Книга 43

 

 

1523 12.07.2014 Аз видях този човек в Америка, той обича всички хора 09:25:32 от Р.В. Здравей! Аз видях този човек, като бях в Америка. Отидохме с Р. и едно полско семейство на посещение в неговия дом. Той се казва Робърт, мисля, че му викат Боб. Живее във ферма в Уискънсън и дава къщата си за подслон на изпаднали в беда хора. Посещават го и други хора, които не са в беда, но искат да усетят атмосферата, която създава благородният му дух. Той обича всички хора - от разни националности. Напоследък в дома му отиват и българи. За мое огорчение, аз имам много елементарен английски. Той разказваше историята си, пееше, рецитираше и т.н. Нито мога да му преведа стихчето, нито да му напиша писмо. Хайде, остани си със здраве!

 

1524  11.07.2014 Приемам страданията, но коя е по-важната ра-бота? 23:24:17 от З.Е.:  от това, което съм възприемал с радост от твоите творчески усилия, бих отбелязал работата ти над филми, в които имаш невероятна интуиция за съчетание на музика и картини. Това сетивата ми го одобряват. Едно практическо правило: сега има ли какво да се яде - духовно и физически?... Напоследък си мисля без кое не можем. И да се стремим към първа точка. Не че не откликвам на страданията. Но кое е сега по-важната работа? Ти как мислиш?

 

 

1525  12.07.2014 Интимно щастие, дом, бит, семейство, майчин-ство. Само че е безкрайно важно с кого ще бъде 15:13 до Й.О.: Когато влак влиза в тунел, това е много ясна символика: ин-тимно щастие, дом, бит, семейство, майчинство. Само че е безкрайно важно с кого ще бъде.

 

1526  13.07.2014 Тялото е дом на душата 18:57:47 от Х.С.: Много ти благодаря за безценното съдържание (книга на Екхарт Толе). Това отношение към природното в нас на наши семинари съм наричала така: тялото е дом на душата или тялото е душа, в която живее самата душа и т.н. Някои хора разбират това като здраве и красота на тялото; други - и като любов. Така е. Както винаги - истината е красива, проста и сложна за постигане от нас; докато не ни стане лесно. Не бях чела този автор и затова ти благодаря. Благодаря - и до скоро.

 

1527  14.07.2014 Инкарнация на духа на Савка Керемедчиева 01:05:26 от Б.Ж. Здравей! Благодаря, че сподели с мен съкровените си преживявания във връзка с инкарнациите ти. Препрочитам ги вече няколко пъти и се удивявам на тяхното многообразие. Това, от своя страна, обяснява богатата душевност, която притежаваш, и дар-словото, което приемаш от Учителя. Радвам се, че те познавам от миналото, че те срещнах в настоящето. Надявам се да те позная и в бъдещето... Благодаря ти отново за всичко, което споделяш с мен... В същата посока на мисълта ще ти припомня, че М. в настоящето е инкарнация на духа на Савка Керемедчиева от миналото претворяване на Учителя. Този път тя ревностно стои до теб и разпространява твоето слово, прието от Него... Съдбата следва своята последователност и ние трябва да сме й благодарни за това...

 

 

1528 14.07.2014 Господи, моля Те, не ме забравяй, обичам Те! 17:17 от Р.В.: /Обръща се към Бога в това писмо, защото е помолила да получи отговори от Него чрез Н./: Защо не ми говориш, Господи, защо мълчиш? Защо не ми пишеш? Или ми говориш на незнаен и непонятен за мен език?! Е, как да го науча? Може би искаше да ми кажеш нещо чрез калинката, която извадих от басейна, където се плискаше внучето ми? А може би пък ми говореше, когато излъгах кучето да пусне от злата си паст костенурката? А днес чрез дъжда какво искаше да ми кажеш?... Оооо, Господи, уморена съм... Преди няколко дни ти писах в ума си благодарствено писмо. Искаше ми се от благодарност да обещая да направя нещо добро и подходящо за Теб... И тогава ми дойде тази мисъл: когато си беден, как ще дадеш дар на по-богатия от теб, как ще го впечатлиш, с какво? Нима е възможно това? Когато си посредствен, как ще впечатлиш учения с познанията си? Тук е направо невъзможно, дори още по-трудно и от бедния... А когато си толкоз незначителен в пълен аспект... и беден, и ограничен и т.н., с какъв ли дар бих могла да Ти се отблагодаря? Невъзможно е, Господи, разбираш ли ме? Мога да Ти кажа само: благодаря Ти! Господи, моля Те, не ме оставяй, не ме забравяй, обичам Те! Аз мога много малко!

 

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.