Книга 11


29.VІІ.124(1988)г.
София-Изгрев

ПРОВЕДОХ АКЦИЯТА САМ


Проведох акцията сам, предварително - под носа на ония, които искаха да овладеят и разтурят работата. Сили, които се мислят за прави, шпионират най-плътно всичко. Страшно опитни са, с успех играят двойни, тройни и четворни игрички, но не подозират, че Аз и чрез тях си свършвам работата. Те са хипнотизирани че не са Мои клетки и изпълняват най-различни чужди поръчения, водени от самомнение, страх, гордост, плътен атеизъм, простотия над гушата и цинизъм над темето на простите им глави. Не знаят, че мога да размажа мравуняка им, че всеки ход на всяка мравка Ми е предварително извèстен, че торбата на ужасите, болестите и катастрофите Аз я изсипвам от време на време над мравуняка.
 Между тях има по-разумни обаче – които са Мои “шпиони” в средите на простите. Под “прости” разбирам политиците, религиозните и окултистите, считащи, че държат козовете в ръцете си. Но в тия среди има и много интелигентни хора, които Ме разпознават през вековете и жадно четат Словото Ми.

Първи изпълнения на обещанието на Елма, че “този, който се оплаква от нещо, напълно ще му изчезне проблемът: ... мъка ли е – ще се превърне в радост” -  и пр. Ако не се счита едно друго важно събитие, което последва два дни след пробиването на прозорчето, стана освобождаване на стая в един апартамент след 15-годишно принудително съжителство. А при друг участник в деветорката, неочаквано роднините от страна на бившата му съпруга се съгласиха той да се срещне с дъщеря си, която не са му позволявали да вижда цели 14 години, даже и на снимка.

СЪДЪРЖАНИЕ
/