Книга 27


10.ІІ.133(1997)
Бургас – Изгрев

ИМАТЕ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО!


Съвпад на Луната със Спика от Дева. Тогава ананасът добива вълшебни свойства и един плод може да телепортира от 5 до 7 дýши от Земята на тази удивителна звезда.

- Може ли да се даде асцендентът на Б.Б.?

19, 52 ч.

- 23° 5' 38".86 Везни.

- Благодарим с Б. от сърце! От изчисленията се вижда, че по време на раждането му - на 28.Х.1966г. - звездата Спика е била в 23°23' от Везни, а Арктур - в 23°47' Везни. Астролозите приемат, че орбисът на звездите е средно ± 30' най-много. Сигурно всяка звезда си има собствен орбис и това да се установи в едно продължение на "Астролония холизатика". Но въпреки че и Спика, и Арктур, са звезди от първа величина, трябва да се има предвид, че това е твърде общо: всъщност, Спика (алфа от Дева) е 0.97 величина, а Арктур (алфа от Волопас) - по-силна: - 0.12. От това следва, че орбисът на последната е по-голям, отколкото на Спика. Трябва да се имат предвид и разстоянията, и радиусите, и другите характеристики на звездите за определяне на индивидуалния орбис на всяка една. В случая, би трябвало само Спика да е в орбис - с асцендента на Б., ако е само да 30', но пък Актур може да има по-голям орбис.
Би ли казал нещо Елма за влиянието на Спика на асцендента на Б., а после и за Актур? По начало, І-ят му дом е много богат: Венера съединение Слънце, Меркурий съединение Нептун. С две звезди от І величина и две от ІІ (+ тия свърхмощни фактори), нещата са крайно трудни за тълкуване. Нещо повече, Южният му възел е в съвпад със звездата Северна Везна, а Нептун - с Унýк. Ебертин Хофман специално подчертава крайно негативното влияние на съвпада между Нептун и Унук върху здравето, и не само там. Би ли казал Елма по какви причини Б. са го въплътили точно при тези положения? Кои са плюсовете на тези два негативни съвпада?
Ами как влияе на Б. звездата Гема - "Брилянтът на Северната корона", която му е също в І дом? Влияе ли му също легендарната звезда Южен кръст, която е в съвпад с Гема, въпреки че те не са в съвпад с планета там?

21ч.04м.
- При този необикновено могъщ стелиум от тъй мощни звезди и планети, и при наличието на Южния лунен възел в същия дом, обтягането на "ластика" е направо чудовищно. Това прераждане се натяга лъкът му до предела, за да се подготви излитането на стрелата по посока на една нова вселена - вселената на сродната му душа.
Преди всичко, Спика на самия асцендент провежда титанични по сила токове на смирението и самовглъбяването. На Спика живеят райски! Там е рай. Носи радост, тънко чувство към ближния, желание за служене и самодостатъчност. Носи пиетет, финес и висока духовна култура; препятства насилието и облагородява характера. Спика се казва "Норáн", по Галактическото съглашение. Велики хора от Спика са посещавали Земята, и още живеят на нея. Плодът на Спика е ананасът. Сок от ананас 5 дни преди съвпада на Слънцето със Спика дава връзка с нея и рой контакти с норанци. За предпочитане е непреработен, пресен сок от ананас. Не е нужно голямо количество - може цяла група да пие сока от един ананас, не по-малко от 5 до 7 души. Пие се във венерин час, понеже Венера взима участие. При Сириус става чрез Уран, но на Спика се отива директно от Слънцето и Венера. Затова може да се прави и при съвпади на Венера със Спика, но само 5-6 часа преди съвпада. Ето защо, опитът е по-труден.
Още по-трудно е разграничаването на Спика с Арктур, тъй като те са на една "мишена" - засега, пред очите на земляни. Арктур носи правия лъч, а лъчът на Спика се увива около неговия. За да се отиде на Арктур или попадне на неговия лъч, трябва да се изключи ананаса и животът в уединение. Широк е спектърът на плодовете, които се ядат 10 дни до съвпада на Слънцето с Венера и 5 дни след това, ако искате да имате работа с Арктур. Това са всички розоцветни плодове (виж информацията накрая - б.х.) - отново в трите благоприятни астрологически часа. Арктур се призовава с песен, не с име. Някога мога да ви дам тази песен, не сега.


Феята на цъфналата ябълка обикновено излиза при изгряването на Арктур (снимката и на тази звезда тук е оригинална)

Северната везна - Поалóн, по Галактическато съглашение - спомага в живота на Б. да се уединява на 5 глъбинни етапа; но при повече от 5 дълбочини, струната може да се скъса. Следователно, не оставай сам повече, отколкото е необходимо, за да може да отлетиш като стрела на Сирáх - свещената звезда на твоята сродна душа. За теб е особено важно да следиш движението на Слънцето, Луната, Юпитер и Венера - кога идват в съвпад със Сирах. Тъкмо тогава, с помощта на слънчевия изгрев, можеш да попаднеш на нейната честота. Сирах се казва "От" и е съименница на едно от състоянията на Бог-Отец. Следователно, твоята сродна душа е същество от òтвселената и е мъжки тип божество, а ти си от класа на "девиците".


Сродните ни души от Сирах слизат много трудно на Земята. Първо минават сложен курс за предпазване от смърт поради задъхване от смях, когато видят за пръв път човек в дрехи. Добиват човешки вид, избират пол, който ще ни развълнува. Телепортират се и си представят, че са облечени като нас... Обикновено успяват, понеже от осиянието разбрахме, че могат да приемат всякакви форми на абсурда. Правят невидими разноцветните си пламъци и се обличат, за да не ни смущават и да могат да ходят спокойно между хората.

Що се отнася до звездата Унук, съвпадът ú с Нептун в твоя живот е за отлив на гордостта, която си имал в миналото. Сега, благодарение на страданието ти, този процес върви хармонично. Унук се казва Изúл. Ако казваш астроформулата и астромолитвата на Нептун, когато е в добра позиция към Унук, ще извлечеш нектара ú, а не отровата.
За Южен кръст и Гема засега няма да говорим.
Градусът, минутата и секундата на изгряващия ти знак говорят за особеностите на красотата, която събираш в това прераждане, преработваш я и я излъчваш като музика. Всеки небомиг си има собствена музика - и време е да пишат вече астрологически музикални композиции. Твоят асцендент разнася ангелски песни за мира, щастието и всеотдайността. Ти, рано или късно, ще почнеш да ги импровизираш, понеже имаш голям талант да се вслушваш и пресъздаваш. Няма да минеш без музикален инструмент в този живот, но в съчетание с живопис и поезия.
Приеми поздрави от Сирах: "òтсъществата" са вездесъщи и приемат всякакви форми на абсурда, а твоята сродна душа е от разноцветни пламъци и се отличава с ъгъл на зрение 360° по всички посоки. Това не изключва да имаш нежни отношения с други сродни души, но Сирах прави стъпките пламенни. Молбата "пламтете" е най-силна засега на Сирах. С изключение на Регун, няма друга подобна звезда по сила и прелест на творческия изблик.
      Абúн, Асóр, Абрáн!
Имате всичко необходимо!
                           21ч.53м.

 __________

Розоцветни

(от Уикипедия, свободната енциклопедия)
царство: Plantae - Растения
отдел:            Magnoliophyta Покритосеменни
клас: Magnoliopsida Двусемеделни
разред: Rosales     
семейство: Rosaceae Розоцветни
Подсемейства/самостоятелни трибове

 * подсемейство Rosoideae
 * подсемейство Spiraeoideae
 * подсемейство Maloideae
 * подсемейство Prunoideae
 * триб Dryadeae
 * триб Neillieae

Розоцветни (Rosaceae) е семейство двусемеделни растения, включващо 100-120 рода и над 3000 вида дървета, храсти, полухрасти, както и тревисти растения.

Семейството е разпространено в целия свят, но най-вече в умерения пояс на Северното полукълбо. В България се срещат над 200 вида, сред които защитените видове българско омайниче, храстовиден очеболец, върболистен тъжник.

Физически характеристики:

Листата са последователни или срещуположни, прости или сложни, повечето имат прилистници.

Цветовете са обикновено двуполови, единични или събрани в съцветия, правилни, с двоен, по-рядко прост околоцветник. Съставен е от 5 свободни венчелистчета и 5 свободни или сраснали чашелистчета. Рядко чашката е двойна. Плодниците са много или един. Цветното легло е изпъкнало, плоско или вдлъбнато. Тичинките са многобройни или само 5-10. Завръзът е горен, полудолен и долен. Цветните части са разположени най-често кръгово, но се срещат и спирално разположени плодници. Общата цветна формула е Ч5 В5 Т~ П 1.

Плодовете са най-често сборни от мехунки, костилки и орехчета или сочни прости костилки. При други видове, например тези от род ябълка, се образуват лъжливи ябълковидни плодове. Плодовете, които се образуват от хипантия (при Розоцветни цветното легло се е разраснало), се наричат лъжливи плодове (напр.ягода).

Употреба

Розоцветни вероятно е третото по стопанско значение растително семейство след семействата Житни и Бобови. Много розоцветни имат богати на захар и витамини плодове. Представители на семейството са ценни овощни култури (ябълка, круша, кайсия, праскова, череша, слива, малина и други). Други съдържат етерични масла (маслодайна роза) с високи качества. Някои са декоративни (роза, храстовиден очеболец, тъжник), лечебни, медоносни. Диворастящите видове глог, камшик, орехче, динка са билки.

СЪДЪРЖАНИЕ
/