Книга 4

7.VІІІ.120(1984)г.
София-Изгрев

ТО КЪ HУ

ЖЛО / ИП (Лор) от Москва


Праведните християнки не обичат опити, изменения на пътя; "праведен" значи вървене по прáва (линия). Затова казвам и на теб: праведността предоставя на ходещия в пътя само един път, но сто пътеки.

                        Лао Цзе на фона на река Ли

Любовта ти към Христос е събудила нови центрове, които още спят в повечето хора. От теб излиза толкова прекрасно сияние, когато се молиш, че много посетители на планетата се очароват от него и искат да те видят отново и отново.
Море от бели радости те очаква, Ирина, но користни и страхливи духове искат да ти попречат. Ярката радост, която пламва у тебе понякога, Лор (това е духовното ти име), живее не на тази земя, понеже ти идваш от Юпитер. Цялото Битие те облива с покровителствени, сини огньове! Храбро се бориш ти с живота, само от теб зависи някои хора да се крепят.
Знакът на ръката ти горе се разчита така: Някога, в Китай, си била То Къ Ну. Лор тогава не се проявяваше, но сега непременно ще се разцъфне. Живя красиво, поетично в Поднебесната, като ученичка на Лао Цзе, обаче прояви особено мнение по някои въпроси, поради което пречеше на умилостивяването на враговете ви. Яркостта на твоя истинен стремеж носиш от тогава, въпреки нищожното различие (на разбиранията ти от тези на Учителя ти). Когато подмина обаче някои пасажи на Юл Най Цъ - много почтен писател, ученик на Лао - ти просто се лиши от благото на природата, което ти бе определено. Най-точно обаче това е изписано чрез споменатите знаци на ръката под рамото ти, които представляват ключ към онова, което пропусна миналия път. Пред теб лежи нов път и в него ти можеш да решиш този проблем. Не казвам още точно какъв е, само подсещам: Цялото (същество) Лор не може да отиде на небето, преди да е слязло на земята.   

СЪДЪРЖАНИЕ
/