Книга 43

 

 

1529  15.07.2014 Пет малки акростиха от Търново за американеца Боб 11:58:05 от М.А.: Колкото са буквите в името на Робин, толкова акростиха му изпращам, с поздрав от Велико Търново:

Радост и

Обич

Божествена

Искрят в

Небето за Робин.

Робин

Обича

България с

Истина

Небесна.

Разискрена

Обич

Българска блести и

Изпълва

Небето.

Родила се

Обич за

България -

Истинска и

Неповторима.

Разтворени

Обятия с

Благост се     

Изпълват с

Неизменна преданост.

 

            Следва мой отговор с извинение, че съм направил грешка: той е Робърт, а не Робин... Това обаче не елиминира благо-родните усилия на М. с тия "акростихове". По-късно праща акростих и с „Робърт”.

 

1530  15.07.2014 Народни пари се ползват ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ! 11:58:05 до С.Н.: Аз премислих сериозно случката с ония 2000 лева, които Б. даде за него да му ги предам за Словото. Не знам дали си в течение. Не се отменя причината, тя е потвърдена свише (да се отпечата първо "фантастиката"), но аз не одобрявам това, че наруших един строг принцип: дадени народни пари се ползват ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Й. и Б. проявиха вяра и смирение и веднага се съгласиха, но на мен ми остана нещо гориво в душата и сега си мисля, че не съм бил прав. Твърдо съм решил да му ги върна, но аз вече ги дадох на издателката и сега няма да ми е възможно накуп. Питай го съгласен ли е да му изпращам по 200 лева на месец, докато ги изплатя, а и после ще помагам, доколкото мога.

            (Бележка от по-късно, в отговор от С. - някъде по-долу се предават думите на Й., че уговорката си остава - не иска да му се връщат тия пари. Въросната "фантастика" не е отпечатана от издателката и до днес (вече втора година), въпреки че ѝ бяха дадени 4000 лева (2000 от друг приятел, който, всъщност, даде много повече). Не искам да го сравнявам със случая с Новопсалмите, където друга издателка не отпечата уговорения тираж, въпреки че й дадохме над 6000 лева).

 

1531  15.07.2014 Много лоши ще станат добри 13:24:51: Не случайно снимката на американеца те смущава - и мен в началото ме смути. Той е бил цял живот полицай и надзирател в затвор. Не знам тежат ли му грехове на душата, но щом са си взели горе младата му жена от снимката при автомобилна катастрофа, явно нещо плаща. Важното е, че сега помага безкористно на много хора, интересува се от духовното и от Учителя и паневритмията. Ето и тук напоследък едно полицайче е станало вегетарианец, знае молитвите и пр. - и „заразило” и други полицаи и даже някои "вратове"... Това Учителят го е предвидил - че много лоши ще станат добри, докато мижавият духовен човек си остава такъв дълго време.

 

1532  15.07.2014 Троен венец от АБСОЛЮТНА ИСТИННОСТ 16:31 от М.В.: "Богодаря" ти, Приятелю, за този троен венец от АБСОЛЮТНА ИСТИННОСТ! БЪДИ БЛАГОСЛОВЕН ЗА ВСИЧКИ ЕПОХИ И ВСЕЛЕНИ - И ВИНАГИ БЪДИ ЩАСТЛИВ ПО СВОЯ СИ НАЧИН.

 

1533  15.07.2014 Господ Говори Истината, но всъщност никога не е губил "играта"! 16:57 от М.В.: Господ Говори Истината, но всъщност никога не е губил "играта"! Губим само ние, когато не превръщаме незабавно импулса в решение, а решението - в действие.

СЪДЪРЖАНИЕ
/

 


...Продължава във Facebook.