Книга 45

 

4.I.153(2017)

Западна Рила

 

ЕДНА БОЖЕСТВЕНА ПЧЕЛА

И ЕТИОПСКА БОГИНЯ

ЖЛО.Аурѝли-Амарѝл

Божествена Етиопия – те са извънземни!

 

Знамето на Етиопия

 

Който разбира от симвология, ще види ясно, че това са Божественият Мъж и Земната Жена – един съвършен брак, един съвършен андрогин. Знамето им има два цвята от българското, а етиопското знаме е база и за знамената на цяла Африка

Забележете: това е синтез на Двата Пентаграма: Мъжа и Жената. Защо жената в Божествена Етиопия е само от лъчи – това е за „домашно”... Писмеността им е много подобна на глаголицата и арменското и грузинското писмо. Сигурно е чисто съвпадение с българските думи името на главния им празник „Чист” и на гръмовержеца им – буквално „Боже”... Прекрасната Андромеда също е етиопка – дъщерята на Цар Цефей и царица Касиопея. Миг преди чудовището Кит да изяде вързаната Андромеда към скалата, долетял с Пегас легендарният герой Персей, току-що победил ужасната Медуза. Като показал главата й на Кит, той моментално се превънал от страх в скала –

 и Персей станал зет на Цефей...

 

Химнът на Етиопия:

https://www.youtube.com/watch?v=IcmZ5-_275I

 

Птицата Феникс се ражда и вечно възражда именно в Етиопия. Счита се, че Етиопия е родината на финиковата палма и кафето. Богът-Слънце Хелиос най-много обича да си отдъхва в Етиопия. Тя прегръща Библията и Новия завет горещо и много по-рано от други народи. В псалм 67:32 Давид казва: „Етиопия ще простре ръце към Бога”. Казват, че именно Абисиния е родината на хамито-семитските народи. Произходът на Пушкин е етиопски.

Сред апокалиптично-кабалистичните книги на Етиопия са писанията на един автор от XV век Bahayla-Michael или Зосима: "Книгата на тайните на небето и земята," Коментарът на Апокалипсиса, Трактатът за Божественото и "Енох". Разказват, че в Етиопия се намират Копието на Съдбата и Ковчегът на Завета - магическите атрибути, които могат да променят хода на световната история. В Църквата в Лалибела „Бете Голгота”, известна и със своите произведения на изкуството, е гробът на самия библейски Адам. Освен Стария и Новия Завет, етиопците считат за канонични и апокрифната "Книга на юбилеите", "Книгата на Енох", "Възнесението на Исай", "Книгата на Барух" или " Еремия", "Апокалипсисът на Ездра" и "Пастирът на Ерм"

(някои са останали само само в етиопски превод).

 

Една от най-сериозните причини за бедствията в Етиопия се дължи на това, че от древността чак до днес

там обрязват и жените.

20,01

- А сега  ще благоволи ли Диктуващият да каже нещо за нашата мила приятелка Ж.,за която бе казал че е Божествена Пчела и Етиопска Богиня?

 

20,02

     - Оправил съм пътищата й от 15 милиарда години! Невинността й е проверена и проверявана многократно: винаги е избирала по-съвършеното пред по-несъвършеното. Бога прие изцяло и напълно именно в древна Абисиния, от което се превърна в богиня. Рядък, много рядък случай: от царица-пчела някой дух да се превърне направо в богиня! Човешките ѝ въплъщения оттогава са само маска: тя е Наблюдател. Преценява безпогрешно що е Дело, Слово и Живот. Шансът да сте около нея е много рядък: координира моментално етерното тяло на съществата с трите божествени тела. За астрал, ментал и духовни тела няма време – Небето прави експеримент чрез нея може ли физическият етер да се превърне направо в божествен, без мъчителната стълба на еволюцията. Бог създава една нова вселена и разчита много на природните същества с искра от Него – те не се съпротивляват на Божественото. След Голямото Грехопадение, много хора и ангели и една част от боговете предпочитат да опонират на Бога, на Природата. Мислят се за по-умни и по-чисти от Него. Етерната вселена – панвселената – не мина през този позор, обаче част от нея бе поразена от илухимите и титаните, които станаха причина за злото в природата. Даже тигърът и змията се разнежват, ако знаеш как да им говориш, да ги помилваш, но изчадията на Грехопадението не трепват и за миг пред Божественото – те отблъскват ласката с омерзение.

Както знаете, илухимите и част от херувимите създадоха една мрачна вселена, където Любовта е зад решетки. В нея се намират всички, които им повярваха. Падналите титани изпълниха намеренията им и помогнаха за озверяването на алохимите – сегашните престъпници и хищници.

     Аурѝли (20,22 ч.) тогава се скри зад една скала и остана девствена. Тя не искаше камшик и клетка, не искаше да разкъсват духа и душата ѝ с ревност. Пчелите-Майки – Цариците – в етерния свят са феи. Феята Аурили бе една от най-прекрасните в този удивителен свят, около нея летяха милиони неизлюпени и излюпени феички на Меда. Ако знае как да вдъхва мед от различни видове, и днес Аурили ще може да се връща в родината си – приказна Етиопия. Тогава тази страна се казваше Норѐл и бе управлявана от панвселенския цар Йор-Видýл.

         Като богиня, тя получи метаморфоза от Светия Дух. Посветените от Него разпознават Истината. Разпознаването на Истината у Амарѝл (20,33 ч.) е пословично, то е записано като феномен в книгите на панвселената и книгите на Духа. Още като Царица-Майка, през нея минаваха безброй сини вертикали на Истината, затова тя имаше много повече от 8 съпрузи, както е при обикновените пчелни царици. Сега, като богиня, стотиците ѝ съпрузи се събраха в един и всеки път взимат формата на човек.

 

 

     Амарил играе важна роля за свързването на етерните вертикали с божествените. Вертикалите в струнното състояние на Вселената преминават през нея и се облагородяват. Благороден е онзи, който ражда благост, т.е. Мед. Обаче вертикална благост – това беше нещо нечувано. Синя благост не познаваше никой, дори боговете. Всички лижат мед от розовото - синьото избягват. А изказването на Истината благо и благуването в Истина се появи един ден именно в Етиопия – страната на фейо-богините. Те леят сладост без замисляне и мислят сладко. Умеят да играят и роли, но то е, за да се смеят. Като подражават на обикновените хора и ангели и на една немалка банда от закъсали богове, те ги имитират неподражаемо. И най-сериозни, и най-наскърбени, и най разгневени, те вътрешно се смеят през глава на ролите си, които играят с удоволствие. От тази йерархия беше и Тил Ойленшпигел.

    Засега довиждане, мило съкровище на приказките и боговете! Ти летиш в сънищата на милиарди – бъди такава винаги!

20:49:55

СЪДЪРЖАНИЕ
/