. Гърция имаше още много работа. С кирилицата тя все още доизгражда елементи на висшето умствено тяло на славяните, защото латиницата изгражда предметния ум, а кирилицата - причинното тяло. Не случайно кирилицата, всъщност, е видоизменена древногръцка азбука, но със знака на Уран - буквата Ж, - която даде знака на урановите енергии на славяните. "Б" даде новото схващане за Бога у славяните, като свято целование между горната и долната устна.
 
Орфей и Евридика – картина от Камий Жан Баптист, 1861г.
(Jean-Baptiste Camille Corot (July 171796 – February 221875)
          Модел е даден, но в далечно бъдеще може да опитат въвеждането на видоизменена глаголица, съобразно настоящия космичен момент, като свещен език на славянските тайни школи.
 
            -Има желание за въпрос.  
 
           - Може да питате, но не забравяйте, че сте в земен ритмичен цикъл и тялото ви се нуждае от сън до 24 часà.
 
          Древната драма на орфизма, който не успя да уравновеси стихията на Дионисиевото начало, ви изпраща по същите места*, за да довършите този път синтеза с победа! Помнете, мили деца Мои: животът е жива легенда - постоянно създаваща се, красива и величествена митология! Вие пак ще бъдете героите, но неизвестни.
 
 
Съкращение за “Иисус Христос” в глаголицата
 
* Горното осияние е прогноза на Елма за събития, които се развиват през 1985 година, отразени в осиянията за Орфей, Евридика и Родопа (б.п.). 
 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.