Книга 43

 

 

1562  31.07.2014 Колко много Любов почувствах от редовете в червено! 11:38:00 от П.Л.: Благодаря! Прекрасни думи, не знам как да Ви опиша колко много Любов почувствах от редовете в червено. Наистина, колко много ни е нужна Любов, как я жадуваме да я проявим и да я почувстваме към себе си. Колко съм благодарна за това, което направиха за мен едни невероятни хора. Благодаря Ви още веднъж! Ще разказвам за себе си, защото знам, че трябва. Просто ще си позволя, защото моля Небето за помощ. 

            „Астрология на Душата” за сл.възел във Водолей и ІХ дом прочетох сравнително на скоро. Нямам коментар! Видях си портрета и толкова ясно си видях недостатъците, че сега ми е нужно да започна да проявявам истинската си същност. Тази човечна и прекрасна Душа, която се е скрила и трепери от страх в момента, не толкова от студ. Вече не й е чак толкова студено. Минусовите температури са отминали, ледовете са се разтопили...

            Не виждам Пътя - моя път. Само знам, че Бог ме води. Благодаря още веднъж за тази човечност и внимание! За изслу-шването и разбирането! Бъдете здрави. Няма Любов като Божията Любов!

1563  31.07.2014 Задължителна субективност при коментарите 15:57:00 до Р.Л.: Много се радвам, че ще работиш именно тия неща. В предговора, който сега ти изпращам, съм пояснил, че това е лична "домашна работа" на ученика и затова както подборката, така и коментарите са субективни, както е неизбежно и даже трябва да бъде при всеки друг. Този субективен подход е на нивото на личната еволюция на съставителя и коментатора, затова при всички случаи някой няма да е съгласен с позициите му. Ти, като колега, знаеш много добре, че има и редактиране на истината чрез подбор, така че в този вид избрани мисли има и опасност, ако някой не чете беседите в оригинал - можем да насочим някого в крива посока. Затова пък съм предвидил и друга форма на работа: колективно коментиране на дадена оригинална мисъл на Учителя, както и на първия коментар и на останалите. Ние това сме го правили аудио и имам над 30 аудиокасети, които чакат човека, желаещ да ги прослушва и да снеме текста писмено. Коментарите ни там са крайно интересни, защото всеки разкрива своята гледна точка[1]. Затова нека моите лични тълкования да не те озадачават на места - такова ми е било разбирането в дадения момент. Знаеш, че Словото е океан от пластове и че когато четем едно и също нещо след месеци и години, откриваме там съвсем нови неща и реагираме по нов начин.

            Така че, ако ти дойде импулс, ти може да бъдеш първата, която да вземе писмено отношение с коментар на някои мисли, ако ти дойде нещо отвътре. Всеки коментатор трябва да има псевдоним или някакво съкращение. Ще го даваме и на други приятели да се изказват писмено, ще бъде голямо богатство. А може и да възстановим разговорите на живо и да правим записи - това е много полезна форма на работа.[1] Това вече е направено и тия разговори може да се изтеглят във вид на МР3-ки от българската секция на сайта ми http://toyonus.com/

 

1564  31.07.2014 Още ми тупка сърцето ускорено! 18:53:00 от Р.Л.: Още ми тупка сърцето ускорено – току що завърших предговора ти. Мно-о-ого силен и право в целта! Личи си колко дълбоко познаваш психиката на истинските и фалшивите ученици. Поздравления!

СЪДЪРЖАНИЕ
/