Книга 44

 

 

     1823  01.11.2015 Опит за анализ на Коронна астробеседа. До Й.Р.: Доминантни ключове и задачи за теб за цял живот, според твоята първа лична коронна астробеседа „Силното число” по системата на беинсастрията:

1.Устни импровизации и писмена работа на тема „Най-приятния ден от седмицата”. Може да не я пишеш само веднъж, а поне веднъж годишно във все нови варианти. Не е въпросът само да говориш за този ден, но и да го живееш. Това, че си родена в неделя, е важно, но в случая това не те задължава да пишеш и говориш винаги за този ден – действай всеки път по вътрешен импулс. Но за всички, които сме родени в интервала след 00:00:00 ч. в събота до минутата на изгрева в неделя, важи и друга система, според която сме родени в събота. Това важи и за всички други дни от седмицата, защото по едната с-ма планетата на деня започва да влияе от изгрев слънце, а не от полунощ. Валидни са обаче и двете системи. Така че понякога духът ти може да живее „неделно”, понякога – „съботно”. Т.е., ту ще твориш, ще живееш и ще се раздаваш като слънцето на всички страни и за всички със всичка сила, ту ще търсиш съвършенство, окултно ученичество, живот с Ятото или свещена самота и независимост като Сатурн. Или, когато това не е възможно, ще служиш с усмивка и щастие като най-перфектната божествена слугиня, забравяйки себе си напълно.

2.Песента от Учителя „Цветята цъфтяха” ти става основно разковниче и магическо оръжие за цял живот. Осъзнаването на текста и прилагането му в живота ти, за теб се оказва фундаментално. Пей си я често:

 

 

Може да разсъждаваш по текста - например, на какво са символ слънчевите лъчи, за да цъфтят цветята; защо цъфтенето е символ и израз на постоянната влюбеност и непрекъснатите влюбвания – че ангелите на земята могат да се върнат на небето, само когато се влюбят. А какво значи, че вече са вързали? Само изявена ли трябва да е любовта, или иска да е и проявена и осъществена? Не е ли любовта облечена в красота и чистота? Не ни ли възвръща младостта, ако не преставаме да цъфтим?...

      НЕЩО СТАВА НАПОСЛЕДЪК НА НАШАТА ПЛАНЕТА! ХОРАТА СА ИЗУМЕНИ, ЧЕ, НАПРИМЕР, ПУСТИНЯТА АТАКÀМА В АМЕРИКА НАПОСЕДЪК ИЗВЕДНЪЖ СЕ Е ПОКРИЛА С ЦВЕТЯ:

 

 

3.Цъфтенето при теб трябва да е динамично. Казано е в Писанието, че любовта никога не отпада. Това, което у хората отпада, не е любов. Ако и Новата Ева, Новата Евридика не тръгне по пътя на Старата и не се превърне в пустиня като всички, тогава Новият Адам и Орфей ще й кажат с право: „А така, ма!”…

4. Инстинктът да се дръпнеш, когато се опариш, в теб е безпогрешен. Никога не го спирай.

 5. Когато Бог ти дава ябълка в ръцете, вземи я незабавно без замисляне и я яж. Това означава, че все още си едно божествено дете. Не взимай само ябълките, които ни подава Змията.

 6. При теб също трябва да стане основен закон и личен метод да посаждаш семките и костилките на всички изядени плодове. Другаде Учителят казва, че глупавият хвърля семките, умният ги изяжда (защото са полезни – от егоизъм), но добрият ги посажда. Това не касае само семките на плодовете.

 7. Нотата „сол” е фундаментална за теб. Ползвай я, пей я, слушай произведения, където тя е тоника, доминанта или субдоминанта. Изучѝ всичко, което Учителят казва за нея – и го прилагай в живота си.

 8. Редовно излизай на „хорото” по методите на „сол”. Защо духът и душата страдат, когато не излизат редовно на „хорото”? – Защото са многовалентни. Но тук  се казва, че в случая е важен и обектът – любовта с обект. Тя е също толкова необходима и божествена, колкото и любовта без обект. Просто се иска редуване. Важното дали приставаме на мома или момък по Истинския Вкус и Високия Идеал. И веднъж в годината да е до нас на хорото или в някой свещен дом / „И вкъщи е „сол“/, пак сме щастливи. Тонът „сол” е под Юпитер – да живеем с хора от една вяра, разбиранията ни да не се бият. Сол е от причинния свят, където Свободата и Истината са над всичко. Той е с ясносин цвят и дава простор на всичко. Другаде Учителят свързва тона „сол” с Марс – и това е вярно. „Когато човек не може да пее вярно сол, той не може да бъде юнак, да се състезава за истината”. Има още много казано за този тон в беседите, в този живот трябва да го проучиш и приложиш.

 9. Фундментално разковниче, рог на изобилието, щит и всеръжие за теб се оказва и песента „Махар Бену Аба“.

 

       Това беше само началото на един възможен анализ на личната ти астробеседа, обаче той е субективен, от друг човек. Не знам дали не те подвеждам с това, но го правя като пример за подход, начин на работа. Затова оставям на теб удоволствието да продължиш докрая или да започнеш от самото начало по свой начин. 

 


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.