Книга 23

Из Дневник 131.2

29.VІІ.131(1995)г., Бургас -  Посрещане на И. от София. Заминава на спортен лагер-школа на ВИФ – станал е студент по лека атлетика, с цел да завърши лечебна физкултура.

            На плажа едно пиленце ми каза, че режимът в момента трябва да се наруши и че трябва да изям три праскови, вместо една...

            Веднага след това Г. и И. взеха водно колело за ½ час (80 лева). Както си плувах само до варела, дойде ми импулс да ги гоня, но те отидоха много далече на юг – вече едва се виждаха. С продължително бързо плуване вече почнах да ги набли-жавам, когато ми дойде  увереността отвътре, че това не е само за тренинг и удоволствие. Бяха спрели загубили управление и се чудеха защо не могат да се насочат към брега. Предния ден се случи да возя Н. и Ж. със същите водни колела и видях, че наистина завоите с кормилото имат своя особена тактика и изискват специално усилие. Без този опит, и сега трудно бих се справил. Така или иначе, овладях управлението и стихнахме до брега. Значи, ВИФ не винаги помага... Трябва и специфичен опит, и "пиленце", което да ти каже да ядеш днес повече, за да имаш сили да доплуваш толкова надалече. ..

СЪДЪРЖАНИЕ
/