Книга 45

 

 

     1889 27.12.2016 Причини за един пожар 15:42 до М.В.: Както винаги, пак си в час и пак сме в синхрон. Наистина, след пожара в селото, в мен нещо се промени радикално. Ти си напипал нещо фундаментално за мене, това е точно така.

     Описание на случая: Няколко дни преди тази дата в къщата в Дълбоки избухва силен пожар и изгаря целия горен етаж и част от етажа на съседите. Станало е от неизправната камина. Успявам да измъкна изпод пламъците една голяма бутилка с газ за отопление - инак това би била бомба. Идват пожарна и бърза помощ, бият ми инжекция, за да не получа колапс от дима. Огънят изгаря без следа дрехи, книги и други неща, както и портфейлът ми. След няколко дни собствениците намират документите ми от портфейла съвършено чисти и непокътнати - той изгорял без следа, а по тях няма и петънце. Хората са удивени, аз също. Всичко друго пожарът е  унищожил свирепо до сажда.

Кармични и други причини (изяснява се отгоре):

     1.Този имот е бил кармичен, там някога са ставали родови и други престъпления. Ако биха продължили да го ползват, кармата е щяла да продължи да се стоварва върху целия род на собствениците и даже върху ползвателите (в случая, тази къща ми бе подарена - основно ремонтирана, подновена и обзаведена). Подарена не по документи, но на практика реално. Трябвало е именно аз да отида, защото, колкото и да сме посредствени, Словото ускорява рязко карми и дихарми. Дихармата (дхармата) в случая се прояви незабавно само няколко дни, преди да се задейства кармата. Тъй като целият род се радваше, че къщата се подновява, за да се подари на приятел (и родители, и сестра, и съпруга, и деца и пр.) и никой нямаше никакви претенции, бащата придобива неочаквано евтино грамадно хале за металообработващите си машини и дворно място - считат го за чудо.

     Най-важната придобивка - приключвне на родова карма. Подаряват на съседа за компенсация първия етаж от къщата, който е оцелял заради яките камъни, както и дворното място - повече от декар. Подаръците от сърце обикновено елиминират кармите безостатъчно и прокобата не преминава върху новия собственик.

     Трето: ако не бе станал пожарът, дъщеричката на съседа е щяла да пострада непоправимо по друг начин поради кармата на бащата-свиневъд. Още в първия миг отгоре бе обяснено, че и тя е "жертвен ангел" с педагогически цели.

     Невъзможността да се остане в тази къща е била и по причина на десетина кучета, развъждани от съседа: тишината и аурата на мястото са нарушени. Езотеричната страна, видима само за ясновидци: ангелите на едната страна са в денонощна, яростна битка с "ангелите" на другата страна - те са абсолютно несъвместими. При това положение, за духовна и божествена работа на такова място не може да става и дума.

     Веднага след влизането в тази къща, там станаха още две произшествия: силно наводнение вътре и счупване на крак на една възрастна позната, която влиза в болница и излиза от нея нежива физически. Тя обаче има два решаващи актива: чете Слово Божие и е дала обещание пред Небето именно тя да стане жертвеният ангел в случая за 4 родови карми, без да е лично виновна. Светица! След пожара, съседът е казал: „Абе какъв е тоя човек: ако дойде пак, тоя път сигурно ще стане земетресение!...”

     Небето прекъсва драстично пребиваването в този дом и по друга причина, не по-малко опасна. В него се заформя неправилен живот с приятелите, въпреки добрите им намерения. Предстоящите нови космически приливи искат солидни, изпи-тани, абсолютно предани гръмооводи. Те трябва да са с Христова Сглобка, Христово Приставане. Това няма нищо общо с моралните представи на религиозни и атеисти. Христовата Сглобка изисква динамична консолидация между апостоли на 3, 7 или 12 полета - минимум 2 или 3 човека - за продължително време и ПРИСЪСТВЕН КУРС БЕЗ ДОМАШНИ ОТПУСКИ. В такива върхови случаи става дума за предстояща "битка", за МОБИЛИЗАЦИЯ. Откъде накъде при военните това да е уставен закон, от който зависи изходът на войната, а при космичните сътрудници това да не важи? Няма вина при духовните симпатизанти, несъзнаващи тази отговорност - те си имат други задължения, влечения, вкусове и приоритети, духовното им е само за еднодневен или двудневен излет, за десерт. Разбиращият какво предстои носи сам цялата отговорност, затова е длъжен да предвижда движението и поведението на екскурзиантите. Немобилизираните оглашени и любпитни си отиват по задачите и приоритетите свободно, но когато идват замалко, донасят в Центъра влиянието на аурите, с които са общували навън. Това е енергетика, която може да съсипе работата, да не позволи Сглобката, да включи хора без понятие и нужда от Христòво Приставане. Апостолът е влюбен в Учителя и Ятото, той е мобилизиран войник, който може да не се върне в "цивилизацията" и две, и десет години, без нито ден отпуска. Той е моряк на дълго плаване, космонавт за години или векове. Даже и МИСЪЛ за някоя симптия навън, за някое удоволствие или задължение в света може да провали Мисията.

     Като съобразява всичко това, Небето предпочита да запали съмнителната база, да взриви бункера, в който няма да има пълно циркулиране на системите. В който ще има неозаптими ораторства, самодейности, неявки, отлъчки; в който ще има присътвия и отсъствия комуто, както и когато му хрумне.

СЪДЪРЖАНИЕ
/