Книга 41

 

Писмо от Х.С. Синхронизиране и ритъм на вектори;

 

2014, Април 18 12:02:44 от Х.С.: Здравей! Благодаря за мислите в тези текстове! Възприемам ги като много сурова критика, независимо дали точно това си имал предвид. Когато преди около седмица говорихме за свободата и за установеното, ти каза, че трябва да има ритъм между тях. Имайки предвид своя опит, аз се опитах да кажа, че самата свобода ми застава като определена, че тя може да не е фактично многообразна, но е определена като линия и действия, възможно е дори да става дума за саможертвеност. И това удивява. Може би има етапи на подчертано отдаване и изхождане от другите, разположени сред етапи, в които можеш да изхождаш предимно от свои разбирания и вярвания. В отдадеността на другите също се изхожда от собствени разбирания и вярвания, но векторът е обърнат - от другите към теб; а в предния случай - от себе си към света, другите и Небето.

 

2014, Април 18 19:49:16 от Б.Н. Благодаря! Прочетох коментара ти веднага... Както винаги - летвата е вдигната твърде високо... Пожелавам ти будни празници!

 

150.04.19 07:59:17 писмо до Б.Т. Много е вярно и трогателно писмото ти, би могла да отвориш такава тема във фейсбука и да обединиш жените с душа, и ако има и мъже такива. То си е въпрос на осъзнаване и еволюция. В Русия, например, имаше случай, когато руснаците щяха да пребият едни българи, когато ги видяха какво ще правят с едно агънце за Великден. Разказах за този случай в ефир по Хоризонт точно преди 20 години на връх Великден и говорих за орфическия принцип, в противоположност на псевдодионисиевия и вакхическия, от който произтичат пиенето и жертвоприношенията, мършоядството. Обадиха се много хора с душа в подкрепа на тази теза. В Поморие един ден видях "човек" с количка агънца за продан точно за "празника" - може да си представиш каква му беше физиономията. А те, милите дечица, понеже ги е гледал, с проточени шийки му лижеха от любов лицето!... В Рига малко преди това ме помолиха да измисля ритуал за една сватба без традиционните отрови - и го проведоха перфектно.

 

            Отворил съм си папки с черно и бяло досиета за хората без душа и хората с душа, но те са в другия ми компютър. И една за универсалната любов във вселената, в която слагам уникални снимки и случаи за божественото дори в хищниците и въобще за любовта между различните животински видове. Може би съм ти изпратил случая за вълците, които станали акушери на една жена, родила през зимата в полето. Тези набедени същества в случая са милиард пъти по-святи и чисти не само от касапина, но и от месоядеца, който е 4 пъти по-виновен кармично от касапина, понеже му е клиент. Сега ти изпращам още нещо, което може да не си го виждала – прикрепям ти файл. Покажи го на твоята принцеса.


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.