Книга 44

 

 

       1804  21.08.2015 Странен сън на Б. 15:27, от Б.Н. : Описвам ти сън от тази сутрин. Играя шах сама в съня, няма срещу мен играч. Съвсем еднакви фигури по форма са разположени само в моето поле и са по двойки /в едно квадратче две фигурки/. Забелязвам,че представляват човешки телца около 8 см високи, слепени странично, вероятно мъж-жена. Леко се различават по цвят, сякаш да се разбере, че са се обединили моите с на отсрещния липсващ играч. Имам право да местя само двойката, която представлявам. Останалите са статични и не ги помръдвам. Няма по-значими или по-маловажни, всички представляват фигури с еднаква значимост. Не вадя никого от играта. Местя двойката ми с голяма бързина, преминавам покрай другите с лекота, оформя се някаква траектория на движение като вълнообразна линия и я извеждам извън дъската, като това означава, че съм успяла да се справя и съм решила задачата с местенето между двойките по най-лекия и удачен начин. Знаех, че приключвам играта с напускане границите на дъската  - и бях доволна.

     Заформиха се обаче доста въпроси по този сън във връзка с необичайния начин на игра, подреждането в едно поле на фигурите и игра по двойки. Защо са по двойки и няма противникова страна /всъщност са обединени/, защо са статични двойките и само аз се движа, защо излизам от играта с усещане за победа, като всъщност с никого не съм се борила? Защо съм двойка като играч, като много ще е просто да кажа, че съм ин-ян или пък аз и духовното ми Аз?

1805 22.08.2015 Фундаментален архетипен сън! 23:28, до Б.Н. Абсолютно фундаментален архетипен сън, ДАДЕН ти е! Утре ще се опитам да го тълкувам.

 

1806 23.08.2015 Разгадаване на архетипния сън. 17:54, до до Б.Н.: Шахматната дъска е полето на универсума, физическата вселена. 64 ("мойто" число) съвпада с броя на квадратчетата й и е уникално. 64 е първото число след 0 и 1, което е едновременно точен квадрат и точен куб. Това означава баланс между Душата и Духа, тяхното сливане и техен продукт. Сигурно неслучайно ги определяш като 8 см. високи, понеже 8 е корен от 64, а осмицата е също балансът между същностите на духа и материята и вечното им движение една в друга, поради което са в постояннен екстаз и огнение, какъвто е Бог. Затова 8 е и знакът на безкрайността. То е атомното число на елемента гадолиний, но този символ трябва да се проучва. Представлява сребристо-бял, ковък и еластичен метал от групата на редкоземните елементи с характерен метален блясък. Кристализира в хексагонална, плътно пакетирана алфа форма при стайна температура, но при нагряване до 1508°K се трансформира в обемно-центрирана кубична бета форма. Дал съм на Венцислава за превод статия за 64, понеже ме засяга. Хексагоналната форма на гадолиния е като тази на пчелните килийки, а това означава, че с теб сме от Кошера... 64 е и общото число на кодоните в генетическия код на човека. Това има да го разплитаме, за да видим символа му. Като куб на числото 4, то означава божественото огнение (любов, която никога не отпада) и сътворчество на Отца. В математиката наричат 64 още "суперсъвършено число" или числото n - такова, че σ(σ(n))=2n. Това също има да се разплита. Суперсъвършените числа са обобщение на всички съвършени числа. В смисъла на осиянията, това е божественото съвършенство (вършене на нещо с друг и с другите чрез служене и саможертва, за разлика от духовното, където се търси собственото съвършенство като постижение и чрез сравняване с другите.)

       Това, че няма "противник" на 180 градуса срещу тебе, означава, че си влязла в Новата Вселена, Новия универсум. Там сме пак по двама, но без фронтални единоборства, а един до друг, устремени към обща цел. Страничното сливане е велик принцип и символ на радиалната любов - тази, която минава през Центъра, през Бога. И диаметралната е такава, но с единствената ни сродна душа, докато радиалната е израз на Веригата ни от сродни души или Ятото - пак Кошера. Това, че виждаш само своето движение може да означава, че се движиш с много по-голяма скорост от другите и затова те ти изглеждат статични. Значи и това, че великолепната ти и чиста душа не се интересува от скоростта на еволюция на другите, защото в теб няма тщеславие - нагон за състезание и първенство. Вървиш вълнообразно, понеже си дъщеря на ясновселената - ти си Абсолютната Жена, еталон на Мекотата, Грижата и Милосърдието. Тя побеждава по принципа, разкрит ни от Учителя Лао Цзе: слабостта и мекотата побеждават и надживяват всичко, понеже са гъвкави. За този тип еволюция Учителят казва, че единственото богатство, с което се влиза в божествения свят, е мекотата на човешкия дух, мекотата на човешката душа, мекотата на човешкия ум и мекотата на човешкото сърце. Вълнообразното движение на Мекотата означава Обхода - божествено заобикаляне на другите и на конфликтите, полагане на благ мехлем и балсам в раните на падналите. По тази причина, в това прераждане ти излизаш от "играта" - вече няма да се връщаш в полето на конфронтациите, освен, ако искаш, за да помагаш. Може да ти звучи преувеличено и фантастично, много преждевременно, обаче Бог те обича особено нежно, именно защото си постигнала това, което е далечно бъдеще за човечеството.

     ПО-КЪСНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТЪЛКУВАНЕТО (2017.09.08, 11,38): Неслучайно трима души бяхме експерти по симвология в министерството на Людмила. Казва ни Господ: "Двама или трима"... - За трима е рано да мечтаем, щом като още няма и двама. Нещо повече - нещо, което досега не сме го знаели: ТРИМА Е НЕВЪЗМОЖНО, АКО НЯМА ДВАМА. ДВАМА Е НЕВЪЗМОЖНО, АКО НЯМА ЕДИН. Роди ли се някъде дори само един, който да закопнее за още един - и не само да копнее, - всичко останало става възможно. Любовта става възможна, вселената става възможна, мечтата на Бога става възможна за реализация. Ето защо архетипният ти сън е един перфектен модел за изпълнение на тази Му главна мечта. Да бъдеш сам, пръв или единствен е невъзможно - това е възможно само за Бога. Всеки друг, който иска да изземе правомощията Му, но се опитва да измести всички останали, е ВРАГ на Бога – дявол, яйце без зародиш, запъртък. Такъв е всеки интимен, домашен и общонароден тиранин. Във философията, т.е. филофилията на Живота и неговата филоѐкзия (любов към изпълнение), в неговата незабавна "ѐкзия" всеки елемент от този невъобразимо точен "сън" е шперц към безсмъртие! Ако до същество с дух застане същество с душа, абсолютно всичко става възможно. Ако до Абсолютния Мъж застане Абсолютната Жена, целта на Битието е постигната. В този смисъл, песента на Миряна, Стефан и Богдана е директен вход към Бога и разковниче на всички времена: "Ако до всяко добро същетво застане още едно. И още едно, и още едно, и още едно"... - Стане ли някъде това, вражеска армия отсреща не е необходима, смърт не е необходима, карма не е необходима. Ти играеш "шах" без възпитателни и кармични врагове, защото си се отказал да бъдеш враг на Живота, враг на Бога. Допуснал си до себе си някого РАДИАЛНО, когото нито следваш, нито те следва. Вие сте ДВОЙКА - ЕДИН ДО ДРУГ - ГОСПОДЕН феномен! 

        Ако Царят прегърне през рамо достойна Царица и тръгнат напред, това значи те да заживеят със всичка сила и да се отдават един на друг и на всички със всичка сила. Той не иска и не може да бъде с друга от друга шахматна дъска; тя НЕ ИСКА да бъде с друг. Ако е с друг, ако харесва повече друг, тя е от ДРУГА дъска, от друга еволюция. ИЛИ й е такъв вкусът, или такива - съображенията.

 

 

        А съществува и другарство между Царе - не само между Цар и Царица. Белият и Черният цар са с ръце през раменете и побеждават заедно света, т.е. служат му заедно. Не черният от ада, а абсолютно черният от света на Абсолюта. Това до днес е чудо невиждано, но отделни прецеденти ИМА. Двама хора на Бога с дух в недрата си са ЗАЕДНО на сцената или се редуват; издават ЗАЕДНО книгите си или се редуват, отстъпват си сцените и последователите, управляват ЗАЕДНО царствата си или се редуват. Няма и сянка от мисъл другия цар да падне, да е незначим или по-малко прав и значим. Няма такова нещо да публикуват измислици, унижаващи другия. А защо Цар прави само един ход напред или диагонално?...

       Офицер до Офицер значи тотално единство в "заповедите", "тактиките" и "стратегиите". Нямаш отсреща враг, не искаш да го опозориш и елиминираш, не го нападаш подло, не говориш зад гърба му, понеже сте БЛАГОРОДНИЦИ, понеже сте от ЕДНО Царство, на ЕДНА страна - страната на Цялото. Защо Офцер се движи и се бори само по диагонал? Защо е дипломат, а не дървар?

       Защо Царицата владее всички видове движения и умее и Отстъплението? Защо Цар и Армия със силна царица, която е вярна само на тях, т.е. на Цялото, са непобедими?

       Защо Пешка, Войник, Космически Воин, който като Царя скача само веднъж и побеждава или дава живота си, става непобедим, когато има на бойното поле Другар? Колко пъти Другарят те изнася от бойното поле без ръце и крака, но жив? Другар ли ти е този, който те изоставя?

        Каква е Тайната, която дава мощта на Вòина - на някакъв си пешак-пехотинец, който не знае ход назад, - за да вкара Нова Царица в Полето на Живота? Каква пък е тая "Единствена" Царица, женена за Царя по презумпция, която се радва на вкарването на нови царици, когато някоя пешка завърши еволюцията си? Я кажете: има ли друга фигура, освен "прòстата" Пешка, която да може да докарва Нови Царици? - Нито офицерът, нито нито маршалът, нито генералисимусът го могат това, нито го могат Императорът и Императрицата! Не го могат и Мъдрецът, Философът, Проповедникът, Акдемикът, Професорът, Лекторът - конете на Познанието; не го може и топът - тротиловият еквивалент на Мага, Свещеника, Жреца, Идеолога, Системата, които цепят само напред и назад и не знаят друг ход.

       Конят владее и Квадратурата - еволюционния скок под 90 градуса, затова Знанието е Сила и сваля и империи. Но това не става ако конят е кон срещу противникова армия, а е с ДРУГАР до себе си в опознаването на Цялото. Иначе съдбата му е ясна.

       Какво значи, прочее, Рокадо? Кога Фараонът е и Цар, и Първожрец когато си поиска? Кой е този негов брат и коя е тази негова Царица, кои са тези негови Царици в Шаха на Вечността, които са ДО НЕГО И В РАДОСТ, И В ТЪГА, а не искат да го свалят или изоставят и да свалят "съперниците"? Които не харесват други или харесват само фигури от Дъската на Цялото?

       Но - които - и да ги харесват, не се откъсват от Единствения до себе си, а заедно с него, неотлъчно и неотменно, чертаят траекториите на Любовта без да пречат никому, за да завършат еволюцията си заедно. Кои превръщат еволюцията в преволюция и синволюция и въздигат шахмата в шах-ПАТ и шах-САТ? (Всички печелят поради взаимна симпатия - няма матирани; всички са равностойни "Шахове" във всемирната синволюция и служат на другите ЕДИН ДО ДРУГ. Или се редуват да управляват само по жребий и с мандат само едно денонощие...).

       Етимологията на "Шах" не е само от староперсийското xšayathiya - "цар", но преди всичко от индо-иранското ksayati - "владетел над всички правила". Т.е. за Божественото правилата не важат или То може да ги създава, експлоатира и променя както си иска. "Вятърът духа накъдето си иска"; "Глупецът живее със закон и под закон, Мъдрецът живее без закон". Имаме и цял том "Законът и Любовта".

 

       Когато свърши епохата на шах-ЧАТ-а и започнат Гостуванията, Старата Вселена ще свърши...


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.