Книга 44

 

 

1712  25.02.2015 Наглата ни лъжа, че живеем 16:54 до Р.Л. Върви сурово изпълнение на едни думи на "Шефа", че почва да взема "непопулярни" мерки към всички нас, щом продължаваме да общуваме виртуално (в ефира, от дистанция).Окачествява това като нагла лъжа: вместо да живеем, само си говорим или описваме живота, четем за него. Повикът Му за "поголовни" гостувания е глас в пустиня. Всеки е зает със себе си или с близките си. Остава си абсолютна сила въздишката на Едного, че даже и на Него все още Му се налага да възкръсва и да спасява човечеството чрез страдание, а не чрез блаженство и милостиви, зрящи души.

 

1713  28.02.2015 Не само „ало” по телефона, но и „ило” и „ело”. 12:31 до И.М. Името ти е удивително, родителите ти са провели един уникален божествен импулс. На един особен език, то произлиза от класа на илухимите в ултравселената – боговете и богините на Мъдростта в Любовта. Те са най-старите същества в Битието - и по всичко личи, че и ти си един много стар и мъдър дух с огромен опит зад гърба си, понесъл и куп човешки проблеми и мъки - една от ролите на Христос. Ако разшифроваме какво значи "мен" в израза "тао-би-ау-мен" от една любима песен, ще намерим най-дълбокото му значение. Това, което знаем засега, е че то е част от ватанската дума "аумен", която означавала "всички качества, които се съдържат в Божественото - всичко, което трябва да израсне и да се прояви в своята пълнота".

       Ние с приятелите, уж нашега, но с голяма доза сериозни основания вече се търсим по телефона не само с класическото "ало", но и с "ило" и "ело"... Защото те отговарят на естестното и мотивите на алохимите, илухимите и елохимите (в Библията са известни само последните). Ще не ще, всеки човек, ангел, бог или което и да е нещо, съдъращи "ил", мигновено се свързват с илухимите. Илухим е и Йоан – любимият ученик на Христос - В илухимите има съвършено и безпогрешно разпознаване на Бога и Божественото, копнеж по сродната душа и Ятото от сродни души в Битието и необикновена, несравнима с нищо вярност и преданост към това, на което са се посветили, след като са го разпознали. Те са същества на Високия Идеал и не могат да бъдат излъгани от никого - критерият им е брилянтен и затова понякога са строги и безкомпромисни, когато става дума за Истина и Правда, въпреки че инак са най-топлите и мили същества. "Ило" приятелите си казват по телефона, именно когато някой им е много мил  ("мило"...), но то не е само между любими души, а и интимното отношение към Бога и на Бога към нас. Илухимите владеят "сетивото" на съвършения избор - като изберат, те са всеотдайни. По линия на това начало на името ти, сега ти изпращам любимото си осияние от Елма "Аватар и ятак". А ако вземем "мен" в индоевропейското му значение, то означава "хора", "мъже", "човеци". Излиза, че духът ти копнее и може да е верен и предан не само на една сродна душа, но и на много - на цялото човечество... В такива случаи илухимите, когато са на земята, дават живота си за свободата и правдата и са верни на вожда и народа си до смърт.

 

1714  28.02.2015 Материали за няколко живота. 12:31 до И.М.  В писмото ти има доста интересни отправни точки за изследване, а в твоите приложени сайтове - материали за няколко живота...

 

1715  01.03.2015 Бог говори с Н. От Р.Л. Виж какво ми дойде тази нощ за теб:

Вековни борови гори.

смълчана планина.

Бог говори с Н.

 

1716  12.07.2014 Свбодата, най-после. до Р.Л. А може и да виждаш свободата ми най-после - някъде на такова място... 

СЪДЪРЖАНИЕ
/