Книга 42

 

 

1473  28.06.2014 Кога овцата Божия е пълноценна? 18:39:42 от Б.Е. (по повод на един разговор, в който някой се критикуваше, че е като овца и се оставя да го експлоатират) Дойде ми нещо по темата. Не е епохално откритие, но ми се иска да го споделя. Та овцата е пълноценна, именно когато се оставя да бъде стригана, доена и разкъсвана, а иначе не е това, което е приела да бъде!

 

1474  28.06.2014 Родените от Бога 21:12:00 до Й.З.: Твоите пре-живявания и духовното ти мислене ме впечатлиха извънредно много и аз също щях да те потърся, рано или късно. В момента трябва да излизам, но ще отговоря съвсем накратко на въпросите ти, а по-нататък може и по-обстойно.

       1.В цялата духовна история и в религиите на много места се казва,  че има хора и даже ангели и богове, които не са родени от Бога. Сега няма да цитирам или преразказвам, това е тема за цял трактат. Но за пръв път по-подробно и аргументирано научихме за това от беседите на Учителя Беинса Дуно, а по-късно и от едни специални текстове от 1972 година насам. Между другото,  в "Призвание към народа ми" от 1898 г. Той казва накрая: "Аз съм Елохил, ангел на Завета Господен", а другаде твърди, че е от класа на елохимите, за които се говори в Библията. В новите текстове се говори и за алохими и илухими. Родените от Бога са с монада, с душа, с искра Божия. Най-тайната и непозната наука е как да ги разпознаваме измежду хуманоидите, ангелоидите и деидите. В осиянията на Елма се твърди, че родените от Бога днес на земята са половината човечество, а другата половина били родени от други бащи. Не че има нещо и някой извън Бога, но Той е замислил и допуснал да има и подражатели, имитанти, които да бъдат треньорите на Неговите създания. Пробва как ще реагираме на злото им или примамките им. Самият Сатана е "баш-майсторът" на тия подобия и създава перфектни красавци и красавици, забележителни умове и таланти, но всички те са така наречените "шансоиди" - "подобия на хора, имащи подобие на шанс". На първо място са преуспявящите в света със съмнителни средства, но и тия, които се противопоставят на злото със зло. Тази идея я има и у нашите богомили, поради което ги квалифицират като дуалисти, но има и други мнения. Друг е въпросът - още една тайна, - че "Големият Братовчед" не е противник на Бога, както мислят религиите,  а Негов любим син и брат на Христос. Само че е безкрайно смирен, за да приеме ролята на лошия герой в пиесата. Не е вярно, че злорадства, когато приемем ножа или съблазънта,  които ни подава - той се моли вътрешно да не ги приемем и скърби, ако ги приемем, обаче ако ги приемем, се налага да ни вкара в мелачката на последствията.

       2.Има един приятел Й. в Пловдив, за когото преди повече от 25 години се каза, че е проекция на духа на ап.Павел - 1/50 част от него. Големите духове се въплъщават в много хора. Та би било интересно и може би важно да се срещнете, защото това са духовни сродства от вечността и Небето се радва, ако хората се разпознават и могат да продължат делото си. Обаче в момента Й. е в тежко душевно състояние и не знам дали ще поиска. Твърди се, че доизкупва кармата на ап.Павел поради някои негови неверни тълкования и реализации на Христовото Учение, но заедно с това и работи както никой друг по текстовете, които събрахме досега в 39 книги и ще има още. А. може да ти е казал и да знаеш вече; ако не - виж първата уеб-страница на "Необятното говори". Там има много и подробни сведения и по двете теми, за които сега си говорим, и по още стотици;

       3.Не знам дали няма да засегна нещо във вярата ти, ако имаш православни корени или такава основна вяра. Да нападаме вярата на някого е антибожествено; даже има една много силна дума "вероломство", която е изгубила първото си значение и сега е синоним на всякакви тежки престъпления. Но тя буквално значи да ломиш вярата на човека. Не може да се ломи психическия дом на човека, ако не му предложим нещо по-добро! Аз самият съм кръстен православно и имам прекрасни приятели в църквата - хора, които дълбоко уважавам. Имам и лична опитност в Руската църква с духа на вечно живия отец Серафим Соболев, който наистина отговаря на молитвите и помага, както помогна и на мене. В текста за тебе по случай регресията ти има силни думи от богомилски и лютерански тип против основните православни ритуали и тайнства, но те не могат да се отхвърлят изцяло с лека ръка. Те си имат своята сила и святост и присъствието на Бога в тях, но всичко опира до вярващите и свещениците, които изопачават нещата. Именно те създават съответния егрегор, който има поразяващо действие, но това важи за всеки друг егрегор. Така че аз не искам да съм краен като някои противници на пра-вославието и на която и да е друга вяра с божествен произ-ход, защото за всяка категория души си има кораби и лодки по пътя към Бога. Фаталното е, когато те се превърнат в егре-гори  -  когато се явят лидери и фанатици, отхвърлящи всичко друго и обявяващи своята вяра за "единствено вярна", когато обявяват каноните и методите на своята вяра за абсолютно задължителни, без което спасението било невъзможно.

      4.За Тройния ритъм се говори много в новите текстове, как-то и за "тройновселенски токове" и т.н. Основното в него е моделът на съвършения човек в Битието, който не позволява никому да нарушава ритъма, по който той живее. Всеки период от време може да се дели на три, а когато става дума за месеца, ние го делим така от всяко новолуние нататък. Това е общият Троен Ритъм за всички, но има и индивидуални ритми за всеки, според момента на раждането му. Определено е всеки човек с дух и душа, роден от Бога, да прекарва първата десетдневка (или третина от друг цикъл) напълно сам в извънработното си време, когато има нужда от самота. Или каквото и да му се прави, да изпълнява безкомпромисно най-силните си и благородни желания. Ако някой иска да е с нас тогава, може само да ни следва, ако това му харесва, но да не иска да изменяме на себе си. Втората десетдневка посвещаваме на сродната си душа или на най-близките си,  докато са зависими от нас. Тогава сме саможертвени служители,  отказваме се напълно от себе си и ги правим доволни и щастливи според техните представи, според техните специфични нужди. Но това "напълно" не е сляпо - има си граници, извън които не трябва повече да се разтягаме. Това близките ни трябва да го знаят твърдо и да не мислят, че могат да ни пречупят, ако техните желания и представи са крайно различни от нашите. Ако обаче сме принудени от обстоятелствата и сме като вързани, впрегнати и под остен, тогава изплащаме кармата си съвестно и с любов, без да роптаем и да се омъчняваме. В случай, че нямаме най-близък човек или хора (любима, жена, деца, родители), втората десетдневка посвещаваме всеотдайно на някоя бременна, кърмеща, майка, на страдащ човек и т.н., но пак концентирано на едно място,  както е в семейството, за да бъде помощта ни пълноценна. Третата десетдневка или период е по принципа "където Бог ни прати", "когото Бог ни прати". Това е реално само за хора,  които са кармично необвързани и с широко сърце, с висок идеал. Това е вече пътят на Ученика, на Посветения, който е във връзка с Бога и най-силният му импулс е да изпълнява волята Божия. Може да не сме още на това ниво изцяло, но трябва да сме будни за тия моменти и да не ги отблъскваме. Бог винаги ни праща сродни души или хора в нужда в този период.

 

            Има и Четворен ритъм, където лунният месец се дели по седмици. Четвъртата е за работа в Школата на земята и на Небето и за земни и космически пътешествия, за възлизания в другите светове.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.