Книга 43

 

 

       1679  13.12.2014 Гносисът е много под Живота и Любовта 06:35 до Р.В. Няма начин Бог да не може да знае нещо, включително и това, за което говорим. Но се казва, че когато иска да слезе на полето на гносиса, дори и това да е най-дълбоката мъдрост, Той съзнателно и доброволно се самоограничава и намалява временно пълния интензитет на любовта и живота Си. Не знам, може да си го може и паралелно, сложна работа... Знам само, че когато ние, гнидичките, включим ума си да определя Любовта и да мислюрка има ли тя забрани и параметри, луда ли е или трябва да се контролира, изпушваме и накрая остаряваме и умираме. За мене е важно, че съм срещал лудостта ѝ да се хвърля незабавно и без замисляне. Момиче с половин век по-младо идва от Америка и иска да живее с някого, да има дете от него, да живее с него на таванче от пет квадрата 2 години, а после - навсякъде, където той отиде. На такъв дядо му стига, че приятелки в чужбина не могат да останат на гарата, когато го изпращат, ами си взимат билет без замисляне и идват с него в България или поне до грани-цата... Ако каже, че може да има спин, готови са да умрат, дори и да са само няколко часа с него...  На човек му стига, когато приятелка от другия край на България идва с влака, за да поседи с него само 20 минути в чакалнята до обратния й влак, понеже на другия ден е на работа. Когато съвсем млади жени, дори с бебета или малки деца, бягат от младите си съпрузи полови атлети, заживявят с дядото в града или или някъде по гори тилилейски и искат даже да се разведат, да се оженят за него и да не се разделят никога, въпреки че той настоява за платоническа връзка и не иска да разваля семейства. Една 19-годишна с 30 години разлика иска същото - иска той да не работи, понеже бил „творческа личност”, а тя да работела на постройките като зидаро-мазачка и да се грижи за него... Естествено, той не приема. А когато такава душа категорично остава в дома ти, то не е заради  „силните преживявания” на хората, а защото липсват шамарите и душевната грубост... Когато дядото твърдо не иска да я приеме в дома си, Един горе се усмихва много широко и казва:

 

 "Може, може, може, може!... Това ви е дадено, понеже хармония и любов, дори и за миг, „незаконна” и без перспективна, предпазва цели вселени от рухване и ражда нови вселени, лекува и спасява милиони същества. Само да знае, че това е за един месец; после ѝ пращам истинския съпруг, който ще я обича безкрайно и ще си родят дете, ще живеят в чужбина". 

 

И всичко това става точно, както е казано. Господ е „арабѝя: - позволява неща, които Змията отвън и вътре в нас счита за немислими и иска да сме "разумни", за да пие от мъката ни, когато сме самотни. В същото време през стената ни или през една улица има хора, с които се разминаваш десетки години без нито едно „здрасти” даже. Същото е и в гората с танците и на планината. Така че, пространството е нищо.

 

 

     Като едно допълнение с по-късна дата към това писмо може да се каже, че когато Бог каже, близостта ИМА значение, братският живот на една малка територия ИМА значение, гостуването и пътуванията със сродни души ИМАТ значение.... Само за тия, които не са попадали досега на едни текстове, слагани неведнъж в предишните книги и другаде, тук може да се повторят едни линкове:

http://neobyatnotogovori.com/index.php?idpub=963&book=26

http://neobyatnotogovori.com/index.php?idpub=1127&book=32

http://neobyatnotogovori.com/index.php?idpub=729&book=21

 http://neobyatnotogovori.com/index.php?idpub=753&book=21

 

       1680  14.12.2014 Тази информация е проявена чрез чистия огън. 01:17:45 EET от Л.Н. В най-съкровената си форма, тази инфор-мация е проявена чрез чистия огън, отвъд всякакви ограничения... Благодаря ти за този процес, чрез който ми посочваш прѝстана.

 

       1681  14.12.2014 Ние с теб сме приятели от един живот в Исландия. 09:18 от Л.Н. до от Л.Н. Измислям или не, но сега ми идва, че ние с теб сме приятели от един живот в Исландия...

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/