Книга 41

 

Писмо от Я.Д. за сродните души и др.

 

2014, Февруари 23 22:21:32 от Я.Д.: Приятелю, прочетох тази вечер твоята бележка от 2008 г. към Синята книга: „Необятното говори” – книга 5: 1336: "Окончателната редакция под контрола на Елма завърши на 30.10.2008 г. в 15:34:53 ч. На въпроса, защо това фундаментално осияние не продъжи повече от числото пет и няма да продължи и в рамките на новия век, Той бе отговорил още тогава, че има много дълбоки причини. Сега обаче може те да се изнесат – не директно, но чрез преразказ: Числото шест ще почне да действа когато бъде разбрано - когато човечеството навлезе еволюционно в Шестата раса. Тогава ще стане срещата на Сродните Души, излезли от Бога по двойки и на групи още при Сътворението.

     От нея включих, че настъпването на Сатя юга на 03 януари тази година, за което ти говориш в писмото си "За днешното чудо", е това навлизане еволюционно в Шестата раса. Следователно, важи написаното от теб в същото писмо: "През тази година - 2014 или година 150-а от раждането на Едного на Земята - Слънцето по 12 показателя прави аспект квинконция към мястото си през 1864 г. Това е аспект на веригата от сродни души, към която принадлежи всеки човек с монада." И това: "Тогава ще стане срещата на Сродните Души, излезли от Бога по двойки и на групи още при Сътворението." Моля те, кажи ми дали правилно съм асоциирал - или това са различни събития. Точно сега ме вълнува този въпрос. Сърдечен поздрав: Я.

 

2014, Февруари 24 00:45:20 от Й.У.: Хей, това за свободните отношения много ми допада - за мен е точно така.! Пиши ми още - обичам да чета твои неща! Й.

Коментар: От десетки години се наблюдава решително уве- личаване броя на душите с искра Божия в женско тяло, които са много по-отворени за Божественото, отколкото повечето познати мъже, дори и от най-духовните. Това е една приятна изненада за нас.

150.02.24 10:28:10 писмо до д-р Г.Л.: Тия дни търсих етимологията на името Хипократ, за да намеря скрити значения на Хи-пократовата клетва. "Крат" значи управление, власт – оттам излизат думи като аристокрация, демокрация, теокрация и пр. - зависи кой управлява. Подобен е и коренът "арх". А "хипо" значи "под" - антоним на "хипер", което значи "над". Обаче "хипо" значи и "кон" - хипопотам значи речен кон, а хиподрум - ясно какво. Така че Хипократ значи или "подвластен", или "конска власт" (власт над конете)... И двете имат резон, ако си поразтегнем малко логиката... 

         Но това Някой прави постоянно в беседите Си, даже и да не е коректен винаги етимологически - има това право на това, със сугестивна и словотворческа цел. Така че, да си подвластен може да значи няколко неща: най-високото - подвластен на Бога. Друго - да си по-долу, под амбициите и претенциите за власт (което всъщност значи да си над тях...). Може и да е робско чувство или талантът на служителя, обаче сам Христос е първо слуга, а после Небесен Цар - измива краката на учениците си. Да си под властта на разумния е благодат - "Мъдър да те бие, прост да те не милва"...

Обаче какво е един лекар, ако не божествен служител и слуга? Хората на сатанинската власт вечно се делят и се взаимоунищожават, разболяват и убиват и клиентите на са – танинските навици и продукти. Тогава се явяват Лечителите, които казват: "Аз съм на ничия страна - обслужвам и едните, и другите - и добрите, и лошите ("Любете враговете си"). Точно това направи и прероденият Хипократ днес - Жан - Анри Дюнан, бащата на Червения кръст.

      Медицината е под Нептун и Рибите или в ХІІ дом астро-логически, но понеже цялото винаги съдържа и частта, про-тивоположността си, от VІ дом добрият лекар взима познанията, лечебните методи и средства, както и високия про- фесионализъм в служенето на хората. Върхът там е ману- алната профилактика и терапия, понеже ръката и най-вече пръстите и дланта са органът на Бога в VІ дом или Девата: там са всички методи и лекарства. Всеки микрон и ангстрьом от пръстите и дланта излъчва специфично лекарство за усилване на съответната добродетел и - съответно - за изцеление на органа или мястото, където се е явила болест поради липсата на тази конкретна добродетел и услилването на греха и злото, които са нейни антиподи. В бъдеще лекарят ще знае точно под какъв ъгъл (квантовата, кабалистичната аспектология) да насочи определена точка от даден свой пръст или дланта си, за да облъчи като с лазер болното място. Но това се получава естествено при галенето. Милването е тотален и универсален метод, много по-мощен и от масажа, и от всякакви пунктури и пресури, тъй като няма начин да не се включи търсената точка и необходимият лъч, когато милваш под всички ъгли (обмилване на тялото). Но по линия на поговорката за мъдрия и простия, понякога ударът на мъдрия изгонва дяволите, т.е. болестта, много по-ефективно, докато милувките на "простия" може да ги докара... И при обмилването, и при шамарчето има резултат, понеже еманацията идва не от инструмента, лекарството или технологията (те само помагат и насочват), но от Любовта и Милосърдието, а също и от идейния свят. Тогава в болния първо ще се яви импулсът да престане да греши и какво точно да започне да поправя в себе си, в разбиранията си, в поривите, вкусовете навиците и мотивите си. Точно това е душевната профилактика и хигиена, психокатарзисът и субмацията. Така че лекарят само помага на болния да се осъзнае и да възстанови божествения си стремеж към чистотата и съвършенството, към изпълнение на волята Божия - реанимиране на божественото ДНК. Това автоматично води до изцеление, понякога моментално. Затова един рак може да изчезне мигновено, ако някой раздаде цялото си богатство или упоритото си самомнение, когато престане да се тревожи за близките си и се откъсне от домашния дракон, който пие живота на еднокъщниците. 

 

 

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.