Книга 44

 

 

1773  09.05.2015 Любим филм - Виторио де Сика - "Утре ще бъде късно". 19:10, до К.Л. ("Domani è troppo tardi, 1950): - една трогателна юншеска любов между кристални души:

 https://www.youtube.com/watch?v=AkdR5HjWTcI

На колажа: Мирела (Анна-Мария Пиеранджели) и Франко (Джино Льорини) във филма;

Виторио де Сика, Мануел де Сика, Андрея де Сика и Джино Льорини.

 

Това ми е любимият филм от юношеството ми - за съжаление, версията с този линк е на френски. Гледали сме го с приятелите безброй пъти, научихме всичко за двойката, която игра в него ролите на Франко и Мирела. Още тогава "идентифицирахме" Виторио де Сика, Анна-Мария Пиеранджели и Джино Льорини като въплътени серафими на земята. Че Виторио е от тази божествена йерархия и че е предал наследствеността си в пълен обем, личи и от идеалите и творчеството на сина му Мануел де Сика и на внука му Андреа де Сика. Андреа е в основата на уникалния окултен анимационен сериал "Мия и аз". Ето една незабравима композиция на баща му Мануел, която издава и него, че е от серафимите: https://www.youtube.com/watch?v=kUplwm4HWiQ&list=PLxKeFlhxrWDIFKJqy-8RFP6gpPoyJ8wqK&index=6   - със заглавие "Първата Тя". Първата любов оставя в серафимите незаличима следа през вечността. Ранната трагична смърт на Анна-Мария се случва често сред тази йерархия на земята, понеже те не могат да живеят без Красота и Любов. В нея беше влюбено едно цяло поколение поети, художници и музиканти; дори някои са правили опити за самоубийство от любов към нея (пак серафими - ако нямат по-висок идеал, те лесно се отчайват и не искат да живеят без хармония и споделена любов).

 

 

1774  10.05.2015 Понеже присъстваш в сънищата. 09:20, от Г.П. Здравей! Извинявай, че те притеснявам, но искам да споделя какво сънувах тази нощ. Беше едно ужасяващо, демонично присъствие. Започнах да се моля с "Отче наш", след това с Добрата молитва, доколкото си я спомнях но присъствието стоеше и нищо не помагаше. Сетих се за теб и започнах да викам името ти. След това се събудих. Иначе, преди седмица ви сънувах Теб, Е. и Б. и беше едно неописуемо прекрасно чувство. Понеже присъстваш в сънищата под една или друга форма, реших да ти пиша. Лек и хубав ден ти пожелавам!

 

1775  10.05.2015 Хора, които се сънуват. 11:28, от Г.П. Хора, които се сънуват, не могат да бъдат погубени.


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.