Книга 9

6.ХІ.122(1986)г.
София

ОПРЕДЕЛЯМ ДНИ НА ИЗПИТАНИЯ


Това е единствената снимка в интернет към едно съобщение за земетресението в Стражица, което става един месец след настоящата прогноза на Елма за очаквано бедствие през декември. Няма обаче доказателства, че тази снимка е точно от там.


Оприличавам ви на гладни и жадни за Словото, обаче наистина друг път спазвайте правилата. Няма сега дълго да говоря, но заради желанието, приемете послание.
Определям дни на претоварване със сериозни изпитания. Трябва да се стегнете пределно, понеже кулминацията престои. Реки от сълзи ще има, пресéче се благословението, което можеше да получите, ако първенците се бяха спогодили ІведнагаІ.
Поначало обаче не са виновни политици, военни, търговци. Причината неизменно е във всеки от вас поотделно, във всеки отделен човек, в постовете, наречени "духовни общества". Потисникът отвън не набляга никога повече от мощта, с която отделните хора нарушават Божествените закони. Свободата не е фикция, но свободен е само онзи, който разбира и прилага правилно Словото. Пречките идат от вас, от всички, но най-много от двете основни общества на земята, които владеят окултни познания и сила. На бялото казвам: не си още съвършено бяло; черното пък не е съвършено черно. Необходимо беше да намерят общ език, да съставят общ план за действие, на което Небето щеше да помогне с охота.
 Не отхвърляйте най-способните Ми работници от левия път, понеже малко им трябва да преминат в пътя на Истината.Бог не отвръща лице от тях, а вие постоянно ги хулите и корите в сърцето си! Може ли засега да се отхвърлят бактериите, които сортират елементите на преходното? Не, не може! Ако приемете по-спокойно и философски тяхната роля, престава войната на мисли, оценки, обвинения едни срещу други. Непременно това ще се отрази на природното царство, на политиката, на външните прояви. Много пъти съм ви казвал как се разговарям с дявола: никога не го хуля, а, напротив, много учтиво общувам с него - нужен е този работник, понеже не сте още съвършено бèли.
Този път обаче има провал. Никой не е бил толкова лош. Чистото не ще се омърси, но нечистото ще премине през последно огнено кръщение. Това, което се яви като шанс, можеше да разцъфти при наличие на разбиране и добра воля от страна на противоположните школи. Обаче причината не е във вас: ноктите на злото, както казах, са още впити, макар че то вече да е мъртво. Самата природа не може вече да запази равновесие. Скокът е неизбежен. Онова, което съм казвал не веднъж за края на този век, предстои, и то много скоро. Финото ще премине на нови слънца и планети; грубото - където му е мястото. Хранителите на първообразите и първоистините се предпазват от великото изпитание.
Ноември няма да се размине на човечеството. Нова година, коледата, няма да приеме покойници по-малко от прасетата, които ще бъдат пожертвани за празниците. Трябва да бъдете будни - няма още много време. Просто тича съдбата с пълно снаряжение! Това, което донесе октомври, е бледо отражение на кронозомната саморазправа след ноември. Принцовете ще се включат, но преди това метлата ще помете нощното беснуване.
Мир вам, но война тям!
Бележки:
 Интересно е, че 1986 г. е била обявена от ООН за "Международна Година на мира".
В това осияние обаче Елма прогнозира нещастни събития след края на ноември. И наистина, това се случва: през 1986 г. става най-силното земетресение в България след дълга пауза - това, в района на Стражица, с магнитуд 5.7. В околните райони на Централна Северна България са частично или напълно разрушени около 15 000 сгради, има и загинали. 
7.12.1986 година. Тази дата е свързана с разрушителното земетресение, което преобърна живота на жителите на града и околните села. Почернени са 2550 семейства от общината. Те завинаги ще запомнят 7 декември, когато 5,7 по Рихтер събори 15 000 сгради. Оттогава изминаха повече от 20 години, но все още има недовършени обекти, невъзстановена улична и междуселищна инфраструктура: 130 къщи; картинната галерия в гр. Стражица; църквата „Успение Богородично”, основното училище в село Царски извор и много други, а десетки семейства дълго продължават да живеят по фургони.
Елма прогнозира много повече човешки жертви, но винаги има намеса на висшите сили, за да се намалят нещастията до възможния минимум. Когато и ние получим такова предупреждение, особено когато Небето ни посъветва да си молим предварително за милост и защита, както в горното осияние, молитвите ни може би помагат в някаква степен.
Елма тук говори и за инциденти, станали през октомври – естествено, че по света е имало такива, но дали са били по-особени и повече от друг път, това могат да анализират само осведомените. Говори предварително и за януари 1987, но същото важи и за това време – ние на този етап не можем да съдим дали негативните кармични събития тогава са били свързани с “метлата на Принцовете, които ще пометат нощното беснуване”. Знаем само за битката във Фада на 2 януари, където чадската армия унищожава до крак една либийска въоръжена бригада; за една влакова катастрофа на 4 януари между Вашингтон и Бостън, която също взема човешки жертви; Щатите ще детонират нова атомна бомба в Невада; а скоро след това ще бъде наблюдавано за пръв път избухването на Свръхновата звезда S 1987 A , прогнозирано от Елма още преди три години точно за това време; един ферибоот от Белгия за Англия ще се обърне и ще потънат 180 души – и т.н. Засега не ни е известно какви и чии “нощни беснувания” са станали причина за развързването на Съдбата в края на 1986 и началото на 1987 г. Ние знаем със сигурност, че черната ложа и сатанистите редовно извършват нощни шабаши и магически операции за подялба и владеене на света, за магически наказания тук и там, където не са им се подчинили.
Генералното космично събитие със Земята обаче, прогнозирано от Учителя до 1944 г. и от Елма в настоящото осияние няма да се състои до края на ХХ век, а ще се отложи отново, по причини, които се обясняват и от Словото, и от някои съвременни пророци и ясновидци.

СЪДЪРЖАНИЕ
/