Книга 8

20.03.122(1986)г.
София-Изгрев

С ДОБРО И ДОБРОМИСЛИЕ - ПРЕЗ ТЪМНАТА ЗОНА
ЖЛО / НИ, ЙИ, TойóнусБратът минава най-тежката зона, не е никак леко. Това, което става със здравето ти, има връзка с неговото състояние (към Т.). Не виждаш ли, че кашляш напълно като него? А затворът му е пълен с изключително свирепи, болестотворни духове, на които никой не може да устои, даже и ти.
 Много похвалявам сестрата, че прибра този Мой ученик, обаче никога повече не прибирай някого, без да Ме питаш лично. Не че не одобрявам някого, но комбинациите на аурите е нещо непознато вам; и хора, сами по себе си чудесни, могат да изпитат или предизвикат някои тежки страдания поради несъвместимостта на аурите.
Любовта Ми сега натоварва, Н., и теб, поред с горестта на Й., който не може да излезе още от етерното си тяло и се мъчи много. Той не присъства тук, а се мъчи в гроба. Жив е, няма смърт, но неговият случай е по-особен: не може да напусне физическото си тяло, въпреки клиническата смърт, защото носи не малко отрицателни оценки по много въпроси, въпреки ежедневното си духовно подвизаване.
Молитвите не помагат, щом човек някого или нещо не одобрява, а това поставя мнозина, дори и най-напреднали окултисти и религиозни в такива страшни мъчителни състояния, че няма друг път, освен живата помощ отвън. Ако нямате нищо против, сутрин се молете, молете се за него; и, после, не се безпокойте от немощта и състоянието на брата, които той ви предава, а Аз допускам да преживеете, за да му олекне малко. Злото не е малка сила, та трябва много, много добро да си вършил, за да можеш да преминеш тъмната зона леко. Мнозина не знаят как се преминава тази зона, много по-лесно от излизането навън от къщата. То става, ако при всеки случай на нужда от страна на някое същество вие сте му се притичвали незабавно, независимо от нивото му и вашата заетост в момента; при това, нужно е да не осъдите никого по никакъв начин. Няма тогава тъмна зона за вас!


СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.